Her er den perfekte metode til kogning af sukkerærter, så du ikke ender med slatne ærter. Den rigtige kogetid og et par gode tricks.
Sukkerærter smager fantastisk, og er lækkert tilbehør til retter med oksekød, kylling og meget andet.
Men det er ikke ligegyldigt hvordan du koger, da du nemt kan stå tilbage med kedelige, udkogte og slatne ærter. Og de smager ikke godt.
Jeg har testet forskellige måder at koge sukkerærterne på, og er nået frem til en rigtig god metode, hvor sukkerærterne altid er sprøde og lækre.
Og det er ganske nemt.
Se også disse opskrifter:
- Sådan koger du ærter perfekt
- Ovnbagte skrubber med sukkerærter
- Nem og hurtig fingermad med ungerne
- Orientalsk wokret med kylling og grøntsager
Sådan tilbereder du sukkerærter
Sprøde sukkerærter (kogetid og tricks)
Ingredienser
- 250 g sukkerærter
Fremgangsmåde
- Fremgangsmåden gælder frosne sukkerærter, som først tages op når de skal tilberedes. Så tø dem endelig ikke op inden du koger dem.
- Kom lidt vand i en gryde, og tilsæt lidt salt, Kog det letsaltede vand op så det bulderkoger.
- Kom så de frosne sukkerærter i.
- Lad vandet koge op igen, og skru så lidt ned for varmen.
- Nu skal sukkerærterne koges i to minutter, hvorefter du straks kommer masser af iskoldt vand i gryden, så du straks stopper kogningen. Det hindrer udkogte ærter.
- Det er vigtigt ikke at koge sukkerærterne i længere tid, da de så bliver kedelige i både smag og konsistens.
- Lad nu sukkerærterne stå i vandet i gryden i to minutter, hvorefter du hælder vandet fra gennem en sigte.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Hæld sukkerærterne i pænt fad og servér dem straks. Velbekomme.
Sugarsnaps eller sukkerærter?
Sugar snaps er populære som snacks, der er et nært familiemedlem til sukkerærten, og de er da også super sunde.
I udseende og smag minder de utroligt meget om slikærter, og det er meningen man spiser hele ærten.
Altså også bælgen, præcist som du gør med slikærterne. Husk dog lige at nippe en eventuel stilk fra inden du guffer løs.
Sugar snaps ærterne kan købes både som friske og på frost. Begge dele er godt.
Spis dem rå
Du kan roligt spise sugar snaps i rå tilstand. Ærterne er fremragende som snack, og put dem gerne i madpakken.
Husk dog slevfølgelig at skylle dem i koldt vand inden. Bare for en sikkerheds skyld.
Tilberedning
Du kan også tilberede ærterne, men det skal ske i kort tid.
Kom en smule vand i en gryde og tilsæt lidt salt.
Lad det koge op og kom så dine ærterne i det kogende vand.
Nu skal de blot dampes i et minuts tid, hvorefter du hælder masser af koldt vand i gryden for at stoppe kogningen.
Hæld så alt vandet fra, og de letdampede ærter er klar til brug.
Salat med suger snaps
Du kan som sagt spise ærterne som de er, eller prøve dem i denne nemme salat med avocado.
Du skal bruge
2 modne avocadoer
150 gram sugar snaps
50 gram frisk spinat
1 økologisk citron
4 spiseskefulde olivenolie
Salt og peber
Sådan laver du salat med sugar snaps
- Avocado skrælles. Se i denne video hvordan du gør det nemt. Skær derefter avocadoen i skiver, som straks vendes med lidt citronsaft.
- Damp ærterne som anvist længere oppe, og skyl spinaten grundigt.
- Saml avocado med ærter og spinat i en salatskål.
- Rør olie sammen med citronsaft, og smag til med salt og peber.
- Vend dressingen i og servér straks.
Næringsindhold i sugar snaps
Kalorier: 35
Kostfibre: 1,5 gram
Fedt: 0,2 gram
Kulhydrat: 4,8 gram
Protein: 3,3 gram
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger denne guide til kogning af sukkerærter. Hvad synes du om den?