Her er min opskrift på en nem laksemousse, der laves med varmrøget laks. Laksemoussen er hurtig at røre sammen, og passer perfekt til frokost eller forret.
Laksemousse er en klassiker på de danske frokostborde, og den er meget nem at lave.
Her i min version er den med varmrøget laks, som jeg synes passer aldeles perfekt til laksemoussen.
Du kan dog også anvende en dampet laks, hvis du er mere til det.
I stedet for - eller sammen med - mayonnaise og creme fraiche kan du også bruge rygeost, så der er gode muligheder for at sammensætte den lækre laksemousse, som du ønsker det.
Opskriften er beregnet til ca. fire personer.
Ingredienser til laksemousse
Ca. 200 gram røget laks
1 rødløg
1 lille potte purløg
2 spiseskefulde mayonnaise
2 spiseskefulde creme fraiche
1 lille teske sennep
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Rødløg pilles og snittes så fint som muligt.
- Purløg hakkes ligeledes fint.
- Pil den røgede laks fra hinanden. Du kan enten vælge at hakke laksen fint med en skarp kniv, eller blot trække det fra hinanden i lidt grovere stykker. Jeg foretrækker det sidste, som giver en lidt mere rustik laksemousse.
- Kom mayonnaise og creme fraiche i en skål sammen med sennep, hakket løg og purløg. Rør det godt sammen.
- Rør derefter den røgede laks i, og smag til med salt og friskkværnet peber. Du kan sagtens tilsætte lidt mere mayonnaise eller creme fraiche, hvis du ønsker det. Rygeost kan også anvendes.
Den færdige laksemousse serveres straks, eventuelt sammen med et stykke hjemmebagt rugbrød til frokost.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Laksemousse