Sådan laver du sticky asiatisk flæsk i din grill eller ovn. En nem opskrift på skiver af ribbensteg, der steges med en lækker BBQ-sauce.
Sticky asiatisk flæsk er en virkelig lækker variant af den danske klassiker stegt flæsk.
Her grilles eller steges flæskeskiverne med en hjemmelavet og asiatisk inspireret BBQ-sauce, som du pensler flæsket med under tilberedningen.
Se også: Paneret flæsk med ovnkartofler og persillesovs
Du kan nemt skære skiver af flæsk fra et stykke ribbensteg, og flæskeskiverne kan steges i enten grill eller ovnen.
Her har jeg beregnet 600 gram flæsk til fire personer, men mængden kan du jo selv bestemme.
Opskrift på sticky asiatisk flæsk
Sticky asiatisk flæsk i grill eller ovn
Ingredienser
- 600 gram flæsk - i skiver
- 3 spiseskefulde soja
- 3 spiseskefulde hoisin sauce
- 1 spiseskefuld brun farin
- 1 spiseskefuld akaciehonning
- 1 spiseskefuld citronsaft
- 1 teskefuld hvidløgspulver
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til sticky asiatisk flæsk starter du med at klargøre flæskeskiverne. Her kan du eventuelt blot skære passende skiver af en ribbensteg. Skær sværen fra.
- Krydr flæskeskiverne med salt og friskkværnet peber på begge sider.
- Rør soja, hoisinsauce, brun farin, akaciehonning, citronsaft og hvidløgspulver sammen til en lækker asiatisk inspireret BBQ-sauce.
- Læg et passende stykke sølvpapir på grillristen, og husk du skal grille flæsket ved en indirekte varme.
- Fordel flæskeskiverne på sølvpapiret, og pens let med saucen.
- Luk låget og i alt skal flæskeskiverne nu grilles i cirka 35 minutter ved indirekte varme og ved omkring 200 grader. Undervejes vendes skiverne indimellem, og der pensles med marinade. Jeg plejer at vende flæsket ca. hvert 5. minut, hvor der så pensles.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Du kan også lave sticky asiatisk flæsk i din ovn.
Her lægges skiverne på bageplade med bagepapir, og ellers er fremgangsmåden meget den samme.
Steges ved 200 grader varmluft i ca. 35 minutter, hvor der vendes ca. hvert 5. minut - og der pensles med saucen hver gang.
Se også: Flæskesteg i ovn med sprød svær (den sikre opskrift)
Som tilbehør til flæskeskiverne kan du serveres en lækker spidskålssalat og stegte kartoffelbåde.
Anna Sigurjónsdóttir
Det lyder aldeles vildt lækkert. Kan man lave det i airfryer ? Tak for evig god inspiration
Holger Rørby Madsen
Hej Anna
Det bør du sagtens kunne. Start med 25 minutter ved 180 - og se om flæsket måske skal have lidt mere.
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Birgitte Nielsen
Er det en allerede stegt ribbensteg man skal bruge? Eller kan man købe en pakke stege flæsk?
Holger Rørby Madsen
Hej Birgitte
Nej, det er rå skiver af ribbensteg. Og du kan sagtens købe en pakke stegeflæsk 🙂
God fornøjelse - det bliver godt.
Alt det bedste
Holger