• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Vandkringle - nem kringle med creme og remonce

Vandkringle - nem kringle med creme og remonce

vandkringle med creme
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
883
SHARES
FacebookMessenger883PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 1. november 2023 - Udgivet: 1. november 2023

Vandkringle er en af mine favoritter når vi taler om kage til kaffen.

Kringlen, der laves med remonce og creme, er let og luftig og så er den altså ret nem at lave. Brug en købt cremepulver - eller lav en hjemmelavet kagecreme.

Samtidig er en vandkringle god at fryse ned, og det kan du læse mere om længere nede.

Opskriften giver tre stk. vandkringle.

Se også disse opskrifter:

  • Den bedste fødselsdagskringle
  • Den kendte TV-kringle
  • Klassisk kanelstang

Opskrift

vandkringle med creme
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Vandkringle

5 fra 2 stemmer
Her får du den bedste opskrift på vandkringle, der er en nem kringle med creme og remonce. Kringlen kan fryses ned, både som bagt og som rå kringle.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Hævetid 1 time t
Samlet tid 1 time t 50 minutter min
Antal: 3 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 1411
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Dej
  • 125 g vand - lunkent
  • 30 g gær
  • 1 æg
  • 125 g smør - blødt
  • 350 g hvedemel
  • 30 g sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 0,5 tsk salt
Remonce
  • 75 g smør
  • 75 g marcipan
  • 75 g sukker
Creme
  • 300 g kagecreme
Pynt
  • 1 æg - og lidt mælk
  • perlesukker
  • hasselnøddeflager

Fremgangsmåde
 

  1. Vej vand af i en lille skål og smuldr gæren i. Rør gæren ud i vandet, hvorefter det hældes i skålen til din røremaskine.
  2. Kom de øvrige ingredienser i og ælt nu dejen 10 minutter ved middel hastighed. Du får en ganske let og smidig dej, som er nem at arbejde med.
  3. Mens dejen æltes laver du kagecreme ved at følge min opskrift på den. Ælt også ingredienserne til remonce sammen.
  4. Dejen deles i tre lige store stykker, der hver skal veje ca. 230 gram. Det er en passende størrelse til en vandkringle. Du kan dog også forme til en kringle, hvis du synes det.
  5. Rul et stykke dej ud til en firkant på cirka 35 gange 22 centimeter, og læg en tredjedel af remoncen som en lang stribe på midten på den lange led. Fordel den lidt ud.
  6. Fordel så en stribe kagecreme på midten og smør den ud.
  7. Fold enderne et par centimeter ind, så fyldet ikke kan løbe ud. Fold derefter den ene lange side lidt ind over midten, og derefter efter den anden side ind over denne, så din vandkringle nu er cirka 30 centimeter lang og 10 centimeter bred.
  8. Jeg plejer at bage vandkringle i en aflang aluform på netop 30x10 centimeter, men du kan også blot lægge den på en bageplade med bagepapir.
  9. Pisk æg og en sjat mælk sammen, hvorefter de tre vandkringler pensles grundigt. Drys derefter med perlesukker og hasselnøddeflager.
  10. Nu skal vandkringlerne hæve i cirka en time.
  11. Bages derefter i en forvarmet ovn ved 200 grader over- og undervarme, hvor de skal have cirka 20 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 1411kcalKulhydrater: 148gProtein: 23gFedt: 82gMættet fedt: 46gFlerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 21gTransfedt: 2gKolesterol: 252mgNatrium: 974mgKalium: 340mgKostfibre: 5gSukker: 53gVitamin A: 1828IUVitamin C: 0.4mgCalcium: 75mgJern: 7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

En færdigbagt vandkringle køles af inden udskæring.

Den kan også pyntes med lidt glasur, hvor flormelis røres ud i en smule kogende vand.

Frysning

Vandkringlen er glimrende at fryse ned. Enten kan du fryse den færdigbagte vandkringle ned, eller du kan fryse dejen i formen ned.

Hvis du fryser den rå dej ned, skal vandkringlen tages op af fryseren 4-5 timer før den så bages ved 200 grader over- og undervarme, og her er bagetiden ligeledes 20 minutter.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Benthe Dam Christensen

    august 31, 2024 at 10:40 pm

    Hej!
    Elsker denne opskrift som er så let at arbejde med, og fyldet bliver inde i kagerne, har lige lavet 6 stænger for ca 22-26 kr dét er da billigt.

    Svar
  2. Merethe

    september 24, 2020 at 9:24 am

    Hej Holger det er sikkert en god og nem opskrift på kringle du har men, det er ikke vandkringle selvom den blir lavet med vand - vandkringle er en gammel opskrift/metode hvor dejen bliver pakket ind i linned og skal hæve natten over i en krukke med vand derfor vandkringle. Venligst merethe

    Svar
    • Solveig Foged

      januar 31, 2023 at 8:40 pm

      Det er rigtigt Merete. I 1956 var jeg på Silkeborg hush skole i 5 mdr. der lærte vi at lavevandkringle som du beskriver. Tror du ikke det svarer til koldhævning i køleskab. Jeg tror jegvil prøve. Hilsen Solveig

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften
Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required