Den perfekte opskrift på koteletter sous vide med præcis temperatur og tid i sousviden. Se hvordan du tilbereder svinekoteletter med eller uden skaft (ben).
Koteletter sous vide er din garanti for et mørt stykke svinekød, og det er faktisk utroligt nemt at lave.
Jeg vil anbefale dig, at anvende store og tykke koteletter til at tilberede i din sousvide. Det giver bare et bedre resultat.
Jeg plejer ikke at gå under 300 gram stykket, og gerne op på 350 gram pr. kotelet, og så vil du sikkert spørge: Hvordan kan du spise s store koteletter?
Det kan jeg heller ikke. I stedet deler jeg dem på midten, så fire store koteletter på den måde rækker til fire personer. Ret smart.
Min erfaring er i øvrigt, at det indimellem kan være svært at købe så store koteletter i supermarkedet eller i eks. Netto eller Fakta.
Her kan du så blot købe en lille flæskesteg, skære ud i koteletter på cirka 300-350 gram stykket, hvilket er en tykkelse på cirka fire centimeter, hvorefter du skærer sværen fra.
Om det så skal være koteletter med eller uden ben, det der også kaldes skaftkoteletter, det er op til dig. Jeg synes ikke der er den store forskel på smagen efter en tur i sousviden.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Ingredienser til koteletter sous vide
2 koteletter på 300-350 gram stykket
Hvidløgspulver
Salt og friskværnet peber
Nogle kviste timian
Fremgangsmåde
- Dup koteletterne tørre og krydr dem med hvidløgspulver, salt og peber på begge sider. Hvidløgspulver er fremragende til koteletter sous vide. Siger det bare.
- Kom koteletterne i sous vide pose, og læg nogle kviste frisk timian ved.
- Luk poserne i vakuummaskine.
- Varm vandbadet til din sous vide op til 60 grader.
- Læg forsigtigt koteletterne ned i vandbadet, og giv dem nu to timer i sousviden.
- Tag koteletterne op af vandbadet og klip posen op, og nu har du to muligheder for at brune kødet af, så det får den rigtige stegeskorpe.
På panden
Varm en pande op ved en høj varme og kom en god klat smør og lidt olie på.
Når panden er godt varm lægges koteletterne på, og nu skal de blot brunes cirka 30 sekunder på hver side.
Øs gerne fedtstof op over kødet undervejs.
Grill
Du kan også brune dine koteletter sous vide på grillen.
Her skal det ske ved en høj og direkte varme, hvor koteletterne får cirka et halvt minut på hver side.
Tiden afhænger af varmen, så tag dem af når kødet har fået den rette stegeskorpe.
Koteletter sous vide med skaft (ben)
Ovenstående er som sagt måden at lave møre og saftige svinekoteletter i din sous vide. Og det fungerer godt.
Det er en opskrift på koteletter uden ben, men du kan også sagtens lave de såkaldte skaftkoteletter sous vide. Altså koteletter med skaft - eller ben.
Fremgangsmåden er den samme, og det er tiden også. Altså hvis vægten/størrelsen også er det.
Dog skal du være lidt mere varsom, da skaftet (eller benet) kan være skarpt, og derfor rive hul på posen. Så vær opmærksom her.
Se også mine opskrifter på:
Lars Mortensen
Du skriver “ Jeg plejer ikke at gå under 300 gram stykket, og gerne op på 350 gram pr. kotelet, og så vil du sikkert spørge: Hvordan kan du spise s store koteletter?
Det kan jeg heller ikke. I stedet deler jeg dem på midten, så fire store koteletter på den måde rækker til fire personer. Ret smart.”
Hvad består det smarte i? At fire store koteletter rækker til fire personer? 🤔 Nå pjat, du mener selvf. to koteletter eller måske otte personer 😉