Blomkålsgratin er en lækker gratin med blomkål og porrer. Her får du min nemme opskrift, og gratinen kan spises som en ret eller tilbehør.
Hvis du ønsker en kødfri dag om ugen, så er en nem blomkålsgratin måske et godt bud på aftensmad.
Server den lækre gratin med blomkål sammen med et stykke godt brød og en grøn salat.
Men du kan også bruge gratinen som tilbehør til stegt kylling eller laks.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på blomkålsgratin
Ingredienser
- 700 gram blomkål - i små buketter
- 2 porrer - i tynde skiver
- 30 gram smør - til stegning
- 200 gram fløde
- 150 gram mælk
- 3 æg
- 1 citron - lidt citronsaft
- Lidt rasp
- salt og friskkværnet peber
- 1 bundt purløg - snittes fint, som pynt
Sådan gør du
- Start med at dele blomkålen i små buketter - de må ikke være for store, da blomkålsgratinen så bliver lidt for voldsom under serveringen. Se evt. mere i min video med fremgangsmåde. Porrer skæres i skiver.
- Varm en pande op og kom smør på. Lad det bruse af. Steg nu blomkål og porrer i ca. 6-7 minutter uden det tager farve. Krydr med lidt salt.
- I en skål piskes fløde sammen med mælk og æg. Tilsæt også lidt friskpresset citronsaft, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Fordel blomkål og porrer i et ildfast fad, og hæld æggemassen over.
- Drys din blomkålsgratin med rasp (og evt. lidt revet ost), og bag nu din blomkålsgratin ved 180 grader varmluft i ca. 40 minutter. Åbn ikke ovnlågen undervejs, da gratinen så risikerer at falde sammen.
- Tag blomkålsgratinen ud af ovnen, og nu kan din gratin med blomkål falde lidt sammen. Det er helt naturligt, så lad være med at gå i panik.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Lad din blomkålsgratin køle en smule af, og servér så med lidt salat og et dejligt stykke grydebrød til.
Eller nyd den skønne gratin med blomkål som tilbehør til laks eller kylling.
Se også mine opskrifter med blomkål:
Cremet blomkålssuppe med masser af blomkål
Maskeret blomkål med rejer og æg
Opskrift på blomkålsris på tre forskellige måder

Annie Puggaard Thomsen
Fantastisk blomkålsgratin. Masser af smag. Et helt måltid i sig selv. Smager forrygende.
Annemeyte
Øhmmmm …. Ser virkelig lækkert ud og smager sikkert godt…. Men…. gratin er det ikke…. Måske røræg eller omelet med blomkål, men en gratin er altså opbagt 😉
Anette Fanø Nielsen
Hej Holger
Er der udregnet næringsindhold / kalorier på den lækre gratin?
På forhånd tak.
Mvh Anette
Claus
Hej Holger
Den hvide sovs og de stivpisket æggevider skal vel blandes før den blandes med blomkålen?
Med venlig hilsen
Claus
Ellen Jakobsen
Hvorfor bruger du pasteuriserede æg i blomkålsgratin? Er alm. æg ikke ok, når retten skal bages i ovn?
Holger Rørby Madsen
Hej Ellen
Jo, du har ret - kan sagtens anvende almindelig æg til blomkålsgratin.
Alt det bedste
Holger