Flagesalt har en fin konsistens, som vi isรฆr holder af til kolde retter. Her kan du se, hvordan det fremstilles, og om der er smagsforskelle.
Flagesalt har en helt sรฆrlig konsistens, der gรธr, at man kan hรธre lyden indeni sit eget hoved, nรฅr det knaser mellem tรฆnderne.
Det er supergodt til et blรธdkogt รฆg, da vi kan nulre saltet, sรฅ vi fรฅr den stรธrrelse saltkorn, vi bedst kan lide.
Og nรฅr du ser vores opskrifter pรฅ Madens Verden, har du temmelig sikkert ogsรฅ stรธdt pรฅ ordet en hel del gange.
Flagesalt er nemlig en dejlig salttype at bruge til for eksempel salater og kartoffelmadder - eller nรฅr man skal drysse salt ud over en ret.
Da der ikke er den store smagsforskelle pรฅ billigt, groft kรธkkensalt og flagesalt, er det mest af alt struktur og konsistens, det handler om her.
Det betyder blandt andet, at det er spild af penge at komme flagesalt i kogevandet til pasta eller lignende.
Sรฅdan fremstilles flagesalt
Salt bestรฅr af natriumklorid. Meget af det salt, vi bruger, er udvundet i miner eller af havvand, og smagen kan variere en lillebitte smule afhรฆngigt af, om der er andre mineraler i.
Flagesalt er rent salt, som ifรธlge Smag For Livet er inddampet og hรธstet i store krystalflager.
Afhรฆngigt af metode og temperatur opstรฅr der fine saltkrystaller som de pyramideformede saltkrystaller i den kendte flagesalt Maldon Sea Salt Flakes.
Lรฆs ogsรฅ vores fรธdevareeksperts artikel om forskellige salttyper her: Salt - det store overblik.
Nรฆringsindhold
Da salt er et mineral, som hovedsageligt bestรฅr af natriumklorid, er der hverken kulhydrater, fedt eller protein i. Endsige kalorier.
Vi fรฅr den rene - eller nรฆsten rene - vare, som vores kroppe ogsรฅ har brug for i nogen grad. Faktisk har vi brug for 1,5 gram salt dagligt, hvilket er langt mindre, end de fleste mennesker indtager.
Hjerteforeningen anbefaler, at vi kun fรฅr maksimum en teskefuld salt om dagen - uanset om det er kรธkkensalt, sydesalt eller flagesalt.
Opbevaring og holdbarhed
Opbevar saltet tรธrt og kรธligt. Men fรฅr det fugt eller klumper, er der ingen grund til alarm. Du kan sagtens spise det alligevel.
Salt i sig selv virker konserverende, og det vi spiser, har mange millioner รฅr pรฅ bagen. Derfor er det ikke sรฅ mรฆrkeligt, at det kan holde for evigt.
Alligevel vil du kunne lรฆse pรฅ mange saltpakkers indholdsdeklaration, at de hรธjst kan holde i to รฅr.
Det skyldes et krav om at angive holdbarhedsdato, men glem blot denne dato, da din flagesalt ikke bliver for gammel. Nogensinde.
Her kan du se, hvordan du selv laver din egen kryddersalt:
Opskrift pรฅ to forskellige kryddersalt
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
- Adgang til den populรฆre favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode
Comments
No Comments