Min opskrift på den bedste fødselsdagskringle, der er fyldt med en lækker kanelremonce. Kringlen er nem at lave til en fødselsdag.
Fødselsdagskringle hører til enhver fødselsdag, og du får ikke bedre kringle end denne.
Det er en skøn kage, der er fyldt med en lækker remonce, og kringlen er rimelig nem at bage.
I denne opskrift er der kringle nok til i hvert fald 12 personer, og rester kan sagtens fryses ned.
Mere inspiration til fødselsdagen? Så se også disse opskrifter:
Fødselsdagsboller - opskrift på nemme bamseboller
Kagemand af vandbakkelse til fødselsdag
Nem buffet til børnefødselsdag - komplet børnebuffet
Opskrift på fødselsdagskringle
Ingredienser
Kringledej
- 1 deciliter vand lunkent
- 50 gram gær
- 2 æg
- 400 gram hvedemel
- 200 gram smør meget blødt
- 50 gram sukker
- 0.5 teske kardemomme stødt
Kanelremonce
- 200 gram smør
- 200 gram brun farin
- 2 teskefulde kanel
- 3 teskefulde kartoffelmel
- 4 spiseskefulde olie
Pynt
- 1 æg sammenpisket
- hasselnøddeflager
- perlesukker
Sådan gør du
- Vand og gær kommes i en skål til røremaskinen, og gæren røres ud. Brug dejkrogen. Derefter røres æggene ud i gærvandet.
- Melet blandes med sukker og kardemomme og kommes i skålen sammen med det meget bløde smør. Smørret må ikke være smeltet.
- Ælt dejen godt igennem i 10 minutter ved middel hastighed, og lad den derefter hæve i 30 minutter, hvor skålen overdækkes med husholdningsfilm for at holde på fugten i dejen. Du kan med fordel virke dejen op inden den hæver.
- Rør kanelremonce sammen med smør, brun farin, kanel, kartoffelmel og olie. Rør ikke for længe, men så meget at remoncen er jævn.
- Tril derefter dejen ud til en aflang pølse på cirka 85 centimeter. Med en kagerulle rulles den nu cirka 15 centimeter bred.
- Fordel kanelremoncen på midten af dejen i hele kringlens længde.
- Fold en tredjedel af dejen op over remoncen, og luk derefter kringlen ved at folde den anden side (tredjedel) op over midten.
- Læg forsigtigt dejen over på en bageplade med bagepapir, hvor den formes som en klassisk fødselsdagskringle.
- Pensl kringlen med sammenpisket æg, og drys med perlesukker og hasselnøddeflager.
- Stil en dyb bageplade omvendt oven på bagepladen med kringlen, og lad den nu efterhæve i yderligere cirka 30 minutter.
- Bag kringlen i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor den skal have cirka 12 minutter. En fødselsdagskringle skal være godt afbagt, uden at blive for mørk.
Næringsindhold
Note
Lad den nybagte fødselsdagskringle køle lidt af inden den nydes.
Opskriften giver en kringle, hvor der er rigeligt til i hvert fald 12 personer.
Kringlen kan fryses ned.
Næringsindhold og energifordeling
Her kan du se hvad næringsindhold og energifordeling i 100 gram fødseldagskringle er:
Kalorier: 225
Fedt: 6 gram
Kulhydrater: 37 gram
Protein: 6 gram
Janni Gregersen
Hej Holger
Jeg ender tit på en af dine lækre opskrifter. Tak🙃
Spørger lige for en sikkerheds skyld; 12 min. til denne kringle - er det rigtigt?
Skøn dag til dig-hilsen,
Janni
JGP.artsoul.dk
Holger Rørby Madsen
Hej Janni
Dejligt at høre, tak 🙂
Ja, det plejer at passe, men det afhænger af hvor meget ovnen varmer. Så hold øje med den.
Alt det bedste
Holger