• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Gammeldags waldorfsalat med æble, vindruer og valnødder

Gammeldags waldorfsalat med æble, vindruer og valnødder

billede med waldorfsalat
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 17. marts 2025 - Udgivet: 24. marts 2016

Waldorfsalat med valnødder og vindruer er en velkendt og elsker klassiker, der oprindeligt stammer fra USA. Waldorfsalaten er nem at lave.

Waldorfsalat blev "opfundet" på hotellet Waldorf i New York, og herfra spredte den sig hurtigt til resten af verden.

Oprindeligt var den med valnødder, æbler og vindruer (som denne opskrift), men den er efterhånden blevet lavet i en række andre udgaver. Og det er jo en smagssag.

Waldorfsalaten passer blandt andet godt til retter med vildt, men også til julemaden går den glimrende.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Coleslaw

Broccolisalat

Blomkålssalat

Opskrift på waldorfsalat

billede med waldorfsalat
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Waldorfsalat

5 fra 4 stemmer
Waldorfsalat med valnødder og vindruer er en velkendt og elsker klassiker, der oprindeligt stammer fra USA. Waldorfsalaten er nem at lave.
Forb. tid 10 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Salat
Køkken: Amerikansk
Kalorier: 322
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 stængler bladselleri
  • 2 æbler
  • 2 håndfulde vindruer
  • 10 valnøddekerner
Dressing
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 citron - økologisk, en spiseskefuld reven skal af økologisk citron
  • 1 dl mayonnaise
  • 1 dl creme fraiche

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave dressingen til din waldorfsalat. Kom alle ingredienserne op i en skål, og rør det sammen. Smag til med salt, friskkværnet peber og eventuelt en smule sukker.
  2. Vask bladselleri, og skær stænglerne i små tern.
  3. Del æblerne og fjern kernehuset. Skær derefter æblerne i små tern.
  4. Halvér vindruerne med en skarp kniv, og hak valnøddekernerne groft.
  5. Kom nu bladselleri, æbler og valnødder i dressing, og vend det forsigtigt rundt.
  6. Anret waldorfsalat i en skål, og pynt eventuelt med lidt ekstra vindruer og valnødder på toppen (indgår ikke i opskriften).

Næringsindhold

Kalorier: 322kcalKulhydrater: 23gProtein: 2gFedt: 26gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 14gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.05gKolesterol: 11mgNatrium: 186mgKalium: 199mgKostfibre: 3gSukker: 17gVitamin A: 106IUVitamin C: 11mgCalcium: 21mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan selv justere mængden af æbler, vindruer og valnødder efter hvad du nu selv synes der skal i din waldorfsalat.

Brug den som en nem forret eller evt. som tilbehør til retter med vildt og andet rødt kød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required