Denne opskrift på indisk curry er uden kød, og derfor en lækker vegetarret. Curryen er med kartofler og kidneybønner, og er meget mættende.
Indisk curry er helt uden kød og andre animalske produkter, så alle kan spise karryretten.
Opskriften er lavet efter inspiration fra en ret, som jeg for et par år siden fik på en indisk restaurant i det centrale London.
Restauranten anvendte godt nok også en række andre indiske krydderier i curryen, men jeg har passet den lidt til, og her er kun råvarer, som du nemt kan få fat i.
Men kan man så blive mæt af en ret helt uden kød? Spørger du måske. Ja da, det kan du sagtens. Her er nemlig nåde proteinrige kidneybønner, mættende kartofler og ris.
Så det er en dejlig ret på dage, hvor du gerne vil undvære kød. Og altså perfekt til veganere og vegetarer. Se også mine populære opskrifter på kylling i karry og boller i karry.
Opskrift på indisk curry
Indisk curry opskrift uden kød (vegansk opskrift)
Ingredienser
- 300 gram kartofler - skrællede
- 1 spiseskefuld olivenolie
- 2 rødløg - små
- 4 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 2 teskefulde karry
- 4 teskefulde garam masala
- 1 dåse kidneybønner
- 0,5 dåse kokosmælk
- 1 dåse hakkede tomater
- salt og friskkværnet peber
- 3 deciliter ris - som tilbehør
Sådan gør du
- Kartoflerne halveres og kommes i en gryde med vand, der netop dækker kartoflerne. Tilsæt også en teskefuld salt. Kog kartoflerne næsten møre under låg, hvilket tager cirka 10 minutter. Selvfølgelig afhængig af størrelse. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe af.
- Rødløg og hvidløg hakkes fint og sauteres i en gryde i lidt olie uden at tage farve. Giv det 3-4 minutter.
- Peberfrugten skæres i mindre tern og kommes ved sammen med garam masala og karry. Vend det rundt og lad det svitse et minuts tid.
- Hæld væden fra kidneybønnerne og kom dem i gryden. Tilsæt også en halv dåse kokosmælk og hakkede tomater. Skyl lige tomatdåsen af med lidt vand og hæld det ved. Cirka en deciliter vand.
- Kartoflerne skæres ud i mindre tern, som ligeledes kommes i gryden.
- Lad det koge op, skru ned for varmen, og lad nu indisk curry simre i 10-15 minutter mens du koger ris.
- Smag til med salt og peber, og eventuelt med mere karry eller garam massale hvis du synes det. Mængden herover giver dog en autentisk smag af Indien - uden hverken at være for mild eller for stærk.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Indisk curry serveres straks sammen med de kogte ris og naanbrød, prøv for eksempel at bage dem selv med denne opskrift: Verdens bedste naanbrød.
Eller du kan lave de nemme chapati pandebrød til retten.
Se også andre indiske opskrifter:
Wildflower
Det lyder lækkert, men hvad nu hvis man vil bruge alm. tørrede bønner? (der selvfølgelig skal opblødes)
Hvor mange gram skal man så bruge, for hvad vejer bønnerne i en dåse - hvis de var tørre...