Salat med laks og ristede grønne asparges er en virkelig lækker ret. Retten er nem at lave som en nem forret eller let aftensmad.
Salat med laks er virkelig dejligt at servere enten som en let hovedret eller en forret med flutes.
Det er ikke en tung hovedret, så den stiller den lette sult. Men du kan selvfølgelig lave portionen større og dermed mere mættende.
Brasede kartofler passer også fint til laksesalaten, som dermed får mere fylde.
Opskrift på salat med laks
Salat med laks, ristede asparges og radiser
Ingredienser
- 600 gram laks - med skind
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
- 75 gram salatblanding - evt. napolitana
- 1 bundt grønne asparges
- 1 bundt radiser
- 1 rødløg
- jomfurolivenolie
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Laks lægges på bagepapir med skindsiden nedad. Husk at tjekke at laksen er benfri, da det aldrig er rart at spise fisk med ben.
- Pres saften af en halv citron over laksen, og krydr med salt og friskkværnet peber. Bag laksen i 15 minutter midt i ovnen. Tages ud og køles lidt af.
- Knæk roden af de grønne asparges og rist dem i lidt olie på en pande i cirka 2-3 minutter. Krydres med salt og skæres i mundrette stykker.
- Radiser og rødløg snittes i meget tynde skiver.
- Anret salatblanding i et fad med asparges, rødløg og radiser, og dryp lidt olie og saften fra den anden halve citron over.
- Men ingen salat med laks uden laks. Så den ovnstegte laks plukkes i grove stykker, som lægges ved salaten.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Laks med salat serveres straks sammen med et stykke hjemmebagt focaccia eller ciabattabrød.
Du kan sagtens komme flere grøntsager i salaten, for eksempel blancherede sukkerærter, friske ærter og agurketern.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: