Her får du min opskrift på en lækker salat med laks og ristede grønne asparges. Retten er nem at lave som en nem hovedret eller let aftensmad.
Opskriften på salat med laks er beregnet til fire personer.
Som udgangspunkt altså en let hovedret eller aftensmad, hvor du kan servere lidt godt brød til.
Det er ikke en tung hovedret, så den stiller den lette sult. Men du kan selvfølgelig lave portionen større og dermed mere mættende.
Brasede kartofler passer også fint til laksesalaten.
Ingredienser til salat med laks
Ca. 600 gram laks med skind
1 citron
Salt og friskkværnet peber
75 gram salatblanding (evt. napolitana)
1 bundt grønne asparges
1 bundt radiser
1 rødløg
Olivenolie
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Laks lægges på bagepapir med skindsiden nedad. Husk at tjekke at laksen er benfri, da det aldrig er rart at spise fisk med ben.
- Pres saften af en halv citron over laksen, og krydr med salt og friskkværnet peber. Bag laksen i 15 minutter midt i ovnen. Tages ud og køles lidt af.
- Knæk roden af de grønne asparges og rist dem i lidt olie på en pande i cirka 2-3 minutter. Krydres med salt og skæres i mundrette stykker.
- Radiser og rødløg snittes i meget tynde skiver.
- Anret salatblanding i et fad med asparges, rødløg og radiser, og dryp lidt olie og saften fra den anden halve citron over.
- Men ingen salat med laks uden laks. Så den ovnstegte laks plukkes i grove stykker, som lægges ved salaten.
Laks med salat serveres straks sammen med et stykke hjemmebagt focaccia eller ciabattabrød.
Se også mine opskrifter på: