Hummeren lider, når den kommer ned i kogende vand. Alligevel er der mange, der koger dyret levende. Det er faktisk forbudt. Se, hvad I skal gøre.
Hummeren er en af de dyr, vi elsker at servere nytårsaften. Kødet er smukt og smager dejligt - og så er det en festlig anretning.
Gastronomer vil oftest koge dyrene spilhamrende levende og hævde, at de smager bedre på den måde. Men det er noget pjat.
Er dyret aflivet nogle timer forinden, spiller det ikke en rolle i forbindelse med smagen.
Til gengæld spiller det en rolle for de sidste minutter i hummerens liv. Den lider naturligvis, når den kommer ned i det kogende vand, og det er faktisk i mod dyreværnsloven.
Man kan vælge at købe levende hummere og så selv aflive dem på køkkenbordet, men det fraråder Dyrenes Beskyttelse.
Os i de små hjem har ikke ekspertise til at aflive dyrene, så det kan blive en rodet og smertefuld affære. Derfor er det bedst at få for eksempel fiskehandleren til det.
Sådan afliver du en levende hummer
- Selv hvis man beslutter sig for at aflive hummeren inden den puttes i gryden, så kan det være risikabelt at gøre det selv.
- For at følge dyreværnsloven skal hummeren aflives så hurtigt og smertefrit som muligt, siger dyrlæge Cecilia Christensen Karstrup fra Dyrenes Beskyttelse.
Hun har dette råd til, hvordan man tager livet af hummeren hurtigt og smertefrit:
- Stik en stor skarp kokkekniv ned igennem det lille kryds, som hummeren har siddende i nakken og flæk hovedet på den. Det skal ske i en sammenhængende, flydende og resolut bevægelse.
Hvis du vil lave en lækker ret med hummer, kan vi foreslå disse to:
Comments
No Comments