Blomkålsgratin er en lækker gratin med blomkål og porrer. Her får du min nemme opskrift, og gratinen kan spises som en ret eller tilbehør.
Hvis du ønsker en kødfri dag om ugen, så er en nem blomkålsgratin måske et godt bud på aftensmad.
Server den lækre gratin med blomkål sammen med et stykke godt brød og en grøn salat.
Men du kan også bruge gratinen som tilbehør til stegt kylling eller laks.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på blomkålsgratin
Ingredienser
- 700 gram blomkål i små buketter
- 2 porrer i tynde skiver
- 30 gram smør til stegning
- 200 gram fløde
- 150 gram mælk
- 3 æg
- 1 citron lidt citronsaft
- Lidt rasp
- salt og friskkværnet peber
- 1 bundt purløg snittes fint, som pynt
Sådan gør du
- Start med at dele blomkålen i små buketter - de må ikke være for store, da blomkålsgratinen så bliver lidt for voldsom under serveringen. Se evt. mere i min video med fremgangsmåde. Porrer skæres i skiver.
- Varm en pande op og kom smør på. Lad det bruse af. Steg nu blomkål og porrer i ca. 6-7 minutter uden det tager farve. Krydr med lidt salt.
- I en skål piskes fløde sammen med mælk og æg. Tilsæt også lidt friskpresset citronsaft, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Fordel blomkål og porrer i et ildfast fad, og hæld æggemassen over.
- Drys din blomkålsgratin med rasp (og evt. lidt revet ost), og bag nu din blomkålsgratin ved 180 grader varmluft i ca. 40 minutter. Åbn ikke ovnlågen undervejs, da gratinen så risikerer at falde sammen.
- Tag blomkålsgratinen ud af ovnen, og nu kan din gratin med blomkål falde lidt sammen. Det er helt naturligt, så lad være med at gå i panik.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Lad din blomkålsgratin køle en smule af, og servér så med lidt salat og et dejligt stykke grydebrød til.
Eller nyd den skønne gratin med blomkål som tilbehør til laks eller kylling.
Se også mine opskrifter med blomkål:
Cremet blomkålssuppe med masser af blomkål
Maskeret blomkål med rejer og æg
Opskrift på blomkålsris på tre forskellige måder
Fantastisk blomkålsgratin. Masser af smag. Et helt måltid i sig selv. Smager forrygende.