• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Dådyrryg

Dådyrryg

Dådyrryg med svampesky og glaserede rødbeder
4.4 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 17. juni 2023 - Udgivet: 5. november 2021

Dådyrryg skåret ud i fileter serveret med lækre, peberglaserede rødbeder, svampesky og syltede rødløg. Så bliver en vildt-ret ikke smukkere.

Dådyrryg kan skæres ud i den lækreste filet. Du kan selv gøre det, hvis du er så heldig at få fat i en dyreryg, men du kan også få en slagter med vildtkød til at gøre det.

Der er mange grunde til at spise vildtkød, blandt andet er det fedtfattigt, og dyrene har levet i det fri i stedet for i trange stalde.

Smagen er nu dog den vigtigste, for den kan være aldeles fremragende. Særligt med lækkert tilbehør som her.

Opskrift på dådyrryg med svampesky

Dådyrryg med svampesky og glaserede rødbeder
Løgismose

Dådyrryg

4.41 fra 5 stemmer
Dådyrryg skåret ud i fileter serveret med lækre, peberglaserede rødbeder, svampesky og syltede rødløg. Så bliver en vildt-ret ikke smukkere.
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Vildt
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 650 g dådyr
  • salt og friskkværnet peber
  • olie - til stegning
  • smør - til stegning
  • 2 fed hvidløg
  • 2 kviste timian
  • 2 kviste rosmarin
Peberglaserede rødbeder
  • 12 små rødbeder
  • 1 dl hønsesky
  • 0,5 dl kirsebæreddike
  • 50 g smør
  • salt og friskkværnet peber
Syltede rødløg
  • 4 rødløg
  • 1 dl hvidvinseddike
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand
  • 5 sorte peberkorn
  • 1 kvist rosmarin
Svampesky
  • 100 g svampe - blandede og rensede
  • 1 spsk smør
  • 1 skalotteløg - hakket
  • 1 dl tør madeira
  • 2 spsk sherryeddike
  • 2 dl hønsesky
  • 4 dl vildtsky - kraftig
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Dyrefilet trimmes for sener og krydres godt med salt og peber.
  2. Steg fileten i olie og smør på en pande med hvidløg og urter. Kødet steges til medium-rare, ca. 4-5 minutter på hver side. Husk at lade kødet hvile minimum fem minutter på en rist inden det udskæres.
Glaserede rødbeder
  1. Rødbeder vaskes og koges møre i saltet vand. Hinden pilles af.
  2. Lige inden servering glaseres rødbederne op med hønsesky, kirsebæreddike, smør, salt og godt med peber.
Svampesky
  1. I en gryde ristes de rensede svampe i smør sammen med skalotteløg til det hele er gyldent.
  2. Tilsæt sherryeddike og kog helt ind. Tilsæt madeira og kog helt ind. Tilsæt hønse- og vildtsky og lad saucen reducere ned til en glace-agtig (tyk, lettere klistret) konsistens.
  3. Saucen smages til med salt og rigeligt peber.
Syltede rødløg
  1. Kog lage af vand, sukker, eddike, peberkorn og rosmarin. Lad lagen køle af.
  2. Løgene pilles og halveres på tværs. Blanchér løgene et minut i letsaltet, kogende vand. Afkøl straks løgene i isvand. Løgene deles ud i naturlige skaller og ligges i syltelagen minimum et døgn før servering.
  3. Ved servering lunes løgene i et minut i lagen.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Husk at sylte rødløgene et døgn eller flere før, de skal serveres. Så trækker løgene mere smag.

Opskriften på dådyrryg er udviklet af Løgismose, der er en virksomhed, som blandt andet producerer fødevarer og importerer vine.

Se flere vildtopskrifter her:

  • Stegt fasanbryst
  • Skovdue i rødvin med morkler
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Forsiden lige nu

grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
Billede af salat med torsk og grøntsager.
Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado→ Se opskriften
ribskage kage med ribs
Ribskage - mormors luftige kage med ribs→ Se opskriften
billederesultat for tærte
Hjemmelavet tærte: De 5 bedste opskrifter på tærte→ Se opskriften
Vegetarisk grillspyd kan sagtens laves i god tid, inden grillen tændes. De har kun godt af at ligge og trække i marinaden, så de får ekstra knald på smagen. Foto: Charlotte Mithril
Vegetarisk grillspyd med grøntsager og halloumi→ Se opskriften
Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required