Se hvordan du kan genopvarme andesteg uden at kødet bliver tørt. Den færdigstegte and opvarmes vd 225 grader, og bliver sprød og lækker.
Hvordan er det bedst at genopvarme andesteg? Det spørgsmål stiller mange sig selv juleaften, når den færdigstegte and skal lunes inden servering.
Og det er faktisk ret nemt, men det er samtidig vigtigt at and og kød ikke bliver tørt.
Jeg har prøvet forskellige metoder gennem årene, og er nået frem til denne skudsikre metode, der sikrer en både sprød, saftig og mør and på julebordet.
Når anden er færdigstegt skal du lade den hvile og køle ned inden udskæring.
Derefter klipper eller skærer du anden ud i de forskellige dele.
I et ildfast fad lægger du først svesker og æbler fra anden, og ovenpå fordeler du så den parterede and. Andestykkerne må gerne ligge ret tæt.
Beklæd fadet med anden med sølvpapir, og stil den i køleskabet til næste dag.
Faktisk er det en rigtig god idé at stege anden lillejuleaften, altså dagen før den skal bruges. Så når kødet at samle mere smag.
Sådan skal du genopvarme andesteg
- Smelt andefedtet, og pensl andestykkerne med fedtet. Gør det grundigt og kom rundt alle steder med andefedtet.
- Stil så fadet med den parterede and ind i ovnen ved 225 grader (ikke varmluft). Anden skal ikke dækkes med sølvpapir!
- Her skal anden nu have 15 minutter, og så er den klar til servering.
- Og andestykkerne bliver overraskende sprøde og lækre.
Video
Her i denne lille video viser jeg dig, hvordan du nemt opvarmer din andesteg:
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Genopvarme andesteg i ovn
Kan fasan mon opvarmes på samme måde? Blot tænker jeg at pensle med baconfedt. Evt lægge kødet på stegte champignons.
hej madens verden.
vil lave anden dagen før.
Spørgsmål: skal skindet være sprødt efter færdigstegning dag 1.
er det en god ide at prikke skindet, som du skriver, hvis man steger anden dagen før.
Laver mange opskrifter efter madens verden.
hilsen bente