Her er opskriften på den bedste fødselsdagskringle, der er fyldt med en lækker kanelremonce. Kringlen er nem at lave, og den passer perfekt til fødselsdagen eller når du bare har lyst til en virkelig god kage. Bagetiden er blot 12 minutter.
Fødselsdagskringle hører til enhver fødselsdag, og du får ikke bedre kringle end denne.
Og så er den nem at bage, samt fyldt med en skøn remonce.
Ingredienser til fødselsdagskringle
Kringledej
1 deciliter lunkent vand
50 gram økologisk gær
2 æg
400 gram hvedemel
200 gram meget blødt smør
50 gram sukker
En halv teske stødt kardemomme
Kanelremonce
200 gram gram smør
200 gram brun farin
2 teskefulde kanel
3 teskefulde kartoffelmel
4 spiseskefulde olie
Pynt
1 sammenpisket æg
Hasselnøddeflager
Perlesukker
Fremgangsmåde
- Vand og gær kommes i en skål til røremaskinen, og gæren røres ud. Brug dejkrogen.
- Derefter røres æggene ud i gærvandet.
- Melet blandes med sukker og kardemomme og kommes i skålen sammen med det meget bløde smør. Smørret må ikke være smeltet.
- Ælt dejen godt igennem i 10 minutter ved middel hastighed, og lad den derefter hæve i 30 minutter, hvor skålen overdækkes med husholdningsfilm for at holde på fugten i dejen.
- Rør kanelremoncen sammen med smør, brun farin, kanel, kartoffelmel og olie. Rør ikke for længe, men så meget at remoncen er jævn.
- Tril derefter dejen ud til en aflang pølse på cirka 85 centimeter. Med en kagerulle rulles den nu cirka 15 centimeter bred.
- Fordel kanelremoncen på midten af dejen i hele kringlens længde.
- Fold en tredjedel af dejen op over remoncen, og luk derefter kringlen ved at folde den anden side (tredjedel) op over midten.
- Læg forsigtigt dejen over på en bageplade med bagepapir, hvor den formes som en klassisk kringle.
- Pensl kringlen med sammenpisket æg, og drys med perlesukker og hasselnøddeflager.
- Stil en dyb bageplade omvendt oven på bagepladen med kringlen, og lad den nu efterhæve i yderligere cirka 30 minutter.
- Bag kringlen i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor den skal have cirka 12 minutter. Kringlen skal være godt afbagt, uden at blive for mørk.
Lad kringlen køle lidt af inden den nydes.
Opskriften giver en fødselsdagskringle, hvor der er rigeligt til i hvert fald 12 personer.
Lignende opskrifter
Se i øvrigt også opskriften på de rigtige fødselsdagsboller eller den lækre hindbærlagkage.