• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Hjemmebagt rugbrød med græskarkerner - rugbrød uden surdej

Hjemmebagt rugbrød med græskarkerner - rugbrød uden surdej

rugbrød med græskarkerner uden surdej opskrift
Del gerne:
154
SHARES
FacebookMessenger154PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 16. november 2019 - Udgivet: 1. marts 2016

Rugbrød med græskarkerner er et virkelig dejligt rugbrød, og så er det bagt uden surdej. Så det er nemt at gå i gang med.

Her er opskriften på det mest lækre rugbrød med græskarkerner, og så er det tilmed uden surdej.

Derfor er det hurtigt at gå i gang med - og du bliver glad for det!

Græskarkernerne rister du lige på en varm pande, men gemmer en smule til pynt på rugbrødet.

Og et godt tip når du bager rugbrød: Kom lidt madkulør (sovsekulør) i brødet. Det smager ikke af noget, men giver dig det perfekte, mørke rugbrød, som du kender fra bageren.

Ingredienser til rugbrød med græskarkerner

150 gram skårne rugkerner
4 deciliter vand
4 deciliter kærnemælk
15 gram gær
100 gram hvedemel
300 gram groft rugmel
100 gram græskarkerner
2 spiseskefulde lys sirup
1 spiseskefuld madkulør - sovsekulør
1 teskefuld salt

Hævetid: 25 minutter

Bagetid: 60-65 minutter ved 200 grader varmluft

Fremgangsmåde

  1. Kom vand og de skårne rugkerner op i en kasserolle, og kog rugkernerne ved svag varme i cirka 3-4 minutter.
  2. Hæld det op i en skål til røremaskinen (du kan selvfølgelig også lave rugbrødet manuelt), og tilsæt kærnemælk.
  3. Mærk lige med en finger, at det ikke er mere end lunkent. Ellers skal det lige køle lidt af. Kom så gær ved, og rør det ud.
  4. Rist græskarkernerne på en varm pande i nogle minutter, og sæt dem til side. OBS: De skal køle af inden de kommer i dejen, da de kan være MEGET varme, og derfor vil slå dejen ihjel!!!
  5. Bland groft rugmel med hvedemel og salt, og tilsæt det gradvist.
  6. Nu skal det æltes i cirka 10 minutter ved laveste hastighed, og undervejs tilsætter du de ristede græskarkerner (gem et par spiseskefulde til at drysse oven på rugbrødet), lys sirup og madkulør.
  7. Kom dejen til rugbrød med græskarkerner op i en rugbrødsform, og læg et viskestykke over.
  8. Stil den et lunt sted, og her skal den hvile i cirka 25 minutter. Ikke længere, da du så risikerer at brødet falder sammen under bagningen!
  9. Inden du stiller formen i ovnen, skal du lige prikke den med en gaffel. Drys derefter græskarkerner på.
  10. Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og bag rugbrødet midt i ovnen i cirka en times tid.
  11. Rugbrød skal have en kernetemperatur på 97 grader, så er de færdigbagte.

Vælt straks rugbrødet ud på en rist, og her skal det køle af inden udskæring. Det er vigtigt, da brødet ellers vil smuldre!

Se også mine opskrifter på:

Rugbrød med surdej

Rugbrød med øl

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Annelise Balle

    februar 01, 2024 at 9:53 am

    Hej
    Har prøve at denne opskrift på rugbrød, men desværre alt for meget væske i forhold til mel. Tænker det må være en fejl i opskriften.
    Mvh
    Annelise Balle

    Svar
  2. Svend Hermansen

    november 12, 2023 at 8:27 pm

    I et par år har jeg bagt rugbrød baseret på en færdigblanding med godt resultat. Denne blanding er udgået, så nu ville jeg prøve at bage ud fra en kendt sammensætning. Jeg har så prøvet at bage dit rugbrød med græskarkerner. Resultatet er skuffende. Jeg har fulgt opskrift og tider nøje. Dejen faldt sammen så skorpen blev skilt fra resten af brødet og bunden var meget klæg. Centertemperaturen var 98 grader efter 70 minutter. Hvad kan det skyldes? Kan jeg sende billeder?
    I øvrigt har jeg tilberedt mange af dine opskrifter med gode resultater så det er overraskende med brødet!
    Mvh, Svend

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her