Grillet broccoli med ingefær er virkelig godt tilbehør, når I sidder ved grillen. Sojasaucen og ingefæren giver den sprøde kål lidt kant.
Grillet broccoli med ingefær og soja er let at lave, imens du alligevel står ved grillen. Det kan bruges som tilbehør til alt fra grillbøffer til halloumi og vegetardeller.
Broccolien grilles og vendes derefter i en marinade med blandt andet lime og chili.
Det hele anrettes med et drys af ristede cashewnødder. Virkelig nemt og lækkert. Og så smager det helt fantastisk.
Herunder får du opskrift, som viser dig alle trinene. Det hele er udviklet af Lidl.
Opskrift på grillet broccoli med ingefær
Ingredienser
- 2 stk broccoli
- 20 gram ingefær
- 20 gram sojasauce
- 1 stk lime
- 20 gram chili
- 60 gram cashewnødder
Sådan gør du
- Skær broccoli ud i små buketter (gem stokken).
- Grill broccolibuketterne i ca. 6-8 minutter, eller til de er blevet tilberedte.
- Skræl stokken, så den seje skræl er væk.
- Skær derefter stokken tyndt på et mandolinjern, og opbevar stokken i isvand.
- Lav en marinade på soja, revet ingefær, limejuice og chili.
- Riv ingefær på et micoplane sammen med lidt limeskal.
- Snit chili, tilsæt soja og justér til med lidt limejuice.
- Grill cashewnødder i ca. 8 -10 minutter over grillen på en pande.
- Anret.
Tips
Broccolien har en asiatisk smag takket være lime, chili, soja og ingefær. Derfor er det lækkert at servere den med noget tilsvarende som grillede satayspyd med svinemørbrad.
Du kan også lave vegetarfrikadeller til retten, blandt andet disse blomkålsfrikadeller.