Nem hindbærtærte en nem at lave selv, og her får du opskriften på både den dejlige bund og fyldet, der jo blandt andet er lavet med hindbærmarmelade. Hindbærtærten er en af de klassiske kager fra bageren, og den bages på 25 minutter.
Der er næsten ikke noget bedre end sådan en nybagt hindbærtærte, der kan serveres med letpisket flødeskum eller en creme fraiche.
Hindbærtærten er faktisk let at bage, og du vil score gode points ved kaffebordet.
Opskriften til er til cirka seks personer - selvfølgelig afhængig af hvor glade I bliver for tærten.
Du skal kun bruge tre ting til hindbærtærten
For det første skal du lave denne opskrift på linsedej (mørdej). Den er ret simpel, og du skal anvende cirka en tredjedel af mængden.
Resten kan anvendes til hindbærsnitter eller hvad du nu synes, og dejen holder sig fint på køl.
Dernæst skal du lave en portion af denne lækre mazarinmasse - og det er også nemt. Igen skal du bruge omkring en tredjedel af den.
Endelig skal du bruge 100 gram god hindbærmarmelade.
Sådan laver du hindbærtærte
- Smør en rund form med en diameter på cirka 18-20 centimeter med smør. Rul linsedejen ud så den passer til formen . Husk der skal være en lille kant, som du kan se på billedet.
- Læg dejen på plads i formen.
- Cirka en tredjedel af mazarinmassen røres forsigtigt sammen med hindbærmarmelade, og fordeles i formen. Glat den den.
- Skær så seks strimler linsedej, som lægges på som på billedet.
- Tænd ovnen ved 175 grader varmluft, og når ovnen er varm, stilles tærten ind.
- Bagetiden er cirka 25 minutter, men det afhænger af hvor meget ovnen varmer. Så hold øje med at tærten ikke bliver for mørk.
- Tag den færdigbagte hindbærtærte ud af ovnen, og lad den køle lidt af inden servering.
TIP: Mængden af linsedej og mazarinmasse passer til tre tærter, så du kan også bare bage tre hindbærtærter på samme tid.
Tærterne kan nemlig sagtens fryses ned.
Her skal du så bruge 300 gram hindbærmarmelade til mazarinmassen.
Del dine ideer og tanker med os andre her: