Nytårsdesserten i år består af en cremet og let champagnemousse, som serveres med sukkertuiles og masser af glimmer. En nem men lækker dessert.
Nytårsdessert 2022 er sidste måltid før det nye år skåles ind. Og hvad er bedre end at tage forskud på champagnen?
Her er opskriften på en perlende let champagnemousse, som ikke fylder for meget i maven og derfor er en fortrinlig afslutning på nytårsmåltidet.
Du kan servere den i champagneglas, portionsglas eller små skåle, og så i øvrigt slå dig løs med pynt og glimmer. Velbekomme og rigtig godt nytår.
Se også vores samling af opskrifter på nytårsdesserter til 2022
Opskrift på en frisk nytårsdessert 2022
Ingredienser
- 2 æg delt i hvider og blommer
- 100 gram sukker
- 0,75 dl piskefløde pisket til skum
- 3 blade husblas
- 2 spsk vand kogt til at opløse husblas
- 1,5 spsk citronsaft
- 0,75 dl Champagne eller Cava
- pynt
Bobletuiles
- 0,5 dl glykosesirup
- spiseligt glimmer
Sådan gør du
Champagnemousse
- Læg 3 blade husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Når husblasen er blød, koger du en halv dl. vand, tager den af varmen og tilsætter husblasen. rrør rundt, så du er sikker på, at den er helt smeltet. Sæt til side.
- Pisk æggeblommerne godt med halvdelen af sukkeret. Du kan bruge almindelige æg eller pasteuriserede blommer alt efter, hvad du foretrækker.
- Pisk æggehviderne med resten af sukkeret i en anden skål - til det bliver stift.
- Pisk nu 0,75 dl. piskefløde til flødeskum i en tredje skål.
- Hæld Champagne eller Cava sammen med halvanden spiseskefuld citronsaft i æggeblommeblandingen. Vend det forsigtigt rundt.
- Hæld flødeskum og den stift pisket æggehvideblanding i æggeblommemassen, vend det forsigtigt, så du er sikker på, at det er fordelt.
- Tilsæt den smeltede husblas og vend godt, så den fordeler sig jævnt.
- Sæt skålen med champagnemousse på køl i et kvarter, før du sprøjter den i glas med en tyl. Du kan også komme dem i glassene med en sovseske eller lignende, men her risikerer du at få løbere på glassene.
- Sæt glassene på køl i mindst tre timer.
Guldtuiles
- Tænd ovnen på 150 almindelig varme.
- Smør glukosesirup ud på en silikonemåtte. Dette er vigtigt. Du kan ikke bruge bagepapir. Smør siruppen godt ud og drys så med spiseligt guldglimmer.
- Bag dine tuiles i en time. Åben ikke ovnen imens, for så risikerer du at boblerne bliver ødelagt.
Nytårsdesserten
- Lige når desserten skal serveres, tager du glassene ud af køleskabet. Pynter med tuiles, glimmer og andet nytårspynt. Her har jeg brugt knuste pebermyntestokke, som giver et godt modspil til moussen. Server og ønsk hinanden godt nytår.
Næringsindhold
Tip
Du kan lave en frugtgele og komme i bunden af glassene, lade geleen køle af og derpå fylde op med champagnemousse.
Eller du kan skære frisk frugt i meget små tern og fylde i bunden af glassene, det ser også fint ud til en nytårsdessert 2022.
Se andre nytårsopskrifter: