Opskrift på smørdampede porrer, der laves med lidt persille. Det er en nem metode til tilberedning af porrerne.
Til smørdampede porrer til fire personer skal du bruge:
3 danske porrer (gerne økologiske)
2 spiseskefulde smør
2 deciliter vand fra hanen
Salt og lidt friskkværnet peber
En håndfuld friskhakket persille
Sådan laver du smørdampede porrer:
Rengør porrerne. Fjern top og bund, og tjek dem for rester af jord i den øverste del af porren. Lav eventuelt et lille snit, skyld efter med koldt vand.
Del porrerne i mindre stykker, gerne i fire dele.
Kom smør og vand i en gryde sammen med lidt salt og kog det op.
Læg porrerne ned i smørvandet, og skru lidt for varmen.
Læg låg på gryden, og smørdamp nu porrerne i cirka 7-8 minutter.
Hæld vandet fra, og læg forsigtigt porrerne i et lille fad.
Drys med friskhakket persille og giv lidt friskkværnet peber.
Porrerne er gode som tilbehør til blandt andet frikadeller i ovn.
Note: Du kan også porrerne med lidt sennepsvinaigrette, da det giver dem endnu mere friskhed. Og med samme metode kan du i øvrigt smørdampe mange andre grøntsager. Vær dog opmærksom på, at kogetiden selvfølgelig kan variere.
Smørdampede porrer er dejligt tilbehør til retter med kød, og denne tilberedning sikrer lækre og møre porrer. Foto: Guffeliguf.dk.
Kom med din kommentar her