Opskrift på lækre ægnudler med kylling. Retten er klar få minutter, da den tilberedes i en meget varm wok eller på panden.
Ægnudler med kylling er en let og lækker wokret, som du kan lave til hele familie. Eller til dig selv - så har du mad til flere dage.
Du kan erstatte grøntsagerne i opskriften med blandt andet peberfrugt, minimajs, skalotteløg - eller hvad du nu godt kan lide.
Til ægnudler med kylling skal du bruge (til fire personer):
2 stykker kyllingefilet
200 gram ægnudler
100 gram sukkerærter
Et halvt spidskål
1 bundt forårsløg
1 spiseskefuld revet ingefær
4 fed hvidløg
4 spiseskefulde Kikkoman soja
2 spiseskefulde fishsauce (fiskesovs)
3 spiseskefulde citronsaft
2 teskefulde rørsukker
Salt og friskkværnet peber
Sådan laver du ægnudler med kylling i wok eller pande:
Kog ægnudler i usaltet vand som anvist på pakken, og ægnudler skal typisk koges i 4-5 minutter. Hæld nudlerne i et dørslag, og overhæld straks med koldt vand.
Skær kyllingefileter ud i mindre stykker, og steg dem sprøde i lidt olie i en meget varm wok eller på panden. Læg kødet til side.
Del sukkerærterne på langs, hak hvidløgsfed fint og del forårsløg i mindre stykker.
Spidskål skæres i helt tynde strimler fra den spidse ende, og du skal bruge cirka halvdelen af spidskålen.
Kom igen lidt olie i wok eller pande, og lynsteg spidskål, forårsløg, hvidløg og sukkerærter sammen med soja og fishsauce. Tilsæt også citronsaft og rørsukker (eller almindeligt sukker).
Vend ægnudler i, og smag til med salt, friskkværnet peber og eventuelt lidt mere soja.
Servér straks.
Del dine ideer og tanker med os andre her: