• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Dampede porrer

Dampede porrer

billede med dampede og kogte porrer
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 7. november 2024 - Udgivet: 18. august 2015

Dampede porrer er nemme at tilberede. De skal blot dampes i 3-4 minutter - afhængig af størrelsen. Husk altid at rengøre porrer grundigt.

Vidste du godt, at porrer (også dampede porrer) faktisk indeholder en hel del kostfibre, og derfor mætter de meget.

Du opbevarer bedst porrer i køleskabet, hvor de sagtens kan holde sig et par uger.

Og så kan du jo altid bruge porrer i stedet for løg i mange retter.

Opskriften er beregnet pr. person, så til fire personer anvendes fire porrer.

Se også mine opskrifter på:

  • Porretærte
  • Kartoffel- og porresuppe
  • Farserede porrer

Opskrift på dampede porrer

billede med dampede og kogte porrer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Dampede porrer

5 fra 5 stemmer
Dampede porrer er nemme at tilberede. De skal blot dampes i 3-4 minutter - afhængig af størrelsen. Husk altid at rengøre porrer grundigt.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 1 person
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 54
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 porre - 2 porrer hvis de er meget små
  • 2 dl vand
  • salt

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at skære top og bund af porrerne. Lad dog være med at skære mere af toppen end nødvendigt.
  2. Lav så et lille snit i toppen, så du kan få vasket porrerne grundigt. Der sidder nemlig meget ofte jord i toppen, og det skal skylles ud.
  3. Hold dine porrer under rindende koldt vand, og skyld alt jord ud. Vær sikker på du får det hele med. Der er ikke noget mere irriterende ved dampede porrer end hvis man pludselig får knasende jord mellem tænderne.
  4. Skær så porrerne ud i mindre stykker. Skær på skrå i 4-5 centimeter lange stykker.
  5. Så skal vi have dampet porrerne. Kom 2 deciliter vand i en gryde, og tilsæt en teskefuld salt. Lad vandet koge op.
  6. Kom så porrerne ned i vandet, og læg låget på. Damp porrerne i 3-4 minutter - det afhænger af størrelsen. Porrer må gerne have lidt bid - uden at være rå.
  7. Hæld vandet fra, og server de dampede porrer - eventuelt med lidt smør og friskklippet persille.

Næringsindhold

Kalorier: 54kcalKulhydrater: 13gProtein: 1gFedt: 0.3gMættet fedt: 0.04gFlerumættet fedt: 0.1gNatrium: 28mgKalium: 160mgKostfibre: 2gSukker: 3gVitamin A: 1484IUVitamin C: 11mgCalcium: 59mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

De dampede eller kogte porrer serveres straks, og de er perfekte som tilbehør til alt fra frikadeller til forloren hare og meget andet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften
Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required