Opskrift på smørdampede porrer, der laves med lidt persille. Det er en nem metode til tilberedning af porrerne.
Til smørdampede porrer til fire personer skal du bruge:
3 danske porrer (gerne økologiske)
2 spiseskefulde smør
2 deciliter vand fra hanen
Salt og lidt friskkværnet peber
En håndfuld friskhakket persille
Sådan laver du smørdampede porrer:
Rengør porrerne. Fjern top og bund, og tjek dem for rester af jord i den øverste del af porren. Lav eventuelt et lille snit, skyld efter med koldt vand.
Del porrerne i mindre stykker, gerne i fire dele.
Kom smør og vand i en gryde sammen med lidt salt og kog det op.
Læg porrerne ned i smørvandet, og skru lidt for varmen.
Læg låg på gryden, og smørdamp nu porrerne i cirka 7-8 minutter.
Hæld vandet fra, og læg forsigtigt porrerne i et lille fad.
Drys med friskhakket persille og giv lidt friskkværnet peber.
Porrerne er gode som tilbehør til blandt andet frikadeller i ovn.
Note: Du kan også porrerne med lidt sennepsvinaigrette, da det giver dem endnu mere friskhed. Og med samme metode kan du i øvrigt smørdampe mange andre grøntsager. Vær dog opmærksom på, at kogetiden selvfølgelig kan variere.
Del dine ideer og tanker med os andre her: