Her er vores bedste flytte hjemmefra opskrifter - aftensmad til dig, som er ung og ny i køkkenet. Du får billige, lækre og sunde retter!
Er du flyttet hjemmefra og skal i gang med at lave aftensmad til dig selv for første gang, så er du havnet det rigtige sted!
For her har jeg samlet en række gode flytte hjemmefra opskrifter, der er nemme og billige retter til unge, som er nye i køkkenet. Og gode råd til, hvordan du bedst sørger for at få god mad hver dag!
Det er nemlig vigtigt at få lækker og velsmagende aftensmad - også selv om man er på SU og ikke har særlig mange penge at lave det for. Og du kan faktisk sagtens lave billig mad, som samtidig smager forrygende og er sund.
Det får du en række gode bud på her.
Du får også gode tips og tricks til, hvordan du strækker maden, så du ikke behøver at bruge lang tid i køkkenet hver dag - og hvordan du undgår madspild, så du får brugt alt, hvad du har købt ind, og retterne dermed også bliver billigere.
Lav til flere dage ad gangen
Opskrifterne er alle til fire personer, men fortvivl ikke her. Lav den fulde opskrift - altså fire portioner - og gem så resten til andre dage, enten i køleskabet eller fryseren.
Det er en god idé, når man laver mad til en person at lave dobbelt eller firdobbelt portion. Både fordi man sparer meget tid i køkkenet de dage, hvor maden blot skal varmes, og fordi det er svært at undgå madspild, hvis man skal lave så små portioner.
Hvis man har adgang til en større fryser, så kan det også være en god idé at lave endnu større portioner end til fire og så fryse ned i en portions størrelser. På den måde er der altid kødsovs eller kylling i karry i fryseren. Dejligt, når det skal gå stærkt, eller det er sidst på måneden.
Undgå madspild
Det kan være svært at købe ind til en person. Det er derfor smart at tænke lidt frem.
Køb for eksempel en pose gulerødder og brug dem i flere retter - for eksempel i både kødsovsen og gulerodsgryden, som du finder herunder - og få dem på den måde brugt op, mens de stadig er friske.
Tænk på den måde gerne i opskrifter med flere af de samme ingredienser, så du netop kan få brugt alle råvarerne op, selv om du i hver enkelt ret kun skal bruge en lille smule af pakken.
Lav gerne 'tøm køleskabet'-mad - for eksempel grøntsagssuppen, som du finder herunder. Altså opskrifter, hvor det ikke gør noget, at der kommer en ekstra peberfrugt eller 100 gram champignon i.
Planlæg din mad og lav madplan
Det er altid lækkert med aftensmad, der bare skal hives ud af fryseren og varmes, når du har brug for det.
Tænk gerne lidt frem og læg en madplan for den næste uge. Se på, hvilke dage du vil få travlt med studie, arbejde eller fritidsinteresser og planlæg aftensmaden efter det.
Her på Madens Verden laver vi i øvrigt hver uge en madplan, som du også kan kigge på og lade dig inspirere af. Find ugens madplan her.
Hvis du har retter i fryseren, du lige kan tage op, så planlæg aftenen før eller om morgenen, hvad du skal spise til aften. Så kan du nemlig tage aftensmaden op af fryseren og placere den i køleskabet.
På den måde tør den langsomt op, til du skal bruge den - og du sparer strøm i køleskabet, fordi den frosne aftensmad er med til at holde køleskabet koldt.
Køb på tilbud eller i madspildskøledisken
Det gode ved at planlægge sin aftensmad og lave en madplan er også, at det giver mulighed for at gå efter de gode tilbud.
Tjek supermarkedernes tilbudsaviser enten fysisk eller i app eller på nettet og se, hvad der er på tilbud i denne uge, før du planlægger, hvad du skal have til aften.
Og når du er i supermarkedet, så tjek altid den køledisk, som de fleste supermarkeder nu har, med fødevarer, som er ved at udløbe og derfor skal bruges hurtigt. Her kan du gøre et kup og få meget billig aftensmad - og måske endda noget, du normalt ikke ville have råd til at spise.
Husk det er ok at improvisere
Når man følger en opskrift, behøver man ikke altid at følge den fuldstændig slavisk. Man kan i mange tilfælde for eksempel godt skifte en grøntsag ud med en anden eller undvære en enkelt ingrediens. Det vil selvfølgelig få betydning for det endelige resultat - men det kan stadig smage helt fantastisk.
Så vær ikke bange for at improvisere og prøve dig frem - især hvis der er noget du ikke lige har eller har råd til at købe. Men selvfølgelig kan du ikke undvære karry i din kylling i karry eller spinat i din spinatgryde.
Se flytte hjemmefra opskrifter her
Pasta med kødsovs (klassisk spaghetti bolognese)
Kylling i karry (nem opskrift med ris)
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande
Gulerodsgryde med kylling og spinat
Grøntsagssuppe - nem suppe med grøntsager
Pasta med hvidløg og olie (spaghetti aglio e olio)
Kartoffelavlerens kyllingefad med hele kyllingelår
Omelet med skinke, spinat og tomat
Dahl (opskrift på indisk dhal eller daal)
Spinatgryde med kylling, karry og ris
Porretærte (opskrift med skinke og spinat)
Chili sin carne - klassisk tex-mex opskrift uden kød
Squashfrikadeller (vegetariske deller med squash)
Indisk curry opskrift uden kød (vegansk opskrift)
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden