Champignonpate med valnødder og revet gulerod er den velkendte klassiker med et twist. Den saftige pate smager dejligt både varm og kold.
Champignonpate smager simpelthen så godt, at den vækker lykke hver gang, den bliver serveret.
Denne er inspireret af 80'ernes champignonpate fra Karolines Køkken - en ret, som blev meget populær, selvom kødretter var i meget høj kurs dengang.
Jeg har sat mit eget præg på den, blandt andet med grofthakkede valnødder, revet gulerod og sojasauce. Det sidste er for at fremhæve umamismagen
Se flere gode opskrifter her:
Opskrift på champignonpate med valnødder
Ingredienser
- 2 spsk smør
- 3 løg finthakkede
- 1 stk gulerod revet
- 2 fed hvidløg
- 500 gram champignon grofthakkede
- 1 tsk timian stødt
- 1 dl valnødder hakkede
- 2 spsk sojasauce
- 2 dl fløde
- 2 stk æg
- 1 spsk rasp
- 2 dl bulgur kogt, ca 1 dl rå
Sådan gør du
- Begynd med at koge bulgur eller ris, du skal bruge 2 dl. kogte ris eller bulgur.
- Skyl og hak champignoner, hak løg fint, pres hvidløgsfed og riv guleroden. Hak valnødderne groft.
- Smelt en spsk smør på panden og steg løgene, til de er blevet klare.
- Tilsæt revet gulerod og hvidløg og steg med i tre-fem minutter.
- Fjern løg og gulerod fra panden, tilsæt en spsk smør og rist timian sammen med hvidløg og champignonerne på mellem til høj varme. De sidste par minutter tilsætter du hakkede valnødder.
- Hæld væden fra og bland løg-gulerodsblandingen med champignonerne.
- Tilsæt 2 æg, 2 dl. fløde, 1 spsk rasp, 2 spsk sojasauce, 2 dl. ris/bulgur og vend det hele godt sammen.
- Smag til salt og peber. Husk, at sojasaucen også er salt, så du bliver nødt til at smage til.
- Hæld fyldet i en rugbrødsform med plads til mindst 1,5 liter.
- Bages i en time på 180 grader. Lad din champignonpate sætte sig i ti minutter før servering.
Tip
Lige når pateen kommer ud af ovnen, er den ret porøs, men når den har sat sig efter ca. et kvarter, får den en mere fast form.
Spis den til en rigtig god salat samt stegte kartoffelbåde eller brug den som pålæg med et par asier eller rødkål på toppen.
Sådan laver du hyldeblomstsaft
Sådan steger du hele rødspætter i ovn
Grillet flæsk - sådan laver du stegt flæsk på grillen
Mamas koteletter med masser af tomater og pasta
Sådan bager du en lækker marmorkage
Sådan laver du millionbøf
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
Hej.
Jeg vil lave og servere din champignonpaté til frokostgæster på lørdag. Jeg synes 100 dl valnødder er "lidt" i overkanten. Skal det være 1 dl?
Venlig hilsen
Pia
Haha, ja, du har helt ret - tak for det, jeg retter med det samme. Bedste hilsner Karen