Her får du min nemme opskrift på en lækker peberrodsdressing, der er en dressing lavet med frisk peberrod og æggeblommer. Dressingen er god til kalve- og oksesteg.
Peberrodsdressing er en ret klassisk dressing med en delikat smag af peberrod.
Dressingen kan blandt andet serveres til en oksehøjreb og andre oksestege - men den er også god til en anretning med røget laks eller en sprød salat med kylling.
Her er faktisk to gode opskrifter på dressing med peberrod, hvor den ene er uden creme fraiche - den anden er med.
Opskrifterne er til fire personer.
Ingredienser til peberrodsdressing
1 peberrod
2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
1 teskefuld sherryeddike
En halv teske Colman sennepspulver
2 deciliter olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Peberroden skrælles og på den fine side af rivejernet rives cirka to spiseskefulde peberrod, som kommes i en blender. Peberrodsdressingen er nemmest at lave i en blender.
- Æggeblommer tilsættes sammen med lidt sherryeddike og sennepspulver.
- Ingredienserne blendes sammen, hvorefter du nu gradvist blender olivenolien ind i dressingen. Du skal tilføre olien i en tynd stråle, så dressingen kan nå at opsuge olien.
- Smag dressingen til med salt og friskkværnet peber, indtil du har den rette smag.
Den færdige dressing med peberrod kan opbevares på køl i 1-2 dage.
Du kan også lave nem peberrodsdressing med creme fraiche.
Her kommes cirka tre deciliter creme fraiche i en lille skål, og derefter tilsættes to spiseskefulde fintreven peberrod.
Vend dressingen rundt, og smag den til med sukker, salt og lidt friskværnet peber.
Se i øvrigt også hvordan Thomas Passfall laver en lækker laksemad.
Del dine ideer og tanker med os andre her: