Olivenbrød som brioche med zaatar og oliven er det lækreste madbrød fra Mellemøsten. Perfekt til ethvert måltid og så er det også utroligt smukt.
Olivenbrød med krydderiblandingen zaatar og oliven er det lækreste madbrød, som er perfekt til at skovle lækre dips og hummus op med.
Og det er netop det, som de fleste gør i Mellemøsten, hvor brød bliver brugt som en form for bestik.
Dette briochebrød er usandvanligt lækkert, da det indeholder så mange smage, selve teksturen er også uforglemmelig. Så man kan sagens bare spise det, som det er, uden nogen smørelse.
Selve brødet er brioche. Det er en smule utraditionelt, da zaatar oftest bliver spist på en form for fladbrød, men det behøver jo ikke at stoppe os i at lave et lækkert brød ud af briochedej.
Jeg synes, at den sjoveste måde at lave brød med fyld i er at flette brødet eller på anden vis sno det. Det er både smukt og sjovt at lave.
Det er også den perfekte måde at få ens gæster til at blive imponeret på, fordi det ser super kompliceret ud. Men det er det slet ikke.
Det er faktisk overraskende nemt og jeg vil mene at alle kan finde ud af det. Det handler bare om at prøve sig frem.
Opskrift på olivenbrød med zaatar - det lækreste madbrød
Olivenbrød: Brioche med zaatar og oliven
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTERESTIngredienser
Sådan gør du
- Start med at lave briochedejen. Varm mælken op til lillefingervarme og smuldr gæren deri. Tilføj nu sukker, salt og æg, imens du pisker det sammen.
- Brug enten en håndpisker eller dine hænder til at ælte dejen, imens du tilføjer hvedemelet lidt af gangen.
- Skær den bløde smør i små firkanter og tilføj den lidt af gangen til dejen, imens du ælter den. Ælt dejen i cirka 10 minutter, indtil den er glat og elastisk.
- Put den nu i en skål og beklæd skålen med husholdningsfilm, stil den til hævning i køleskabet natten over eller cirka otte timer.
- Hak nu de sorte oliven og put dem i en skål med oliveolie, tilføj oregano, timian, sesamfrø og sumac. Bland det hele sammen.
- Tag dejen ud af køleskabet cirka 30 minutter, før du er klar til at bruge den. Rul den til en rektangel med en tykkelse på cirka en halv til en centimeter. Fordel nu oliveolieblandingen med zaatar og rul den sammen som en roulade fra den lange side.
- Sæt den på køl i et par minutter, så er den lettere at arbejde med.
- Tag dej rullen ud og lad fem centimeter være intakt, så bortset fra fem centimeter skærer du den over på langs. Vend dem om en smule, så selve fyldet peger opad.
- Nu skal du faktisk bare sno de to dele af rouladen, men vær opmærksom den side, som viser fyldet peger op ad. Hæft derefter enderne sammen, så den danner en cirkel.
- Put den på bagepladen beklædt med pagepapir og kom nu et rent viskestykke henover brødet. Lad det hæve i 30 minutter.
- Varm ovnen op på 190 grader. Pensl brødet med et æg og bag det i cirka 35 minutter, eller indtil skorpen er gyldenbrun.
- Nu er dit lækre og smukke flettet olivenbrød klar til servering.
Facts om zaatar
Zaatar er en krydderiblanding, som bliver brugt i alle de mellemøstlige lande, og det er der en god grund til, fordi det er en rigtig lækker blanding.
Man kan godt købe zaatar i butikker, men det er faktisk ligeså let at lave blandingen selv, da den indeholder urter, som man ofte allerede har i sit køkken.
Dette er både mere økonomisk og så er det også sjovt at vide præcis, hvad man spiser.
Se også vores andre opskrifter på lækkert og anderledes brød:
Skriv din mening - på forhånd tak.