Her er opskriften på kylling Cordon Bleu med asparges og cremet hvidvinssauce. En klassiske Cordon Bleu, men altså med kylling. Den er god som gæstemad.
Opskriften på kylling Cordon Bleu med asparges og hvidvinssauce er beregnet som en hovedret til fire personer.
Retten er i øvrigt også fin som gæstemad.
Ingredienser til Cordon Bleu
4 kyllingebrystfileter
12 grønne asparges, det nederste seje knækket af
40 g smør, smeltet
Salt og friskkværnet peber
1 spsk. dijonsennep
2 fed hvidløg, knust og meget finthakket
½ dl tør hvidvin
4 tynde skiver skinke, jeg brugte noget italiensk, kogt skinke uden fedtkant
Skiver af emmentaler, gerne en lagret, men det kunne jeg ikke få fat i
Panko rasp - eller almindelig rasp
Hvidvinssauce
25 g smør
2 skalotteløg, meget finthakket
1 dl tør hvidvin
1½ spsk. mel
Salt og friskkværnet hvid peber
½ tsk. løgpulver
1 tsk. tørret persille, gnedet godt mellem fingrene
2 - 2½ dl fløde
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 175 grader (varmluft).
- Bring lidt letsaltet vand i kog, kom de klargjorte asparges i og giv dem ½ minut. Hæld dem i en sigte og skyl straks med iskoldt vand, lad dem dryppe af.
- Bland smeltet smør med dijonsennep, hvidvin, salt, friskkværnet peber og hvidløg - rør det godt sammen.
- Dup kyllingefileterne tørre og læg dem mellem 2 lag køkkenfilm. Bank dem ud til de er ret tynde over det hele.
- Læg dine kylling Cordon Bleu side om side og pensl den side der vender opad med smør-blandingen. Læg 3 asparges på hver, læg dem så aspargeshovederne stikker ud og ovenpå skinke og ost.
- Rul stramt sammen fra den spidse ende og fæstn med tandstikkere.
- Pensl dem nu over det hele med resten af smør-bladningen og vend dem i panko rasp, så de er helt dækket.
- Læg dem med samlingen ned ad i et ovnfast fad. Stil dem i ovnen og giv dem ca. 35-40 minutter, til de er gennemstegte.
- Smelt smørret til saucen ved lav varme og tilsæt skalotteløg, lad dem "koge" i smørret i 7-8 minutters tid, hele tiden ved lav varme. De må endelig ikke tage farve, rør i det af og til.
- Tilsæt melet og rør det godt sammen. Tilsæt hvidvin og ca. 2 dl af fløden, sammen med krydderierne og bring i kog ved svag varme. Pisk i det, så det ikke klumper.
- Lad det småkoge i nogle minutter, rør i det af og til. Smag til og hold det varmt til det skal spises.
Kylling Cordon Bleu med asparges og cremet hvidvinssauce serveres eventuelt med en tomatsalat til.
Råstegte kartofler passer også godt til retten
Din vurdering
-
Kylling Cordon Bleu