• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Drinks og cocktails › Velkomstdrink

Velkomstdrink

Det er nemt at lave en god velkomstdrink, og der er masser af muligheder. De mest populære er blandt andet Kir eller Kir Royal, men du kan også servere en god Asti. Det er også godt, at kende opskriften på den perfekte børnedrink uden alkohol. Foto: Guffeliguf.dk.
Del gerne:
64
SHARES
FacebookMessenger64PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 26. december 2023 - Udgivet: 30. december 2017

Opskrift på en god velkomstdrink? Dem finder du her, hvor du blandt andet kan lave en Kir, Kir Royal eller den bedste børnedrink.

En velkomstdrink kan være mange ting, for der findes virkelig mange gode opskrifter på den perfekte drink, der indleder festen på den rigtige måde.

Her er en kort oversigt over opskrifterne på de mest kendte og populære velkomstdrinks, så kast dig bare ud i dem.

Kir

Kir laves af 10 centiliter kølig hvidvin og to centiliter solbærlikør, gerne en Creme de Cassis. Men andre mærker kan også gøre det.

Hæld først solbærlikør i bunden af glasset, og derefter med forsigtighed hvidvin.

Kir Royal

Som i en Kir, men med den forskel, at du i en Kir Royal anvender champagne eller en god cremant. Den bliver derfor mere tør.

Asti eller Moscato

Den klassiske, sødmefulde og meget populære vin fra Piemonte i det nordlige Italien.

Kom først to isterninger i et glas, dernæst seks centiliter Asti eller Moscato i glasset, og derefter tilsvarende mængde Sprite.

Slut af med en grøn vindrue eller to.

Gin og tonic

Du kan også servere en klassisk gin og tonic som velkomstdrink.

Først to isterninger i glasset, og dernæst to centiliter gin. Så ti centiliter tonic og en skive økologisk lime.

Du kan også servere den i lidt kraftigere udgave med fire centiliter gin, men jeg synes to centiliter er passende når det er til en velkomstdrink.

Børnedrink

Den er naturligvis uden alkohol. Kom to isterninger i glasset, og derefter seks centiliter solbærsaft.

Slut af med seks centiliter appelsinjuice, og ungerne bliver henrykte.

Flere drinks til dig:

Mimosa med champagne

5 fra 3 stemmer
Se her hvordan du laver den populære Mimosa drink, der består af champagne og appelsinjuice. Drinken er bla. perfekt til brunch.
Gå til opskrift
Mimosa drink med champagne og juice

Mojito

4.9 fra 22 stemmer
Klassisk opskrift på mojito, der er en populær drink med bla. lime, mynte, hvid rom og is. Se også hvordan du laver mojito uden alkohol.
Gå til opskrift
billede med mojito drink

Gin Hass

4.8 fra 107 stemmer
Her får du den bedste opskrift på den populære Gin Hass. Lækker drink med bla. mango sirup og gin. Den er opfundet af bartender Kim Hass.
Gå til opskrift
billede med gin hass
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. camilla

    februar 23, 2020 at 3:25 pm

    Tak for alle de godemad foreslag, benytter mig meget af, at følge med her, da jeg ikke er så kreativ i køkkenet, så dette er en fantastisk mulighed for mig, at ku lave meget varieret madplaner til min famillie 🙂

    Mvh Camilla

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 24, 2020 at 12:56 pm

      Hej Camilla
      Mange tak for det - det er jeg meget glad for at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her