• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › T-bone steak

T-bone steak

billederesultat for T-bone steak
Den store T-bone steak fra Hallegaard vejer omkring 600 gram stykket, så hver bøf er måske nok til to personer. Masser af oksetyndsteg på den side af benet, og lige så rigelige mængder af den møreste oksemørbrad på den anden. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  12. september 2020 - Udgivet:  1. maj 2018

Del gerne:
38
SHARES
FacebookMessenger38PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift på hvordan du steger en T-bone steak. En t-bone består af oksetyndsteg på den ene side af benet, og mørbrad på den anden side.
  2. Køer skydes på marken
  3. Frokost
  4. Opskrift på T-bone steak
  5. T-bone steak
  6. Ingredienser
  7. Fremgangsmåde
  8. Næringsindhold
  9. Tips
  10. Spegepølser fra Hallegaard
Gå til opskrift

Opskrift på hvordan du steger en T-bone steak. En t-bone består af oksetyndsteg på den ene side af benet, og mørbrad på den anden side.

Jeg var simpelthen nødt til at prøve en stor T-bone steak fra Hallegaard på Bornholm.

Slagteren helt ude på landet - ude hvor de almindelige veje ender, og hvor den sidste strækning er grusvej. Heldigvis er der skilte det sidste stykke, for ellers havde jeg aldrig fundet det.

Men det er køreturen værd. Store og lækre stykker T-bone steak på 600 gram pr. tyk. Det er altså et velvoksent stykke kød, og prisen er aldeles rimelig.

Helt herude, et pænt stykke uden for Østermarie på Bornholm, ligger Hallegaard. Både slagter og cafe, og begge dele er hele turen værd. Foto: Madensverden.dk.
Helt herude, et pænt stykke uden for Østermarie på Bornholm, ligger Hallegaard. Både slagter og cafe, og begge dele er hele turen værd. Foto: Madensverden.dk.

Køer skydes på marken

Kødet kommer fra lokale køer, og de er blevet skudt derude på marken. For at undgå stress hos dyrene.

Ejeren og manden bag er Jørgen Christensen, og hans mission er kød med god samvittighed og af ypperste kvalitet.

Frokost

Både hos det kød du finder i disken, men også når du spiser i cafeen, hvor jeg i øvrigt varmt kan anbefale stedets pølsebræt.

Den er altså super lækker, og nyd gerne en øl fra Small Batch Brewery til. Det er en kongefrokost.

Det tilhørende brød er i øvrigt hjemmebagt, og i samme høje standard.

Et kig ned i køledisken hos Hallegaard på Bornholm. Her er ikke en stor T-bone steak, men et bredt udvalg. Foto: Madensverden.dk.
Et kig ned i køledisken hos Hallegaard på Bornholm. Her er ikke en stor T-bone steak, men et bredt udvalg. Foto: Madensverden.dk.

Og nej. Dette er en ikke betalt artikel på nogen som helst måde, men min oplevelse her ved overgangen mellem april og maj i 2018. Jeg er begejstret for både stedet, tanken, konceptet og råvarerne.

Opskrift på T-bone steak

billederesultat for T-bone steak

T-bone steak

Opskrift på hvordan du steger en T-bone steak. En t-bone består af oksetyndsteg på den ene side af benet, og mørbrad på den anden side.
Bedømmelse
4.9 fra 16 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 35 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 2 T-bone - på hver 600 gram
  • olivenolie
  • flagesalt
  • peberblanding
  • smør
  • persille
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Smør kødet grundigt med olivenolie og spar ikke på det.
  • Salt grundigt - en teskefuld til hver side på de to T-bones.
  • Lad dem hvile 20 minutter.
  • Grill eller steg dem ved en god varme, og stegetiden er cirka fire minutter på hver side. Vend dem nogle gange undervejs, men lad dem danne en god stegeskorpe først.
  • Tag dem af og krydr med peberblanding.
  • Læg et par skiver smør på hver og lad det smelte ned over bøfferne.
  • Drys med lidt hakket persille, og server efter fem minutters hviletid.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
722
% Daglig værdi*
Fedt
 
51
g
78
%
Mættet fedt
 
20
g
125
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
23
g
Kolesterol
 
176
mg
59
%
Natrium
 
766
mg
33
%
Kalium
 
928
mg
27
%
Kulhydrater
 
0.003
g
0
%
Sukker
 
0.003
g
0
%
Protein
 
62
g
124
%
Vitamin A
 
87
IU
2
%
Calcium
 
19
mg
2
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Opskriften er egentlig til to personer, men der er så meget kød, at der måske er nok til fire personer.

Afhængig af sulten og lysten til en velstegt T-bone steak. Det må du selv lige vurdere.

Spegepølser fra Hallegaard

Vi runder lige af hos Hallegaard på Hallegaards spegepølser er kendt vidt omkring, og heller ikke her er der slinger i valsen. Det er nogle af de bedste spegepølser jeg har smagt. Foto: Madensverden.dk.

Hallegaards spegepølser er kendt vidt omkring, og heller ikke her er der slinger i valsen. Det er nogle af de bedste spegepølser jeg har smagt. Foto: Madensverden.dk.

Spegepølserne fra Hallegaard er af høj kvalitet, og jeg er især ret begejstret for fru Larsen. Hemmeligheden bag en god spegepølse her på stedet er en solid kombination af håndværk, gode råvarer og tid.

For spegepølser tager tid, og det får de her.

Relateret artikel og opskrift er denne med højreb fra Hallegaard.

Se også hvordan du laver t-bone med whiskysauce.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required