• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Kaki eller sharon frugt? Se fakta og forskelle

Holger Rørby Madsen
Kaki eller kakifrugt forveksles ofte med sharon frugten, men de er faktisk ikke ens. En sharonfrugt kan dog kaldes en kaki, men en kakifrugt kan ikke kaldes en sharon.
Madens Verden: Forside › Råvareguide

Oversigt over indhold

  1. Her kan du læse alt om kaki, der er en særdeles sund frugt. Kakifrugten forveksles ofte med sharonfrugten, men det er altså ikke samme frugt.
  2. Kaki eller sharonfrugt?
  3. Anvendelse
  4. Holdbarhed
  5. Frysning
  6. Sæson for kaki frugter
  7. Næringsindhold
  8. Fakta om kaki

Her kan du læse alt om kaki, der er en særdeles sund frugt. Kakifrugten forveksles ofte med sharonfrugten, men det er altså ikke samme frugt.

Mon ikke du kender kaki (kakifrugten) eller dens fætter sharonfrugten?

Lad os så starte med at slå fast, at førstnævnte ikke har fået sit navn efter farven kaki.

Tværtimod har den lille eksotiske frugt den smukkeste orangerøde farve og er ikke det samme som sharonfrugten, men dog nært beslægtet.

Ofte bruges betegnelserne lidt i flæng, men der er faktisk forskelle, som er værd at kende til.

Kaki eller sharonfrugt?

Kakifrugten er orange og ligner mest en tomat i faconen. Kaki har i modsætning til sharonfrugten kerner – op til otte af slagsen.

Sharon frugten er en forædlet form af almindelig kaki – og oprindeligt fra Sharon-dalen i Israel.

Kakifrugtens smag er en smuk blanding af abrikos, fersken, lidt honning og figen. Den kan spises rå.

En umoden kaki er lysegul eller gulgrøn og med en del tanniner, som får den til at smage bittert og kedeligt. Så kig efter, så du får en moden og gerne lidt overmoden frugt.

Sharon er mere fast i kødet og kan spises tidligere. Tanninerne er ikke så fremtrædende i sharonfrugten.

I butikkerne kan det være svært at se forskel på de to frugter, da de ligner hinanden. En sharonfrugt kan kaldes en kaki, men en kakifrugt kan ikke kaldes en sharon.

Kaki dyrkes i dag i store dele af verdenen, hvorimod sharonfrugten kun dyrkes i Israel.

Anvendelse

Du kan spise den ved at skære den op i både og fjerne kernerne. Skindet kan dog være lidt sejt, så det kan være en god idé at skrælle den.

Prøv den i frugtsalat, på ostebordet, i kager, i salater, i is eller blot som sund snack.

Holdbarhed

Kakifrugten kan holde sig ca. 5-7 dage ved 2-6 grader.

Den smager bedst ved stuetemperatur.

TIP! Du kan øge modningsprocessen ved at lægge frugterne i en beholder sammen med banan eller æble et par dage.

Frysning

Du kan ikke komme kakifrugterne i fryseren, for frugterne er ikke egnet til frysning.

Sæson for kaki frugter

Sæsonen for kakifrugten strækker sig fra august til april.

Men oftest er frugterne tilgængelige hele året i etniske butikker og velassorterede supermarkeder.

Næringsindhold

Kakifrugten er rig på A- og C-vitamin, antioxidanter, vitaminer og fibre.

Næringsindhold pr. 100 gram:

Næringsindhold
Kaki eller sharon frugt? Se fakta og forskelle
Mængde pr. portion
Kalorier
127
% Daglig værdi*
Fedt
 
0.4
g
1
%
Natrium
 
1
mg
0
%
Kalium
 
310
mg
9
%
Kulhydrater
 
34
g
11
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin C
 
66
mg
80
%
Calcium
 
27
mg
3
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Fakta om kaki

Latinsk navn: Diospyros kaki

Engelsk navn: Persimmon

Kaki menes at have været kendt i over 2000 år og stammer oprindeligt fra Østasien, hvor der i dag findes mere end 1000 sorter.

Frugten eller bærret blev først kendt i USA og Europa i det 19. århundrede, hvor den hurtigt blev populær.

Kaki vokser på løvfældende træer, der kan blive op til 10 meter høje, og der kan gå op til syv år, før træet bærer frugt.

Se også artikler om:

Sidder vitaminerne i skrællen?

Er det nødvendigt med vitaminpiller?

Din vurdering
  • Kaki og sharon frugt
Sending
Stem her
4.25 (4 stemmer)
Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 267
  • 6
  • 2
  • 5
  • 1
  • 10
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. D. Rasmussen

    december 03, 2023 at 4:32 am

    Jeg har brugt kaki i smooties . Det er den god til . Sammen med banan og citronsaft.
    Mvh
    D. Rasmussen

    Svar
  2. Steffen Godtfredsen

    december 18, 2020 at 12:53 pm

    Hej.
    Jeg skriver lige da der er noget der ikke passer med de Kakifrugter du skriver om her på siden du skriver:
    Kakifrugten er rig på A- og C-vitamin, antioxidanter, vitaminer og fibre.

    Næringsindhold pr. 100 gram

    Kalorier: 127
    Kulhydrater: 10,7 gram
    Fedt: 0,3 gram
    Protein: 1 gram
    Så er det jeg gerne vil vide hvor du finder alle de kalorier, iflg det du skriver så skal der være 50 kalorier, men du har 127 kalorier, så noget er lidt ved siden af, kan du oplyse mig om hvad der er det rigtige,
    Venligst
    Steffen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 16, 2022 at 5:03 pm

      Hej Steffen
      Tak for din besked, og jeg har lagt beregningen af næringsindhold på kakifrugten ind i artiklen. Den indeholder 127 kalorier pr. 100 gram.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Sådan får du børn til at spise fisk
Kylling med mos - opskrift i fad med tomater og fløde »

Populært indhold lige nu

Billede med opvaskemaskine og opvasketabs

10 vigtige informationer om din opvaskemaskine

opbevaring af spegepølse

Sådan skal du opbevare spegepølse i køleskabet

Ovn med pyrolyse

Pyrolyse - fordele og ulemper ved en ovn med selvrens

grydestegt kylling

Grydestegt kylling - opskrift på kylling i gryde med sovs

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

Nyeste opskrifter og artikler

  • Gulerodsbrud - opskrift på luftige brød med gulerod
  • Hjemmelavet gullaschsuppe fra Ungarn
  • Julekage med lækre julekrydderier
  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!