Lav en lækker æggekage med blomkål, forårsløg og pølser. Her får du min opskrift på blomkålsæggekage, der er god til frokost eller aftensmad.
Æggekage med blomkål og forårsløg er en lidt sundere udgave af den populære og klassiske æggekage.
Jeg har her lavet blomkålsæggekage med pølser, men dem kan du sagtens undlade, og så har du en mættende og fyldig æggekage uden kød.
Man kan også komme skinketern i æggekagen, men den er altså fin, som den er.
Æggekagen kan både anvendes til en frokost eller som aftensmad. Nydes med godt brød til.
Opskrift på æggekage med blomkål
Ingredienser
- 1 blomkål skåret i mindre stykker
- 3 teskefulde majsstivelse
- 1 teske paprika
- 250 gram mælk
- 8 æg
- salt og friskkværnet peber
- 1 bundt forårsløg fintsnittet
- 2-3 pølser alm. wienerpølser
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Fjern blade og den nederste dele af stokken fra blomkålen, og skær kålen i mindre stykker og buketter. Det er vigtigt, at blomkålsstykkerne ikke er for store, da de så ikke bliver tilberedt nok, og dermed kan være mere rå i æggekagen.
- Fordel blomkålen i en stor pande, og stil panden i ovnen. Bages nu først 10 minutter. Du kan også lave din æggekage med blomkål i et ovnfast fad.
- Kom majsstivelse og paprika i en skål sammen med en sjat af mælken. Pisk det ud.
- Pisk derefter æggene i, og til sidst resten af mælken. Så undgår du klumper i æggemassen. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Tag panden ud af ovnen efter de 10 minutter - men pas på, da panden er varm!!!
- Hæld æggemassen over den forbagte blomkål, og drys forårsløg over,
- Snit pølserne i mindre stykker, og læg dem på æggekagen. Pølserne kan droppes, hvis du ønsker en kødfri æggekage.
- Stil panden tilbage i ovnen, og bag nu din blomkålsæggekage færdig. Den skal have ca. 20 minutter.
Næringsindhold
Note
Den færdige æggekage med blomkål og forårsløg serveres straks.
Gerne sammen med et godt stykke rugbrød.
Smid i øvrigt ikke roden af forårsløgene, men gendyrk dem i stedet.
Se også disse opskrifter:
Jeg er vild med jeres hjemmeside og laver flere af opskrifterne hver uge👍
Men - jeg tæller kalorier for at tabe mig lige for tiden, så var det muligt at få oplyst kcal/protein/fedt osv. ved retterne?
Tror andre end mig også vil finde det relevant ...
På forhånd tak, og tak for rigtig megen god inspiration😊
Smager godt og en super vejledning
Mange tak, Vagn - det er dejligt at høre.
Alt det bedste
Holger