Her finder du opskriften på en meget mør T-bone med whiskysauce og romainesalat, og retten er rimelig nem at lave. Den smager super godt.
T-bone med whiskysauce og romainesalat er god gæstemad, der ikke kræver frygtelig meget tid i køkkenet.
T-bonen er en god udskæring med masser af kød, og her har grillet den ved direkte varme i min gasgrill. Men du kan selvfølgelig sagtens også stege den på panden, hvor stegetiden er den samme.
Jeg plejer at stege T-bone cirka tre minutter på hver side ved høj varme, men det afhænger selvfølgelig af tykkelsen.
Og så er det en rigtig god idé, at salte din T-bone i god tid før de skal grilles eller steges på panden. Jeg salter normalt en times tid før de skal tilberedes, og giv dem lidt mere salt end du tror.
Lad så bøfferne stå og trække salt, og de behøver ikke på køl.
Opskriften er til fire personer, for det er samme mængde opskrifterne med whiskysauce og romainesalat er til.
Til T-bone med whiskysauce og romainesalat skal du bruge:
4 T-bone bøffer
Groft salt og friskkværnet peber
Olivenolie
Italian Spice Mix eller dit eget yndlingskrydderi
HER ER opskriften på hjemmelavet whiskysauce
OG HER ER opskriften på romainesalat med tomater og pinjekerner
Sådan laver du T-bone med whiskysauce og romainesalat:
Som beskrevet ovenfor saltes de fire T-bone bøffer i god tid. Dryp dem også med olivenolie, og krydr med Italian Spice Mix eller et andet grillkrydderi. Vent med friskkværnet peber til efter bøfferne er stegt eller grillet.
Lad bøfferne hvile en times tid.
Grill så T-bone bøfferne ved en relativ høj og direkte varme, hvor de skal have cirka tre minutter på hver side. Vend dem et par gange undervejs.
Fremgangsmåden er den samme, hvis du steger bøfferne på panden. Jeg vil dog sige, at det nemmeste er at grille dem, da en T-bone er ret stor, og derfor kan du kun stege en bøf ad gangen.
Straks bøfferne er færdigstegte krydres de med friskkværnet peber, hvorefter de skal hvile i fem minutter inden servering.
Udover whiskysauce og romainesalat, kan de serveres med hasselback kartofler.