Hvidløgslaks er en både nem og sund aftensmad, som du kan lave på cirka 15 minutter. Et stykke laks smøres med hvidløgsolie, og steges nemt i ovnen.
Opskriften på hvidløgslaks i ovn er beregnet til fire personer som en hovedret.
Ingredienser til hvidløgslaks
Ca. 700 gram laksefilet uden ben
4 spiseskefulde olivenolie
4 fed hvidløg
En halv citron
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Køb et stykke laksefilet på cirka 700 gram, og det skal være fra den brede ende og ikke halestykket! Tjek at laksen er benfri, og fjern ellers fiskeben med en pincet.
- Læg laksen på bagepapir i en bradepande eller ildfast fad. Krydr med salt.
- Kom olivenolie i en lille skål og pres hvidløgsfed i. Rør det godt sammen.
- Smør hvidløgsolien på laksen.
- Dryp lidt citronsaft over laksestykket, og krydr også med friskkværnet peber.
- Stil fadet med hvidløgslaks ind i ovnen, og her skal laksen blot have 15 minutter.
Den færdigtilberedte hvidløgslaks serveres straks, eventuelt sammen med en sund perlebygsalat med grønkål.
Et stykke hvidløgsflutes er også lækkert til.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: