Her får du Thomas Pasfalls opskrift på en skaldyrscocktail. Det er god som forret, og laves med jomfruhummer, kammusling og krabbekøb. Plus syltede rødløg.
Skaldyrscocktail en super lækker forret, og her kan du se og lære hvordan du laver den kendte kok Thomas Pasfalls udgave.
Denne skaldyrscocktail er selvfølgelig med blandt andet jomfruhummer og kammuslinger, og så bliver det ikke bedre.
Thomas Pasfall laver syltede rødløg ved at snitte rødløg i skiver, hvorefter de koges i lidt rødvinseddike i 2-3 minutter. Køles af, og smager nu lidt syrligt og har den flotte farve.
Nederst kan du se hvordan du også kan lave syltede rødløg, der gemmes på glas.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også hvordan Thomas Pasfall laver fiskefilet.
Opskrift på skaldyrscocktail
Ingredienser
8 jomfruhummere
8 kammuslinger
200 gram krabbekød
8 tynde skiver toast
Urtesalat
Syltede rødløg
Chili- eller skaldyrsmayo
Fremgangsmåde
- Steg jomfruhummerhalerne og kammuslingerne 45-60 sekunder på hver side ved høj varme. Kom en lille sjat olivenolie på panden inden stegning. Jomfruhummer og kammuslinger er færdigstegte når de er spændstige. Krydres med lidt salt og peber.
- Krabbekødet kan bruges som det er, eller hurtigt marineres med lidt olivenolie og lidt urter.
- Urtesalaten kan marineres med lidt sherryvinegraitte og olivenolie.
- Anretning: Start med mayoen i bunden af et højt glas, krabbekøddet ovenpå mayoen, urtesalat over, syltede rødløg og kammuslinger, jomfruhummerne øverst, slut af med toastskiverne, der stikkes ned i glasset.
Video
Se her i denne video hvordan Thomas laver sin skaldyrscocktail.
Sådan laver du syltede rødløg
To store rødløg pilles og skæres i skiver. En lille knold ingefær skrælles og snittes fint.
100 gram vand koges op i en lille gryde sammen med 100 gram eddike og 75 gram sukker.
Kom rødløg og ingefær i et glas med skruelåg og hæld lagen over.
Sæt skruelåget på og stil de syltede rødløg i køleskabet.
Syltede rødløg skal helst stå 4-5 timer før de er klar, men de er endnu bedre efter et døgn, hvor de virkelig har trukket smag.
Så lav dem gerne i god tid.
Holdbarheden i køleskabet er mindst tre uger, men du har nok spist dem inden dag.
TIP: Prøv også syltede rødløg på din pizza.
Del dine ideer og tanker med os andre her: