Waldorfsalat med valnødder og vindruer er en velkendt og elsker klassiker, der oprindeligt stammer fra USA. Waldorfsalaten er meget nem at lave selv.
Waldorfsalat blev "opfundet" på hotellet Waldorf i New York, og herfra spredte den sig hurtigt til resten af verden.
Oprindeligt var den med valnødder, æbler og vindruer (som denne opskrift), men den er efterhånden blevet lavet i en række andre udgaver. Og det er jo en smagssag 🙂
Waldorfsalaten passer blandt andet godt til retter med vildt, men også til julemaden går den glimrende.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til waldorfsalat
2 stængler bladselleri
2 æbler
2 håndfulde vindruer
10 valnøddekerner
Dressing laver du af
1 teskefuld citronsaft
1 spiseskefuld reven skal af økologisk citron
1 deciliter mayonnaise
1 deciliter creme fraiche
Fremgangsmåde
- Start med at lave dressingen til waldorfsalaten. Kom alle ingredienserne op i en skål, og rør det sammen. Smag til med salt, friskkværnet peber og eventuelt en smule sukker.
- Vask bladselleri, og skær stænglerne i små tern.
- Del æblerne og fjern kernehuset. Skær derefter æblerne i små tern.
- Halvér vindruerne med en skarp kniv, og hak valnøddekernerne groft.
- Kom nu bladselleri, æbler og valnødder i dressing, og vend det forsigtigt rundt.
- Anret den i en skål, og pynt eventuelt med lidt vindruer og valnødder på toppen (indgår ikke i opskriften).
Du kan selv justere mængden af æbler, vindruer og valnødder efter hvad du nu selv synes.
Se også mine opskrifter på: