Chiagrød er nem morgenmad, der laves med kokosmælk og de sunde chiafrø. Det hele røres sammen om aftenen, og så er chiagrøden klar næste morgen.
Her er opskriften på den lækre chiagrød.
Ingredienser til chiagrød
2 deciliter kokosmælk
2 spiseskefulde chiafrø
Lidt vaniljesukker
1 æble
Lidt hasselnøddeflager
Fremgangsmåde
- Kokosmælken rystes eller røres helt jævn i konsistensen, og kommes i en skål.
- Tilsæt to spiseskefulde chiafrø og lidt vaniljesukker. Her er der anvendt cirka en halv teske vaniljesukker.
- Rør det godt sammen, og stil på køl til næste morgen.
- Her røres chiagrøden jævn, og du kan eventuelt tilsætte lidt mere kokosmælk eller almindelig mælk.
- Anret i to glas pyntes med æbletern hasselnøddeflager.
Kokosmælk kan skiftes ud
Chiagrød er et sundt morgenmåltid, der faktisk er meget mættende. Og her er den lavet med kokosmælk, men du kan faktisk anvende andre former for væske i chiagrøden.
Kokosmælken kan nemlig skiftes ud med almindelig mælk, mandelmælk eller blot vand, hvis du vil lave den helt straight.
I denne opskrift har jeg tilsat en smule vaniljesukker, men du kan også smage den til med lidt kakao, honning eller andre sødere ting.
Så kombinationsmulighederne er mange, hvis ikke du er så glad for kokosmælken.
Chiafrø er sunde
Det vigtige er blot, at du får masser af gode ting fra de sunde chiafrø, som blandt andet indeholder omega-3 fedtsyrer, som du kender det fra fisk.
Dog skal det siges, at selvom chiafrø er sunde, blandt andet på grund af omega-3 fedtsyrerne, så indeholder de ikke nær så store mængder af fedtsyrerne, som du får i eksempelvis laks.
Hvor meget chiafrø må man spise?
Anbefalingen er desuden, at du ikke spiser mere end cirka 15 gram chiafrø om dagen. Men det er dog også en del.
Opskriften er til to personer, men mængden er nem at gange op.
Chiagrøden kan som sagt også pyntes med friske blåbær, banan og mange andre lækre frogter og bær. Så prøv dig bare frem.
Se også hvordan du laver spejlæg, røræg og den perfekte omelet.