Juletræsbrød med spinat er det fineste madbrød, som passer perfekt til december måned. Og så er det i øvrigt super nemt at lave.
Juletræsbrød med spinat er et såkaldt pull apart bread. Det betyder, at man bare river det stykke af, som man vil spise uden at skære det ud. Derfor er det et virkelig godt brød at lave til gæster og deling.
Bunden her er ligesom en pizzabund, som er sprød og lækker. Derefter er der fyldet med spinat, flødeost og krydderurter, og til sidst toppes det hele med hvidløgssmør og parmesan.
Jeg er kæmpe fan af opskriften og vil klart lave brødet til en julefrokost og måske bare en decemberdag for at komme i rigtig julestemning.
Opskrift på juletræsbrød med spinat
Juletræsbrød med spinat
Ingredienser
- 150 gram vand - lunkent
- 12 gram tørgær
- 240 gram hvedemel
- 1 tsk salt
- 1 tsk bagepulver
- 35 gram olivenolie
- 200 gram spinat - frisk
- 50 gram flødeost
- 60 gram græsk yoghurt
- 1 tsk timian - stødt
- 0,5 tsk sort peber
- 0,5 tsk salt
- 2 spsk smør
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk parmesan - fintrevet
Sådan gør du
- Start med at tage en stor skål og tilføj det lunkne vand, bland derefter tørgær sammen med vandet.
- Tilføj halvdelen af hvedemelet, salt, bagepulver og olivenolie. Rør det godt sammen. Tilføj nu resten af hvedemelet, mens du ælter dejen sammen.
- Ælt dejen i fem minutter, så den bliver glat og smidig. Dæk nu dejen til med et viskestykke og lad den hæve i 40 minutter.
Spinatfyld
- Mens dejen hæver, laves fyldet. Start med at hakke spinaten og put den på en pande med låg på, damp den i cirka fem minutter, eller indtil spinaten mister al sin væske.
- Hæld væsken fra spinaten. I en skål kommer du flødeost og yoghurt, rør det godt sammen. Tilføj nu spinaten og timian.
- Smag det til med salt og sort peber. Stil nu fyldet til siden.
Juletræsbrød med spinat
- Forvarm ovnen til 200 grader og tag en bageplade beklædt med bagepapir.
- Tag nu dejen og del den i to dele. Rul begge dele af dejene helt tyndt ud som en pizzabund. Skær dem til lige store trekanter, put det ene stykke dej på bagepladen.
- Smør spinatfyldet udover den ene dej på bagepladen. Put derefter den anden del af dejen ovenpå fyldet. Skær nu otte linjer i hver side af "juletræet".
- Tag en strimmel eller gren af gangen og twist den rundt om sig selv et par gange. Forsæt, indtil alle strimlerne er twistet.
- Smelt nu smørret og tilføj et knust fed hvidløg. Smør denne blanding udover dejen. Og til sidst strøs lidt parmesanost udover brødet.
- Bag brødet i 15 minutter, eller indtil det er gyldent. Så er det fine jule-madbrød klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Du kan vælge at drysse flere forskellige slags ost ovenpå dejen. Bruger du mozzarella, vil brødet næsten minde om en pizza.
Server brødet til en god suppe eller en stor skål salat, så har du en fin middag midt i juletravlheden.
Se også vores andre kreative madbrød:
Del dine ideer og tanker med os andre her: