Langtidsstegt flanksteak med bagte peberfrugter er en vanvittig velsmagende ret, der egner sig som gæstemad. Det møre kød serveres med pasta.
Langtidsstegt flanksteak med bagte peberfrugter er blevet en af mine yndlingsretter, for her får du virkelig meget smag i din mad.
Netop flankesteg er ikke et af de dyreste stykker oksekød, og samtidig er det altså en rimelig nem ret at lave.
Når du så anretter det meget møre kød sammen med de bagte peberfrugter og lidt rucola, ja så har du en både indbydende og velsmagende gæstemad, hvor et godt glas vin passer perfekt til. Se også min opskrift på flankesteg i ovn med rosmarin og hvidløg.
Opskrift på langtidsstegt flanksteak
Langtidsstegt flanksteak med bagte peberfrugter
Ingredienser
- 1 flanksteak - (flankesteg)
- 1 spiseskefuld smør - til stegning
- oregano
- salt og friskkværnet peber
- 2 laurbærblade
- 3 deciliter vand
- 2 spiseskefulde tomatpasta
- 50 gram smør
- citronsaft
Bagte peberfrugter
- 3 røde peberfrugter - i kvarte
- olivenolie
Pasta
- 500 gram pasta - gerne frisk pasta
Desuden
- 1 håndfuld rucola - eller babyspinat
Sådan gør du
- Varm en gryde op ved god varme, hvor der er plads til din flanksteak i bunden. Kom en stor klat smør i og lad det bruse af og blive gyldent.
- Brun kødet grundigt på begge sider, og krydr med oregano, salt og friskkværnet peber - ligeledes på begge sider.
- Kom vand ved sammen med et par laurbærblade, og lad nu oksekødet simre under låg i to timer.
- En halv times tid før din langtidsstegte flanksteak er færdig, går du i gang med peberfrugterne. De klargøres og skæres i kvarte, hvor kerner og hinder fjernes. Pensles med lidt olie.
- Læg peberfrugterne på en bageplade med bagepapir med ydersiden/skindsiden op, og bag dem i ca. 15 minutter ved 225 grader varmluft. Skindet skal være mørkt og boble op.
- Lad de færdigbagte peberfrugter køle lidt af, hvorefter du nemt kan fjerne skindet. Skær derefter peberfrugterne i strimler.
- Tag den færdige flanksteak op af gryden og læg den på et skærebræt. Kog skyen lidt ind sammen med tomatpasta.
- Kog den friske pasta - her er kogetiden kort.
- Tag gryden med skyen af kogepladen og rør små klatter smør i, så skyen jævnes en smule. Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og peber (skyen er formentlig saltet nok).
- Langtidsstegt flanksteak skæres ud i tynde skiver på TVÆRS af kødfibrene, og anrettes i et fad sammen med rucola og bagte peberfrugter.
- Dryp lidt sky over og server resten af skyen i en lille skål ved siden af.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Langtidstegt flanksteak serveres straks sammen med den friske pasta - og det er som sagt en fin gæstemad.
Pasta kan sagtens erstattet med kartofler - meget gerne min opskrift på ovnbagte kartofler.
Se også mine opskrifter på:
Thai beef salad - bøfsalat med flanksteak og grønt
Del dine ideer og tanker med os andre her: