• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Braiserede svinekæber i portvin med knuste kartofler

Braiserede svinekæber i portvin med knuste kartofler

Braiserede svinekæber i portvin
4.9 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
52
SHARES
FacebookMessenger52PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  9. oktober 2020 - Udgivet:  19. april 2020

Indhold

  1. Braiserede svinekæber i portvin er den rene nydelse. Her får du kokken Ann Krohns egen opskrift på en ret, der egner sig fortrinlig som gæste- og weekendmad
  2. Opskrift på portvinsbraiserede svinekæber
  3. Portvinsbraiserede svinekæber med mos
  4. Hvad betyder braisering?

Braiserede svinekæber i portvin er den rene nydelse. Her får du kokken Ann Krohns egen opskrift på en ret, der egner sig fortrinlig som gæste- og weekendmad

Portvinsbraiserede svinekæber med en knuste kartofler - en rustik kartoffelmos - er et måltid, man husker. De møre, braiserede svinekæber og den kraftige sauce går godt i spænd med mosen, og får smagsløgene til at juble.

Der er saft og kraft i denne ret, som Madens Verdens gæstekok, Ann Krohn, har kreeret til os. Men du skal begynde i god tid, da de braiserede svinekæber skal simre i et par timer, før de serveres.

Her får du opskriften, der rækker til fire personer.

Opskrift på portvinsbraiserede svinekæber

Braiserede svinekæber i portvin
Karen SenecaKaren Seneca

Portvinsbraiserede svinekæber med mos

4.91 fra 10 stemmer
Braiserede svinekæber i portvin er den rene nydelse. Her får du kokken Ann Krohns egen opskrift på en ret, der egner sig fortrinlig som gæste- og weekendmad
Samlet tid 2 timer t 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Fransk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 8 svinekæber
  • 0,5 flaske portvin
  • 3 dl fond eller bouillon
  • salt og friskkværnet peber
Kartoffelmos
  • 1,5 kg nye, danske kartofler
  • 200 g smør
  • 3 citron
  • 1 buket persille - stor
  • 1,5 citron
  • 100 g hasselnødder
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Fjern hinden fra svinekæberne.
  2. Hak løgene fint.
  3. Brun svinekæberne godt i smør eller olie og fjern dem fra stegegryden.
  4. Svits løgene ved medium varme, så de bliver klare, det vil sige nærmest gennemsigtige.
  5. Tilsæt portvin og fond. Hvis saucen skal være virkelig fyldig, kan du bruge 6 dl. portvin og skippe bouillonen/fonden.
  6. Lad det simre i et par timer.
  7. Tag svinekæberne op ad saucen.
  8. Blend saucen og si den tilbage i gryden.
  9. Lad saucen koge ind, så den bliver tyk som glace.
  10. Kom svinekæberne tilbage i saucen og varm retten op.
  11. Smag til med salt og peber.
Kartoffelmos
  1. Bring en stor gryde med de vaskede kartofler til kogepunktet. Vandet skal ikke koge, men blot holde sig lige under kogepunktet. Lad kartoflerne stå på medium varme i tre kvarter, så de hele tiden er dækket af brandvarm vand, uden der kommer bobler på overfladen.
  2. I mens hakker du persille og hasselnødder.
  3. Riv skrællen af en citron og pres citronsaften ud af halvanden citron.
  4. Smelt smørret, så det får en gylden kulør. Det må ikke være branket blot gyldent. Steg løgene og kom hasselnødderne ned til løgene og rist dem et par minutter.
  5. Når kartoflerne er møre, sier du vandet fra og knuser dem - ikke moser.
  6. Bland kartoflerne med løg- og nøddesmørret og vend persillen og citronsaft- og skræl i blandingen. Gem et par spiseskefulde af persilleblandingen til at drysse over de knuste kartofler før servering.
  7. Smag til med salt og peber.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening
Rodfrugtmos
Når du laver knuste kartofler, skal du ikke mose kartoflerne, som man typisk vil gøre med kartoffelmos. Der skal være små stykker af de nye, smørvendte kartofler, så "mosen får lidt bid. Foto: Ann Krohn Hansen/Madensverden.dk.

Hvad betyder braisering?

Denne ret består af braiserede svinekæber, men hvad betyder det egentlig at braisere?

Som du kan se i opskriften, skal kæberne brunes og derefter simre i portvin.

Og det er faktisk definitionen på braisering: At man bruner kød for at lade det mørne i en væske i lang tid.

Portvinsbraiserede svinekæber
Svinekæberne serveres på et fad i den lækre portvinsauce. Foto: Ann Krohn Hansen/Madensverden.dk.
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jane Krogholt

    januar 17, 2025 at 12:29 pm

    Hvad kan man bruge som tilbehør Vh.jane

    Svar
  2. Pia

    februar 25, 2023 at 1:44 pm

    Hvad skal man bruge 3 citroner til? Synes det ser ud som om 2 er nok….der står saft fra 1 1/2. Og hvor mange løg skal der bruges? Vh Pia

    Svar
  3. Lizzie

    januar 09, 2022 at 8:33 am

    Ingredienslisten mangler løg, både i de portvinsbraiserede kæber og i kartoflerne.
    Er det en “find selv ud af det” opskrift ?

    Svar
  4. Henrik Heikamp

    februar 13, 2021 at 2:16 pm

    Svits løgene 🤔🙂 jo jo men de er ikke lige omtalt i opskriften, men vi finder nok ud af det alligevel 🙂

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required