• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Chokoladebrud

Chokoladebrud

chokoladebrud
4.9 fra 29 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
334
SHARES
FacebookMessenger334PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 16. juli 2023 - Udgivet: 16. juli 2023

Her er min opskrift på chokoladebrud, der er nemme og luftige boller med masser af chokolade. De laves på en lidt speciel måde, og smager fantastisk godt.

Chokoladebrud er chokoladebollens Rolls Royce. En luftig og lækker luksusudgave, der samtidig er rimelig nem at lave.

Det særlige ved chokoladebrud er, at du hakker dejen i stykker med en metalskraber, hvilket giver chokoladebollen det specielle udseende.

Jeg har her anvendt en mørkchokolade med en kakaoprocent på 70, som jeg synes passer godt til.

Du kan selvfølgelig også bruge en lidt lysere chokolade til bollerne.

Se også de skønne opskrifter på:

  • Chokoladeboller
  • Gulerodsbrud
  • Bamseboller
  • Bløde boller

Opskrift på chokoladebrud

Opskriften giver otte store chokoladebrud. De kan selvfølgelig også laves mindre, og så er bagetiden lidt kortere.

chokoladebrud
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Chokoladebrud

4.90 fra 29 stemmer
Her er min opskrift på chokoladebrud, der er nemme og luftige boller med masser af chokolade. De laves på en lidt speciel måde, og smager fantastisk godt.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet hævetid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t
Antal: 8 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 366
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 300 g mælk - lunken
  • 30 g gær
  • 450 g hvedemel
  • 30 g sukker
  • 7 g salt
  • 50 g smør - blødt
  • 2 æg
  • 80 g mørk chokolade

Fremgangsmåde
 

  1. Lunken mælk kommes i skålen til røremaskinen, og gæren smuldres i. Rør gæren ud med en ske, og sæt derefter skålen fast på røremaskinen. Anvend dejkrog..
  2. Hvedemel vejes af sammen med sukker og salt.
  3. Blødt smør vejes af. Tages ud af køleskabet i god tid, eller blødgøres i mikroovn.
  4. Ælt gradvist melblanding og smør ind i dejen, og ælt dejen 10 minutter ved middel hastighed.
  5. Tag dejen ud på bordet, træk den lidt aflang og fold sammen. Lægges i en skål beklædt med husholdningsfilm og et viskestykke, hvorefter dejen hæver i 45 minutter.
  6. Dejen tages op og lægges på køkkenbordet. Den skal ikke æltes yderligere. Lav en fordybning i dejen, og kom to æg i.
  7. Hak den mørke chokolade groft, og kom også den i.
  8. Fold nu dejen ind over sig selv som en pakke, og jo, æggene løber ud, men det gør ikke noget.
  9. Med en metalskraber samles dejen nu sammen og hakkes godt fra hinanden. Så hak og saml indtil dejen er godt hakket igennem. Saml dejen let igen med metalskraberen, og han den derefter ud i otte lige store stykker, som sættes på bageplade med bagepapir.
  10. Læg en dyb bradepande omvendt ovenpå og lad dine chokoladebrud efterhæve i cirka 45 minutter. Den dybe bradepande fjernes inden bagning.
  11. Chokoladebrud bages i en forvarmet ovn ved 220 grader over- og undervarme, hvor de skal have cirka 15 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 366kcalKulhydrater: 54gProtein: 10gFedt: 12gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.2gKolesterol: 59mgNatrium: 413mgKalium: 227mgKostfibre: 3gSukker: 8gVitamin A: 280IUVitamin C: 0.004mgCalcium: 70mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

De færdigbagte chokoladebrud køles af på en rist, hvorefter de er klar til at spise.

Du kan sagtens fryse dem ned, og tage op efterhånden som de skal bruges.

Optøs enten ved stuetemperatur eller i mikroovn.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lisbeth Hansen

    februar 07, 2024 at 5:28 pm

    Kan jeg lave chokoladebruddene som en koldhævet dej og så bare hakke æg og chokolade i om morgenen når de skal bruges?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 07, 2024 at 6:37 pm

      Hej Lisbeth
      Ja, det bør du sagtens kunne. Blot anvendes lidt mindre gær. God bagelyst.
      Alt et bedste
      Holger

      Svar
  2. Joan Andreassen

    juli 16, 2023 at 7:40 am

    Hej🙂
    Er der et særligt formål med, at komme æggene i og hakke løs i dejen?
    Bare til undren🤩🤩

    Svar
  3. Pia

    oktober 25, 2021 at 9:49 pm

    Det er lidt generende at stort set alle bageopskrifter laves på røremaskine…. Er det slet ikke muligt at bage uden? 🙄😂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 26, 2021 at 8:05 am

      Hej Pia
      Jo da - alle deje kan sagtens æltes i hånden. Men jeg synes det er nemmere med en røremaskine 🙂
      Men du kan altså sagtens lave dem uden en røremaskine, og det gælder også disse chokjoladebrud.
      Det giver i øvrigt også nogle gode armkræfter 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
    • Danni Coelet

      juni 21, 2023 at 6:07 pm

      Man kan også købe en røre/køkken maskine, eller ønske sig én i gave, de er ikke så vanvittig dyre og man har glæde af den rigtig mange gange, og i mange år, jeg elsker min og kan kun anbefale dig at anskaffe dig én også.

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required