• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Temperer chokolade i mikroovn - sådan gør du

Temperer chokolade i mikroovn - sådan gør du

Temperer chokolade i mikroovn
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
29
SHARES
FacebookMessenger29PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  11. november 2023 - Udgivet:  22. september 2021

Indhold

  1. Temperer chokolade i mikroovn, så den bliver flot og blank. Her er en guide til at få flot chokoladeovertræk til konfekt og kager.
  2. Temperer chokolade i mikroovn
  3. Temperer chokolade i mikroovn
  4. Tips til at temperere hvid chokolade

Temperer chokolade i mikroovn, så den bliver flot og blank. Her er en guide til at få flot chokoladeovertræk til konfekt og kager.

Temperer chokolade i mikroovn, så slipper du for at stå med vandbad og risikoen for at få vand ned i chokoladen.

Det er nemlig et 'no go', for vandet får chokolade til at størkne, og så står du med en grynet masse i stedet for en blank chokoladesovs.

Naturligvis kan man temperere chokolade over et vandbad, i så fald kan du følge denne guide til temperaring af chokolade.

Temperer chokolade i mikroovn

Temperer chokolade i mikroovn
Karen SenecaKaren Seneca

Temperer chokolade i mikroovn

5 fra 4 stemmer
Temperer chokolade i mikroovnen, så den bliver flot og blank. Her er en guide til at få flot chokoladeovertræk til konfekt og kager.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Kalorier: 254
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g chokolade - mindst 60 %

Fremgangsmåde
 

  1. Hak chokoladen groft. Inddel den derefter i to bunker: To tredjedele i den ene, en tredjedel i den anden bunke.
  2. Kom to tredjedel af chokoladen i en skål eller plastikboks, som tåler mikroovn.
  3. Sæt skålen i mikroovnen for medium temperatur og giv chokoladen 30 sekunder. Tag den ud og rør rundt.
  4. Giv chokoladen 20 sekunder i ovnen, tag ud og rør rundt. Nu vil en del af det være begyndt at smelte, så du kommer skålen ind igen i 10 sekunder. Fortsæt, indtil chokoladen er smeltet, og chokoladen når en temperatur på 45 grader.
  5. Når chokoladen er helt smeltet, rører du den sammen med den resterende tredjedel. Lad chokoladen afkøle til 28 grader.
  6. Varm igen chokoladen op til 32 grader - og IKKE mere end det! Nu skulle du have den lækreste, smeltet chokolade til din konfekt eller dine kager.

Næringsindhold

Kalorier: 254kcalKulhydrater: 30gProtein: 2gFedt: 17gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 0.5gEnkelumættet fedt: 6gNatrium: 8mgKalium: 145mgKostfibre: 3gSukker: 26gCalcium: 12mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips til at temperere hvid chokolade

Som regel vil man bruge mørk chokolade af en høj kvalitet, det vil sige over 60 % kakaoindhold, men man kan sagtens temperere hvid og mælkechokolade.

Hvid chokolade er lidt mere besværlig at temperere ordentlig, da den hurtigt bliver tyk.

Derfor vil jeg foreslå, at du kun temperer halvdelen i mikroovnen for derefter at hælde resten i den varme masse og blende det godt sammen.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Frank Juncker

    december 22, 2022 at 4:26 pm

    Du glemmer en helt afgørende faktor, når du giver råd til temperering af chokolade. Nemlig temperaturen (derfor kalder man det temperering). Din procesbeskrivelse er for så vidt ok, men resultatet bliver kun godt (glans og knæk), hvis chokoladen har været over de 32 grader og derefter afkøler når den blandes med den sidste tredjedel og ender omkring de 30 gr som arbejdstemperatur.
    Et godt råd: sæt dig ind i de emner, du rådgiver om inden du giver råd.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 22, 2022 at 4:49 pm

      Hej Frank
      Tak for dit indspark. Jeg har skam godt styr på temperering af chokolade 🙂
      Jeg har også lavet denne artikel: https://madensverden.dk/temperering-af-chokolade/
      Her er de mere præcise grader skrevet ind, men du har ret, at de selvfølgelig også er vigtige i denne artikel. Så dem har jeg også skrevet ind her.
      Min erfaring er, at de nævnte tider faktisk ender med de ønskede temperaturer.
      Tak for hjælpen - de bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required