• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kålpande

Kålpande

kålpande med spidskål og oksekød
4.6 fra 17 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.2k
SHARES
FacebookMessenger1.2kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 13. november 2024 - Udgivet: 13. november 2024

Her får du en nem opskrift på kålpande. En hurtig panderet med spidskål, hakket oksekød og bladselleri, som kan laves på 20 minutter.

Kålpande er en virkelig nem og hurtig opskrift på god aftensmad.

En skøn panderet, som du kan lave på ca. 20 minutter, og den indeholder blandt andet spidskål og hakket oksekød.

Kålpanden kan dog sagtens varieres, og oksekød kan udskiftes med hakket kylling, og der kan også kommes gulerødder i. Evt. som erstatning for bladselleri.

Se også de skønne opskrifter på:

  • Hakket oksekød og spidskål i ovn
  • Oksekød med kål, karry og gulerødder
  • Stegt spidskål
  • Karrykål

Opskrift på kålpande

Opskriften på kålpande er beregnet som en hovedret til fire personer.

kålpande med spidskål og oksekød
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kålpande

4.59 fra 17 stemmer
Her får du en nem opskrift på kålpande. En hurtig panderet med spidskål, hakket oksekød og bladselleri, som kan laves på 20 minutter.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 622
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 400 g hakket oksekød - med 8-12% fedt
  • Lidt olivenolie - til stegning
  • 1 stort rødløg - finthakket
  • 4 fed hvidløg - finthakket
  • 3 tsk paprika
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 lille spidskål - snittes fint
  • 2-3 stængler bladselleri - i små tern
  • 3 spsk tomatkoncentrat - (tomatpasta)
  • 2,5 dl fløde
  • 1 citron - lidt friskpresset saft
Pynt
  • 100 g tomater - små, skåret i kvarte
  • 1 håndfuld persille - bredbladet, hakket

Fremgangsmåde
 

  1. Find en god og stor pande frem, og varm den op ved en rimelig høj varme.
  2. Når panden er varm, smuldres det hakkede oksekød i. Steges grundigt og der tilsættes evt. lidt olivenolie.
  3. Løg, hvidløg, spidskål og bladselleri gøres klar som beskrevet.
  4. Når det hakkede kød er brunet godt af, kommes en sjat olie på panden ved kødet og løg og hvidløg tilsættes. Svitses med et minuts tid.
  5. Krydr med paprika, salt og friskkværnet peber.
  6. Tilsæt så bladselleri og spidskål, og lad det sautere med i ca. 5 minutter, så kålen falder sammen. Skru en smule ned for varmen, så indholdet ikke brænder fast.
  7. Kom så fløde og tomatkoncentrat i din kålpande, og lad det stege yderligere 4-5 minutter.
  8. Smag kålpanden til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  9. Pynt med tomater og bredbladet persille.

Næringsindhold

Kalorier: 622kcalKulhydrater: 24gProtein: 23gFedt: 50gMættet fedt: 23gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 20gTransfedt: 1gKolesterol: 142mgNatrium: 806mgKalium: 1173mgKostfibre: 7gSukker: 6gVitamin A: 1805IUVitamin C: 125mgCalcium: 194mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Jeg plejer at servere min kålpande med et stykke groft brød til.

En let salat kan også anvendes som tilbehør.

Kålpanden er fyldig som den er, men du kan også vende kogte ris i til sidst.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jytte Christensen

    november 12, 2024 at 11:46 am

    Er det fryseegnet

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 12, 2024 at 2:33 pm

      Hej Jytte
      Det kan du tro - retten kan sagtens fryses ned.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Bente Stegger

    november 28, 2022 at 5:33 pm

    Dejlige retter fra dig, - velsmagende og nemme at gå til!! Så tak herfra!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 29, 2022 at 6:06 am

      Hej Bente
      Tusind tak - det er sødt af dig og godt at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Orla

    juli 02, 2021 at 8:02 am

    Mange gode opskrifter,nem at lave sammen med børn og børnbørn,der er blevet til mange gennem tiderne efterhånden
    Mange tak for de gode opskrifter,og ideer .God sommer til alle herfra Affentaa m,bolle å i.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 02, 2021 at 8:06 am

      Hej Orla
      Mange tak - det er dejligt at høre. Og Affenraa er fantastisk - har arbejdet der i en del år.
      Også rigtig god sommer til dig dine.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required