• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Pull apart brød - madbrød med hvidløg og Grana Padano

Pull apart brød - madbrød med hvidløg og Grana Padano

Pull apart brød
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 15. april 2021 - Udgivet: 15. april 2021

Pull apart brød er en smuk måde at servere brød til suppen eller pastaretten på. Her med smør, hvidløg, revet ost og italienske krydderier.

Pull apart brød med friskrevet, italiensk Grana Padano er en skøn måde at servere madbrød på.

Når man bager det som her, rulles dejen til boller, der hæver sammen. Det betyder, at det er let at snuppe et stykke brød uden at skære først.

Af den grund blev den slags brød også kaldt brydebrød før i tiden. Her skar man ikke, men man brød brødet, om jeg så må sige (eller skrive).

Jeg har valgt at lave en smørsovs med hvidløg, oregano, basilikum, ost og salt, men du kan lave smørsovsen, præcis som du vil.

Nogen kommer hakket persille i, andre friske basilikumblade og ramsløg eller oliven i skiver.

Der er ingen regler, dog vil jeg advare om at komme for mange friske krydderurter i, da dejen kan blive for smattet.

Opskrift på pull apart brød med Grana Padano

Pull apart brød
Karen SenecaKaren Seneca

Pull apart brød med hvidløg og Grana Padano

5 fra 1 stemme
Pull apart brød er en smuk måde at servere brød til suppen eller pastaretten på. Her med smør, hvidløg, revet ost og italienske krydderier.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Hævetid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t 5 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Brød
Køkken: Dansk, Italiensk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 50 g gær
  • 2 dl mælk
  • 1.5 dl kærnemælk
  • 50 g havregryn
  • 400 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 stk æg
Smørsovs
  • 25 g smør
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilikum
  • 2 fed hvidløg - presset
  • 3 spsk Grana Padano - fintrevet
Pensling
  • 1 stk æg
  • 3 spsk Grana Padano - fintrevet
  • 1 tsk flagesalt

Fremgangsmåde
 

  1. Varm mælken, så det bliver lidt varmere end 37 grade og hæld kærnemælken i.
  2. Rør gæren ud i mælkeblandingen.
  3. Tilsæt resten af ingredienserne. Gem ca. 50 gram hvedemel, så du kun hælder det i, hvis dejen har brug for mere mel.
  4. Ælt dejen med hænderne i ti minutter. Alternativt kan du bruge en røremaskine eller - som jeg - en elmikser med dejkroge i mindst fem minutter.
  5. Sæt brødet til hævning i en time.
  6. Når dejen er hævet, slår du den ned og ælter. Herefter former du 10 boller og lægger dem i en rund kageform ved siden af hinanden. Og så skal der tre i midten. de behøver ikke røre hinanden nu, for de vokser, når de efterhæver og bager.
  7. Fordel smørsovsen på bollerne og lad dem hæve i 30 minutter.
  8. Pensl med æg og drys med revet ost og flagesalt til sidst, og nu skal brødet have en halv time ved 200 grader over- og undervarme.
Smørsovsen
  1. Smelt smør i en lille gryde. Det skal ikke tage farve, så pas på med temperaturen. Mas nu to hvidløg i en morter - eller pres dem - og kom det ned til smørret sammen med krydderier. Rør rundt i et par minutter.
  2. Riv Grana Padano-osten fint, så du både har nok til smørsovsen og som drys, når brødet skal i ovnen. Tilsæt tre spiseskefulde ost til smørret. Rør rundt.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips og flere opskrifter

Spis dette pull apart brød til en god suppe som denne italienske tomatsuppe.

Du kan også servere det til et fad med forskellige oste, som supplement til en flot salat eller blot tage et par boller med i madpakken.

Se også opskrifter på nogle af vores andre madbrød her:

Olivenbrød: Brioche med za'atar og oliven

5 fra 3 stemmer
Olivenbrød er et briochebrød med krydderiblandingen za'atar og oliven. Det lækreste madbrød fra Mellemøsten, som både er sundt og smukt.
Gå til opskrift
Fletbrød med Za'atar

Italiensk madbrød med tomater og rosmarin

4.8 fra 6 stemmer
Italiensk madbrød er et super nemt brød at bage, da det ikke på noget tidspunkt skal æltes. Et klassisk brød fra Italien, og her bagt med tomat og rosmarin.
Gå til opskrift
billederesultat for italiensk madbrød
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required