• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Æggeretter › Æggepandekage

Æggepandekage

æggepandekage
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
42
SHARES
FacebookMessenger42PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  12. oktober 2019 - Udgivet:  14. april 2019

Indhold

  1. Her er den bedste opskrift på æggepandekage, der er utrolig nem at lave. Opskriften er med forslag til forskellig slags fyld, blandt andet spinat og bacon.
  2. Opskrift på æggepandekage
  3. Æggepandekage
  4. Noter
  5. Æggepandekage med grøntsager
  6. Æggewrap med laks og avocado
  7. Med spinat
  8. Med bacon
  9. Med skinke og ost

Her er den bedste opskrift på æggepandekage, der er utrolig nem at lave. Opskriften er med forslag til forskellig slags fyld, blandt andet spinat og bacon.

Æggepandekage er en gammel klassiker, der er god til både morgenmaden, frokosten eller som hovedmåltid til aftensmad.

Den er utrolig nem at lave, da den blot laves af sammenpisket æg, mælk, salt og lidt peber. Ja, faktisk kan du endda lave den uden mælk, og så er æggepandekagen endnu mere simpel.

Når det så er sagt, så kommer det mere spændende. Du kan nemlig fylde en æggepandekage med mange forskellige slags fyld, og det er alt fra bacon og skinke til spinat, laks, grøntsager og lige hvad du synes.

Derfor kan den nemt laves som en simpel æggeret ved morgenbordet til en mere fyldig udgave til frokost eller aftensmad.

Og jo, æggepandekagen er i familie med både omelet og æggekage. Og den går også under navnet æggewrap, fordi den nemt an foldes eller rulles sammen om fyldet. Altså en wrap lavet af æg.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Æggekage
  • Æggekage i ovn
  • Æggewraps
  • Kromandens æggekage
  • Æggekage med kartofler

Opskrift på æggepandekage

Opskriften er beregnet til én person, men den er nem at gange op.

æggepandekage
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Æggepandekage

5 fra 1 stemme
Her er den bedste opskrift på æggepandekage, der er utrolig nem at lave. Opskriften er med forslag til forskellig slags fyld, blandt andet spinat og bacon.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 1 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 268
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 æg
  • 2 spsk mælk
  • salt og friskkværnet peber
  • olie - til stegning

Fremgangsmåde
 

  1. Slå æggene ud i en lille skål, og tilsæt mælk, salt og peber.
  2. Pisk æggemassen let sammen med en gaffel.
  3. Varm en lille pande op ved middel varme, og kom en sjat olie på.
  4. Hæld æggemassen til din æggepandekage på panden, og lad den flyde ud, så den fylder hele panden.
  5. Steg indtil æggemassen er samlet og begynder at se færdig ud. Det tager typisk omkring halvandet minut. Bag ikke æggepandekagen for længe, for den skal være frisk og let i konsistensen.
  6. Du behøver ikke vende æggepandekagen om, men steg den blot på den ene side, hvorefter den foldes sammen. Med eller uden fyld.
  7. Anret på en tallerken med friskklippet purløg og og ønsket fyld.

Næringsindhold

Kalorier: 268kcalKulhydrater: 2gProtein: 12gFedt: 23gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 14gTransfedt: 0.03gKolesterol: 331mgNatrium: 2462mgKalium: 167mgSukker: 2gVitamin A: 524IUCalcium: 88mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Den færdige æggepandekage lan nu serveres som den er, men du kan også læse videre her, og se mere inspiration til fyld.

Sådan en æggewrap kan nemlig fyldes med flere forskellige lækre ting, og så er den endnu bedre.

Æggepandekage med grøntsager

Æggewrap eller æggepandekage er en fremragende måde at få ryddet lidt ud i køleskabet på.

Stort set alle slags grøntsager kan bruges, men jeg plejer især at anvende broccoli, blomkål, kartofler, gulerødder og asparges.

Grøntsagerne skal tilberedes/koges først, hvorefter de skæres i mindre stykker og kommes i æggewrappen.

Rul sammen og så har du en dejlig frokost.

Æggewrap med laks og avocado

Her anvendes røget laks i skiver og en avocado till to personer.

Skær laksen ud i mindre stykker, mens avocadoen skæres i tynde skiver.

På den halvdel af den færdigbagte æggepandekage lægges eventuelt først nogle friske spinatblade, derefter skiver af laks og endelig avocado.

Fold æggepandekagen sammen og så er den klar til servering.

Med spinat

Vil du lave en udgave med spinat, kommes æggemassen på panden og derefter tilsættes straks en lille håndfulde friske spinatblade.

Bag et par minutter så spinatbladene falder en smule sammen, krydr med lidt ekstra peber, og rul derefter æggepandekagen sammen.

En meget lækker æggewrap, der er god til madpakken.

Med bacon

Bacon og æg er jo nærmest gift med hinanden, og det gælder også i en æggewrap.

Steg baconskiver sprøde på panden, og steg derefter æggepandekagen i fedtet fra baconen.

Læg friske salatblade på wrappen, derefter de sprøde skiver bacon og nogle skiver tomat. Rul sammen og nyd.

Bacon kan i øvrigt fint erstattes med den italienske parmaskinke, der også passer perfekt til æggene.

Med skinke og ost

Læg et par skiver skinke på æggepandekagen sammen med lidt revet ost og eventuelt nogle tynde skiver tomat.

Rul eller fold æggepandekagen sammen, og så er den klar til at spise. Meget nemt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    august 03, 2024 at 6:17 pm

    Tak fordi du bruger opskriften, og kom gerne med din vurdering af den.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required