Her er min opskrift på chokoladebrud, der er nemme og luftige boller med masser af chokolade. De laves på en lidt speciel måde, og smager fantastisk godt.
Chokoladebrud er chokoladebollens Rolls Royce. En luftig og lækker luksusudgave, der samtidig er rimelig nem at lave.
Det særlige ved chokoladebrud er, at du hakker dejen i stykker med en metalskraber, hvilket giver chokoladebollen det specielle udseende.
Jeg har her anvendt en mørkchokolade med en kakaoprocent på 70, som jeg synes passer godt til.
Du kan selvfølgelig også bruge en lidt lysere chokolade til bollerne.
Opskriften giver otte store chokoladebrud. De kan selvfølgelig også laves mindre, og så er bagetiden lidt kortere.
Opskrift på chokoladebrud
Chokoladebrud - luftige boller med chokolade
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
Sådan gør du
- Lunken mælk kommes i skålen til røremaskinen, og gæren smuldres i. Rør gæren ud med en ske, og sæt derefter skålen fast på røremaskinen. Anvend dejkrog..
- Hvedemel vejes af sammen med sukker og salt.
- Blødt smør vejes af. Tages ud af køleskabet i god tid, eller blødgøres i mikroovn.
- Ælt gradvist melblanding og smør ind i dejen, og ælt dejen 10 minutter ved middel hastighed.
- Tag dejen ud på bordet, træk den lidt aflang og fold sammen. Lægges i en skål beklædt med husholdningsfilm og et viskestykke, hvorefter dejen hæver i 45 minutter.
- Dejen tages op og lægges på køkkenbordet. Den skal ikke æltes yderligere. Lav en fordybning i dejen, og kom to æg i.
- Hak den mørke chokolade groft, og kom også den i.
- Fold nu dejen ind over sig selv som en pakke, og jo, æggene løber ud, men det gør ikke noget.
- Med en metalskraber samles dejen nu sammen og hakkes godt fra hinanden. Så hak og saml indtil dejen er godt hakket igennem. Saml dejen let igen med metalskraberen, og han den derefter ud i otte lige store stykker, som sættes på bageplade med bagepapir.
- Læg en dyb bradepande omvendt ovenpå og lad dine chokoladebrud efterhæve i cirka 45 minutter. Den dybe bradepande fjernes inden bagning.
- Chokoladebrud bages i en forvarmet ovn ved 220 grader over- og undervarme, hvor de skal have cirka 15 minutter.
Se også mine opskrifter på:
De luftige og bløde chokoladeboller
Tips
De færdigbagte chokoladebrud køles af på en rist, hvorefter de er klar til at spise.
Du kan sagtens fryse dem ned, og tage op efterhånden som de skal bruges.
Optøs enten ved stuetemperatur eller i mikroovn.
Kom med din kommentar her