Surdejsbrød med cheddar og sorte oliven er virkelig det lækreste brød med store lufthuller og sprød skorpe. Det perfekte madbrød.
Surdejsbrød med cheddar og sorte oliven blev en kæmpe succes første gang, jeg bagte det.
Det smager bare helt vildt godt, og man kan snildt blive ved med at spise mere af det, fordi det er så lækkert.
Og den gode nyhed er, at det faktisk ikke er særlig svært at lave. Hvis du starter på brødet om formiddagen, har du friskbagt brød klar til aftensmad. Du kan også starte dejen om aftenen og bage det om morgen.
Selv hvis man ikke har så meget erfaring med surdej, skal det her brød nok lykkes, da det er nemt at lave og jeg har forsøgt at forenkle opskriften så meget som muligt.
Opskrift på surdejsbrød med cheddar og oliven
Ingredienser
- 100 gram surdejsstarter fodret 10 timer forinden
- 360 gram vand
- 150 gram fuldkornsmel
- 350 gram hvedemel
- 10 gram salt
- 100 gram cheddar ost revet
- 0,5 dl sorte oliven i skiver, uden sten
Sådan gør du
- Start med at tage en stor skål og tilføj surdejsstarter samt 330 gram vand. Gem 30 gram vand til senere. Bland det sammen.
- Tilføj nu fuldkornsmel og hvedemel til skålen og bland det fuldstændig sammen. Dæk nu dejen til med et viskestykke og lad det stå og hvile i en time.
- I en lille skål blander du salt og 30 gram vand sammen, tilføj det nu til dejen. Brug hænderne til at ælte det sammen. Dæk herefter dejen til og lad den hvile i en time.
- Nu skal vi folde og strække dejen. Dette gøres ved at gøre en hånd våd og så tage et hjørne af dejen og strække den henover til det modsatte hjørne, gør det med alle hjørnerne en gang. Dæk derefter dejen igen og lad den hvile i 30 minutter.
- Tilføj nu cheddarost og sorte oliven til dejen. For at fordele det i dejen, gentager du trinet ovenover med at strække og folde dejen. Dæk den derefter og lad den hvile i 30 minutter. Gentag derefter trinet en til gang, så dejen i alt er blevet strækket og foldet tre gange i alt med 30 minutter i mellem.
- Dæk derefter dejen og lad den hvile to timer på køkkenbordet eller i køleskabet henover natten. Tag derefter en hævekurv eller bare en ny skål, som er lidt mindre og drys med mel i den.
- Flyt dejen hen til til hævekurven og dæk den til, lad den nu hæve i to timer yderligere.
- Forvarm nu ovnen til 250 grader og stil en støbejernsgryde ind, hvis du bruger sådan en.
- Flyt nu dejen ind i støbejernsgryden og skær en revne i dejen. Put låg på gryden og skru ovnens temperatur ned på 200 grader. Lad den nu bage med låg i 30 minutter.
- Tag derefter låget af og lad brødet bage i 20 minutter, eller indtil du er tilfreds med skorpens farve.
- Lad brødet køle helt ned, før du skærer det. Velbekomme, nu er dit surdejsbrød med cheddar og oliven klar til servering.
Tip
Prøv også at tilføje en halv deciliter jalapenos til dejen, det er virkelig lækkert sammen med cheddarsmagen.
Se også andre opskrifter på gode brød:
- Surdejsfocaccia med hvidløg og rosmarin
- Italiensk brød med lufthuller
- Verdens bedste surdejsbrød for begyndere
Comments
No Comments