Se hvordan du kan genopvarme andesteg uden at kødet bliver tørt. Den færdigstegte and opvarmes vd 225 grader, og bliver sprød og lækker.
Hvordan er det bedst at genopvarme andesteg? Det spørgsmål stiller mange sig selv juleaften, når den færdigstegte and skal lunes inden servering.
Og det er faktisk ret nemt, men det er samtidig vigtigt at and og kød ikke bliver tørt.
Jeg har prøvet forskellige metoder gennem årene, og er nået frem til denne skudsikre metode, der sikrer en både sprød, saftig og mør and på julebordet.
Når anden er færdigstegt skal du lade den hvile og køle ned inden udskæring.
Derefter klipper eller skærer du anden ud i de forskellige dele.
I et ildfast fad lægger du først svesker og æbler fra anden, og ovenpå fordeler du så den parterede and. Andestykkerne må gerne ligge ret tæt.
Beklæd fadet med anden med sølvpapir, og stil den i køleskabet til næste dag.
Faktisk er det en rigtig god idé at stege anden lillejuleaften, altså dagen før den skal bruges. Så når kødet at samle mere smag.
Sådan skal du genopvarme andesteg
- Smelt andefedtet, og pensl andestykkerne med fedtet. Gør det grundigt og kom rundt alle steder med andefedtet.
- Stil så fadet med den parterede and ind i ovnen ved 225 grader (ikke varmluft). Anden skal ikke dækkes med sølvpapir!
- Her skal anden nu have 15 minutter, og så er den klar til servering.
- Og andestykkerne bliver overraskende sprøde og lækre.
Video
Her i denne lille video viser jeg dig, hvordan du nemt opvarmer din andesteg:
Se også mine opskrifter på:
Bente Nielsen
hej madens verden.
vil lave anden dagen før.
Spørgsmål: skal skindet være sprødt efter færdigstegning dag 1.
er det en god ide at prikke skindet, som du skriver, hvis man steger anden dagen før.
Laver mange opskrifter efter madens verden.
hilsen bente
Holger Rørby Madsen
Hej Bente
Ja, skindet er også sprødt efter færdigstegning på dag 1, og husk endelig at prikke huller i skindet.
Og tak for de pæne ord.
Med de bedste hilsner - og glædelig jul
Holger
Birgit Olesen
Kan fasan mon opvarmes på samme måde? Blot tænker jeg at pensle med baconfedt. Evt lægge kødet på stegte champignons.
Martin
Hej Birgit. Du kan sagtens bruge baconfedt til at pensle med, så længe De har husket at sie baconfedtet, så der ikke er brændte stykker i.
Fin idé med svampene.
God jul
Mo
Hurtigt spørgsmål:
Du siger at vi dagen efter skal "smelte andefedtet og smøre stykkerne godt ind med det" - jeg er ikke helt med på hvor fedtet kommer fra?
Søren Jacobsen
Du opsamler alt fedtet fra anden når du steger den i bradepanden (hæld vand ved mens du steger)
Pas på når anden skal ud, for væden, bradepande, and og rist er tung og man spilder nemt andefedtet…fjern evt anden først.
Lad fedtet stå til dagen efter - nederst samler der sig den dejlige andesky til sovsen.
mjh@sm-computer.dk
Kære Holger!
Jeg har købt en "stak" store andelår og do. andebryster (gennemsnitsvægten er mere 300 g for både lår og bryster).
Min plan var at stege dem lillejuleaften og varme dem juleaften. Mon jeg kan bruge din rigtig gode opskrift?
På forhånd tak og glædelig jul 🙂
Mvh
Mette