Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Æggeretter › Æggepandekage

Æggepandekage

æggepandekage
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
43
SHARES
FacebookMessenger43PinterestEmailSMS
Opdateret: 12. oktober 2019 - Udgivet: 14. april 2019

Her er den bedste opskrift på æggepandekage, der er utrolig nem at lave. Opskriften er med forslag til forskellig slags fyld, blandt andet spinat og bacon.

Æggepandekage er en gammel klassiker, der er god til både morgenmaden, frokosten eller som hovedmåltid til aftensmad.

Den er utrolig nem at lave, da den blot laves af sammenpisket æg, mælk, salt og lidt peber. Ja, faktisk kan du endda lave den uden mælk, og så er æggepandekagen endnu mere simpel.

Når det så er sagt, så kommer det mere spændende. Du kan nemlig fylde en æggepandekage med mange forskellige slags fyld, og det er alt fra bacon og skinke til spinat, laks, grøntsager og lige hvad du synes.

Derfor kan den nemt laves som en simpel æggeret ved morgenbordet til en mere fyldig udgave til frokost eller aftensmad.

Og jo, æggepandekagen er i familie med både omelet og æggekage. Og den går også under navnet æggewrap, fordi den nemt an foldes eller rulles sammen om fyldet. Altså en wrap lavet af æg.

Opskriften er beregnet til én person, men den er nem at gange op.

Oversigt over indhold
  • Her er den bedste opskrift på æggepandekage, der er utrolig nem at lave. Opskriften er med forslag til forskellig slags fyld, blandt andet spinat og bacon.
  • Æggepandekage
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Noter
  • Æggepandekage med grøntsager
  • Æggewrap med laks og avocado
  • Med spinat
  • Med bacon
  • Med skinke og ost
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Æggepandekage

5 fra 1 stemme
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 1 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 268
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 2 æg
  • 2 spsk mælk
  • salt og friskkværnet peber
  • olie - til stegning
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Slå æggene ud i en lille skål, og tilsæt mælk, salt og peber.
  2. Pisk æggemassen let sammen med en gaffel.
  3. Varm en lille pande op ved middel varme, og kom en sjat olie på.
  4. Hæld æggemassen til din æggepandekage på panden, og lad den flyde ud, så den fylder hele panden.
  5. Steg indtil æggemassen er samlet og begynder at se færdig ud. Det tager typisk omkring halvandet minut. Bag ikke æggepandekagen for længe, for den skal være frisk og let i konsistensen.
  6. Du behøver ikke vende æggepandekagen om, men steg den blot på den ene side, hvorefter den foldes sammen. Med eller uden fyld.
  7. Anret på en tallerken med friskklippet purløg og og ønsket fyld.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 268kcalKulhydrater: 2gProtein: 12gFedt: 23gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 14gTransfedt: 0.03gKolesterol: 331mgNatrium: 2462mgKalium: 167mgSukker: 2gVitamin A: 524IUCalcium: 88mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Noter

Den færdige æggepandekage lan nu serveres som den er, men du kan også læse videre her, og se mere inspiration til fyld.

Sådan en æggewrap kan nemlig fyldes med flere forskellige lækre ting, og så er den endnu bedre.

Æggepandekage med grøntsager

Æggewrap eller æggepandekage er en fremragende måde at få ryddet lidt ud i køleskabet på.

Stort set alle slags grøntsager kan bruges, men jeg plejer især at anvende broccoli, blomkål, kartofler, gulerødder og asparges.

Grøntsagerne skal tilberedes/koges først, hvorefter de skæres i mindre stykker og kommes i æggewrappen.

Rul sammen og så har du en dejlig frokost.

Æggewrap med laks og avocado

Her anvendes røget laks i skiver og en avocado till to personer.

Skær laksen ud i mindre stykker, mens avocadoen skæres i tynde skiver.

På den halvdel af den færdigbagte æggepandekage lægges eventuelt først nogle friske spinatblade, derefter skiver af laks og endelig avocado.

Fold æggepandekagen sammen og så er den klar til servering.

Med spinat

Vil du lave en udgave med spinat, kommes æggemassen på panden og derefter tilsættes straks en lille håndfulde friske spinatblade.

Bag et par minutter så spinatbladene falder en smule sammen, krydr med lidt ekstra peber, og rul derefter æggepandekagen sammen.

En meget lækker æggewrap, der er god til madpakken.

Med bacon

Bacon og æg er jo nærmest gift med hinanden, og det gælder også i en æggewrap.

Steg baconskiver sprøde på panden, og steg derefter æggepandekagen i fedtet fra baconen.

Læg friske salatblade på wrappen, derefter de sprøde skiver bacon og nogle skiver tomat. Rul sammen og nyd.

Bacon kan i øvrigt fint erstattes med den italienske parmaskinke, der også passer perfekt til æggene.

Med skinke og ost

Læg et par skiver skinke på æggepandekagen sammen med lidt revet ost og eventuelt nogle tynde skiver tomat.

Rul eller fold æggepandekagen sammen, og så er den klar til at spise. Meget nemt.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Æggekage
  • Æggekage i ovn
  • Æggewraps
  • Kromandens æggekage
  • Æggekage med kartofler
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    august 03, 2024 at 6:17 pm

    Tak fordi du bruger opskriften, og kom gerne med din vurdering af den.

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required