• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Drikkevarer › Iskaffe

Iskaffe

billede med iskaffe
4.3 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
63
SHARES
FacebookMessenger63PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 2. november 2023 - Udgivet: 11. juni 2021

Iskaffe smager fantastisk en lun sommerdag. Især, hvis du bruger denne opskrift med det helt rette miks af kold kaffe, sukker, is og mælk.

Iskaffe er ren nydelse på en dejlig sommerdag for os kaffe-elskere. Smagen af kaffe blandet med skummet mælk, isterninger og sirup eller sukker kan ikke overvurderes.

Det er ren nydelse. Og de, der ikke er kalorieforskrækkede, kan ligefrem toppe oplevelsen med en lille klat flødeskum rørt ud i kaffen.

Og/eller flydende chokoladesauce. Så behøver man ikke brænde en masse penge af i Starbucks den dag.

Her er en opskrift på rigtig iskaffe, og nedenunder finder du tip til at lave den græske Cafe Freddo.

Se også de populære opskrifter på:

  • Irsk kaffe
  • Dalgona
  • Derfor er det faktisk sundt at drikke kaffe

Opskrift på iskaffe

billede med iskaffe
Karen SenecaKaren Seneca

Iskaffe

4.34 fra 3 stemmer
Iskaffe smager fantastisk en lun sommerdag. Især, hvis du bruger denne opskrift med det helt rette miks af kold kaffe, sukker, is og mælk.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Drikke
Køkken: Dansk
Kalorier: 167
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 dl kaffe - meget stærk
  • 4 dl mælk
  • 2 spsk rørsukker - el. sirup
  • 2 håndfuld isterninger

Fremgangsmåde
 

  1. Først brygger du espresso eller stærk filter- eller stempelkaffe.
  2. Nu hælder du kaffesirup eller sukker i den varme kaffe og rører rundt.
  3. Sæt det på køl en halv times tid, så isterningerne ikke smelter i den varme kaffe.
  4. Pisk mælken et par minutter, så den bliver luftig og lettere skummende.
  5. Fordel kaffen i to høje glas, kom fire-fem isterninger i hvert glas og hæld mælken op.
  6. Server eventuelt din iskaffe med et tyndt lag kakaodrys samt sugerør.

Næringsindhold

Kalorier: 167kcalKulhydrater: 21gProtein: 7gFedt: 6gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 1gKolesterol: 24mgNatrium: 78mgKalium: 349mgSukker: 22gVitamin A: 324IUCalcium: 248mgJern: 0.01mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Sådan laver du Cafe Freddo

En Cafe Freddo typisk med en dobbelt espresso og sirup. Afhængigt af hvor sød du ønsker den, tilsættes 1-2 teskefulde sirup, som røres ud i kaffen. Derefter kommes kold mælk i sammen med is.

Som sødemiddel i iskaffe kan anvendes almindeligt sukker, rørsukker, sirup eller brun farin. Hvor der skal i kaffen afhænger af, hvor sød du ønsker den.

Vælger du sirup, kan du anvende en helt almindelig lys sirup, eller prøve dig frem med en af de mere specielle kaffesirupper.

Vil du have mælk i, pisker du den lige med en mælkeskummer først.

iskaffe coffee freddo
Cafe Freddo er en lækker kold kaffe, der især er god på varme dage. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Iskaffe med kaffe-isterninger

Der skal selvfølgelig is i iskaffen, og et ekstra godt tip er, at du fryser en en rest kaffe ned som isterninger.

De særlige kaffe-isterninger gør altså bare iskaffen endnu bedre, og de giver et flot udseende.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Billede af Hugo Spritz

Hugo Spritz - skøn sommerdrink med hyldeblomst og prosecco

ugens madplan uge 26

Ugens madplan uge 26 med lækker aftensmad og sankthans-menu

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
Billede af mad til studenterkørslen
Mad og kage til studenterkørslen - 20 nemme opskrifter→ Se opskriften
Bagte rabarber
Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)→ Se opskriften
Billede af salat med hestebønner.
Salat med hestebønner, tomat og avocadoolie→ Se opskriften
Fuldkornspasta og hvid pasta
Fuldkornspasta og ris - hvor sundt er det?→ Se opskriften
billede med æggekage med bacon og tomater
Æggekage opskrift med bacon, tomater og purløg→ Se opskriften
billede med drinks til studenterfesten sommerdrinks
Drinks til studenterfesten - 11 seje sommerdrinks→ Se opskriften
billederesultat for kyllingekødsovs
Kyllingekødsovs - lækker opskrift med hakket kylling→ Se opskriften
Uge26-bedstevinkøbMV
Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris→ Se opskriften
sommerstuvning med spidskål, ærter og gulerødder
Sommerstuvning med spidskål, ærter og gulerødder→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required