• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Ostekiks med rosmarin, flagesalt og Grana Padano

Ostekiks med rosmarin, flagesalt og Grana Padano

Ostekiks med Grana Padano
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
37
SHARES
FacebookMessenger37PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 6. december 2021 - Udgivet: 7. oktober 2021

Ostekiks med frisk rosmarin og en masse Grana Padano-ost er simpelthen så gode. Her får du opskriften på en favorit til ostebordet.

Ostekiks kræver ikke den store arbejdstid, og så er de helt eminent. Sprøde med det helt rigtige knæk som en mellemting mellem saltkiks og grovkiks er de perfekte til ostebordet.

Men man kan nu sagtens spise dem uden ost, da de har så dejlig en smag, at de sagtens kan stå alene.

Det er vigtigt, at du bruger revet Grana Padano, da den italienske ost har en fin umamismag, som står godt til frisk rosmarin.

Se også disse opskrifter:

  • Hjemmelavede ostechips mad Grana Padano
  • Madbrød med rosmarin og post
  • Opskrift på hjemmelavede Digestive-kiks

Bemærk: Denne opskrift er sponsoreret af Grana Padano, men udviklet af Madens Verden.

Opskrift på sprøde ostekiks og rosmarin

Ostekiks med Grana Padano
Karen SenecaKaren Seneca

Ostekiks med rosmarin og Grana Padano

5 fra 3 stemmer
Ostekiks med frisk rosmarin og en masse Grana Padano-ost er simpelthen så gode. Her får du opskriften på en favorit til ostebordet.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Køletid 1 time t
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 30 stk
Ret: Snack
Køkken: Italiensk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 dl havregryn
  • 2,5 dl hvedemel
  • 2,25 dl Grana Padano - revet
  • 2 kviste rosmarin - friske og finthakkede
  • 100 g smør
  • 1 stk æg
  • 0,5 tsk flagesalt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Hiv bladene af rosmarinkvistene og hak dem fint.
  2. Bland hvedemel, havregryn, rosmarin og smør i en røremaskine - eller med dejkrogene på en elpisker.
  3. Når det er godt smuldret, tilsætter du revet ost. ægget, salt og peber og rører videre, så du får en fast dej. Ælt den lidt igennem og form dejen til en rulle - præcis som du gør, når du bager brunkager.
  4. Kom det i fryseren i en halv til en hel time.
  5. Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
  6. Tag dejrullen ud af fryseren og skær skiver a ca. 3-4 mm. Læg dem på bagepladen beklædt med bagepapir.
  7. Bag i 20 minutter og læg dem på en rist, når de er kommet ud af ovnen. Nu er dine ostekiks klar til at blive spist. Velbekomme.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan erstatte havregrynene med rugmel, hvis du vil have en grovere struktur.

Friske rosmarinblade giver en mere ren smag end tørret rosmarin, derfor anbefaler jeg, at du holder dig til de friske.

Om Grana Padano

Grana Padano er en 100 procent italiensk ost med de fineste krystaller og en god, umamismag.

Osten har lange rødder tilbage i historien, som har en lang historie. Det er over tusind år siden, at munke fandt en metode til at konservere fastost.

Denne ost blev kaldt Grana. I 1953 blev det officielle navn Grana Padano efter Pianura Padana i Norditalien.

Osten er PDO-certificeret (Protected Designation of Origin), og det betyder, at den kun må sælges som Grana Padano, hvis den er lavet i Pianura Padana-området - Lombardiet, Veneto, Piacenza og en del af Piemonte.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. inger-Lise

    maj 24, 2025 at 12:33 pm

    Kan jeres ostekiks opbevares i en kagedåse et par dage

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 24, 2025 at 2:47 pm

      Hej Inger-Lise
      Det kan du tro - læg dem blot i en lufttæt beholder.
      BH Holger

      Svar
  2. Mette

    december 28, 2022 at 1:36 pm

    Er det sådan en dej man kan have liggende længe i fryseren?

    Svar
    • Karen Seneca

      december 29, 2022 at 2:38 pm

      Du kan godt fryse dejen ned og opbevare den i fryseren et par måneder. God fornøjelse.

      Svar
  3. Else

    december 05, 2021 at 10:16 pm

    Smager godt, vil dog næste gang tilføje lidt chili for at give lidt "bid". Skar kiksene i 3-4 mm skiver og ikke 3-4 cm som der står i opskriften 😉 Desuden står der ikke, hvornår osten tilsættes, men det har jo heller ikke den store betydning, bare man husker osten.

    Svar
    • Karen Seneca

      december 06, 2021 at 11:01 am

      Hej Else.
      God ide med chili. Og tusind tak for at korrigere min fejl mht. kiksenes tykkelse 🙂 Jeg har rettet i opskriften. God december fra Karen

      Svar
    • Bent Olsen

      januar 15, 2024 at 9:06 am

      Mmmmhh blev så lækkert med chili, tak for rådet;)

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required