• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Sprøde sukkerærter (kogetid og tricks)

Sprøde sukkerærter (kogetid og tricks)

billede til sukkerærter kogetid
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 30. marts 2025 - Udgivet: 22. december 2016

Her er den perfekte metode til kogning af sukkerærter, så du ikke ender med slatne ærter. Den rigtige kogetid og et par gode tricks.

Sukkerærter smager fantastisk, og er lækkert tilbehør til retter med oksekød, kylling og meget andet.

Men det er ikke ligegyldigt hvordan du koger, da du nemt kan stå tilbage med kedelige, udkogte og slatne ærter. Og de smager ikke godt.

Jeg har testet forskellige måder at koge sukkerærterne på, og er nået frem til en rigtig god metode, hvor sukkerærterne altid er sprøde og lækre.

Og det er ganske nemt.

Se også disse opskrifter:

  • Sådan koger du ærter perfekt
  • Ovnbagte skrubber med sukkerærter
  • Nem og hurtig fingermad med ungerne
  • Orientalsk wokret med kylling og grøntsager

Sådan tilbereder du sukkerærter

billede til sukkerærter kogetid
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Sprøde sukkerærter (kogetid og tricks)

5 fra 1 stemme
Her er den perfekte metode til kogning af sukkerærter, så du ikke ender med slatne ærter. Den rigtige kogetid og et par gode tricks.
Forb. tid 3 minutter min
Tilb. tid 2 minutter min
Samlet tid 5 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 26
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 250 g sukkerærter

Fremgangsmåde
 

  1. Fremgangsmåden gælder frosne sukkerærter, som først tages op når de skal tilberedes. Så tø dem endelig ikke op inden du koger dem.
  2. Kom lidt vand i en gryde, og tilsæt lidt salt, Kog det letsaltede vand op så det bulderkoger.
  3. Kom så de frosne sukkerærter i.
  4. Lad vandet koge op igen, og skru så lidt ned for varmen.
  5. Nu skal sukkerærterne koges i to minutter, hvorefter du straks kommer masser af iskoldt vand i gryden, så du straks stopper kogningen. Det hindrer udkogte ærter.
  6. Det er vigtigt ikke at koge sukkerærterne i længere tid, da de så bliver kedelige i både smag og konsistens.
  7. Lad nu sukkerærterne stå i vandet i gryden i to minutter, hvorefter du hælder vandet fra gennem en sigte.

Næringsindhold

Kalorier: 26kcalKulhydrater: 5gProtein: 2gFedt: 0.1gMættet fedt: 0.03gFlerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 0.01gNatrium: 3mgKalium: 125mgKostfibre: 2gSukker: 3gVitamin A: 679IUVitamin C: 38mgCalcium: 27mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Hæld sukkerærterne i pænt fad og servér dem straks. Velbekomme.

billede med sugar snaps ærter tilberedning
Sugar snaps er sunde ærter, hvor du spiser hele ærter med bælg. Ærterne kan spises rå, eller dampes i kort tid. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Sugarsnaps eller sukkerærter?

Sugar snaps er populære som snacks, der er et nært familiemedlem til sukkerærten, og de er da også super sunde.

I udseende og smag minder de utroligt meget om slikærter, og det er meningen man spiser hele ærten.

Altså også bælgen, præcist som du gør med slikærterne. Husk dog lige at nippe en eventuel stilk fra inden du guffer løs.

Sugar snaps ærterne kan købes både som friske og på frost. Begge dele er godt.

Spis dem rå

Du kan roligt spise sugar snaps i rå tilstand. Ærterne er fremragende som snack, og put dem gerne i madpakken.

Husk dog slevfølgelig at skylle dem i koldt vand inden. Bare for en sikkerheds skyld.

Tilberedning

Du kan også tilberede ærterne, men det skal ske i kort tid.

Kom en smule vand i en gryde og tilsæt lidt salt.

Lad det koge op og kom så dine ærterne i det kogende vand.

Nu skal de blot dampes i et minuts tid, hvorefter du hælder masser af koldt vand i gryden for at stoppe kogningen.

Hæld så alt vandet fra, og de letdampede ærter er klar til brug.

Salat med suger snaps

Du kan som sagt spise ærterne som de er, eller prøve dem i denne nemme salat med avocado.

Du skal bruge

2 modne avocadoer
150 gram sugar snaps
50 gram frisk spinat
1 økologisk citron
4 spiseskefulde olivenolie
Salt og peber

Sådan laver du salat med sugar snaps

  1. Avocado skrælles. Se i denne video hvordan du gør det nemt. Skær derefter avocadoen i skiver, som straks vendes med lidt citronsaft.
  2. Damp ærterne som anvist længere oppe, og skyl spinaten grundigt.
  3. Saml avocado med ærter og spinat i en salatskål.
  4. Rør olie sammen med citronsaft, og smag til med salt og peber.
  5. Vend dressingen i og servér straks.

Næringsindhold i sugar snaps

Kalorier: 35
Kostfibre: 1,5 gram
Fedt: 0,2 gram
Kulhydrat: 4,8 gram
Protein: 3,3 gram

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    marts 30, 2025 at 8:14 am

    Tak fordi du bruger denne guide til kogning af sukkerærter. Hvad synes du om den?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften
Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required