Her er min opskrift på koldhævede boller, hvor dejen hæver i køleskabet natten over. Nemme morgenboller uden æltning. Lavet med emmer mel.
Koldhævede boller er super nemme at lave, da dejen til bollerne blot hæver i køleskabet natten over.
Dejen, som her er lavet med emmer mel, skal heller ikke æltes på noget tidspunkt. Så det er virkelig en nem opskrift på boller.
I stedet rører du dejen sammen om aftenen, mens du om morgenen blot sætter bollerne med et par skeer på en bageplade med bagepapir.
Kan du ikke skaffe emmer mel, kan du i stedet anvende andet fuldkornsmel - eller blot tilføre mere alm. hvedemel.
Jeg plejer at lave otte koldhævede boller af denne opskrift, men du kan også lave dem lidt mindre - og dermed få lidt flere boller.
Opskrift på koldhævede boller
Ingredienser
- 350 gram vand - koldt
- 10 gram gær
- 1 teskefuld sukker
- 100 gram emmer mel
- 300 gram hvedemel
- 2 spiseskefulde citronsaft - friskpresset
- 2 spiseskefulde fløde
- 2 teskefulde salt - svarende til 10 gram
Sådan gør du
- Kom koldt vand i en skål, og rør gær ud i vandet sammen med sukker.
- Tilsæt de øvrige ingredienser, og rør dejen sammen med en grydeske. Rør ca. 1 minuts tid.
- Dæk skålen til og stil i køleskabet til næste morgen. Eller i mindst 8 timer.
- Tag dejen til dine koldhævede boller ud af køleskabet, og læg et stykke bagepapir på en bageplade. Lad gerne dejen stå på køkkenbordet i en halv times tid.
- Forvarm din ovn til 225 °C varmluft.
- Med to spiseskeer sætter du nu ni koldhævede emmer boller på bagepladen. Drys gerne med lidt emmer mel.
- Bag dine koldhævede boller med emmer mel i ca. 15 minutter på næstnederste rille. Klik her og sæt et minutur med præcis bagetid. Afhængig af din ovns varme kan det være, at emmer bollerne skal have et par minutter mere.
Næringsindhold
Noter
Lad de nybagte og koldhævede boller køle af på en rist, så de ikke bliver fugtige i bunden.
Bollerne kan sagtens fryses ned til senere brug.
Se flere lækre opskrifter:
Boller med havregryn - dejlige og nemme morgenboller
Kærnemælksboller - opskrift på boller med kærnemælk

Comments
No Comments