Opskrift på hvordan du steger en T-bone steak. En t-bone består af oksetyndsteg på den ene side af benet, og mørbrad på den anden side.
Jeg var simpelthen nødt til at prøve en stor T-bone steak fra Hallegaard på Bornholm.
Slagteren helt ude på landet - ude hvor de almindelige veje ender, og hvor den sidste strækning er grusvej. Heldigvis er der skilte det sidste stykke, for ellers havde jeg aldrig fundet det.
Men det er køreturen værd. Store og lækre stykker T-bone steak på 600 gram pr. tyk. Det er altså et velvoksent stykke kød, og prisen er aldeles rimelig.
Køer skydes på marken
Kødet kommer fra lokale køer, og de er blevet skudt derude på marken. For at undgå stress hos dyrene.
Ejeren og manden bag er Jørgen Christensen, og hans mission er kød med god samvittighed og af ypperste kvalitet.
Frokost
Både hos det kød du finder i disken, men også når du spiser i cafeen, hvor jeg i øvrigt varmt kan anbefale stedets pølsebræt.
Den er altså super lækker, og nyd gerne en øl fra Small Batch Brewery til. Det er en kongefrokost.
Det tilhørende brød er i øvrigt hjemmebagt, og i samme høje standard.
Og nej. Dette er en ikke betalt artikel på nogen som helst måde, men min oplevelse her ved overgangen mellem april og maj i 2018. Jeg er begejstret for både stedet, tanken, konceptet og råvarerne.
Opskrift på T-bone steak
T-bone steak
Ingredienser
- 2 T-bone - på hver 600 gram
- olivenolie
- flagesalt
- peberblanding
- smør
- persille
Fremgangsmåde
- Smør kødet grundigt med olivenolie og spar ikke på det.
- Salt grundigt - en teskefuld til hver side på de to T-bones.
- Lad dem hvile 20 minutter.
- Grill eller steg dem ved en god varme, og stegetiden er cirka fire minutter på hver side. Vend dem nogle gange undervejs, men lad dem danne en god stegeskorpe først.
- Tag dem af og krydr med peberblanding.
- Læg et par skiver smør på hver og lad det smelte ned over bøfferne.
- Drys med lidt hakket persille, og server efter fem minutters hviletid.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Opskriften er egentlig til to personer, men der er så meget kød, at der måske er nok til fire personer.
Afhængig af sulten og lysten til en velstegt T-bone steak. Det må du selv lige vurdere.
Spegepølser fra Hallegaard
Vi runder lige af hos Hallegaard på
Spegepølserne fra Hallegaard er af høj kvalitet, og jeg er især ret begejstret for fru Larsen. Hemmeligheden bag en god spegepølse her på stedet er en solid kombination af håndværk, gode råvarer og tid.
For spegepølser tager tid, og det får de her.
Relateret artikel og opskrift er denne med højreb fra Hallegaard.
Del dine ideer og tanker med os andre her: