• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sous vide › Kylling sous vide

Kylling sous vide

kylling sous vide
4.6 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
69
SHARES
FacebookMessenger69PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  23. juni 2023 - Udgivet:  22. maj 2019

Indhold

  1. Se her hvordan du laver kylling sous vide, hvor jeg giver dig den korrekte temperatur og tid i vandbadet. Plus gode råd til hvordan du krydrer kyllingen.
  2. Sous vide og salmonella
  3. Opskrift på kylling sous vide
  4. Kylling sous vide
  5. Tips

Se her hvordan du laver kylling sous vide, hvor jeg giver dig den korrekte temperatur og tid i vandbadet. Plus gode råd til hvordan du krydrer kyllingen.

Kylling sous vide er en super god måde at tilberede kylling på.

Her har jeg lavet kyllingebryst, altså filetstykker, og de skal have omkring halvanden time i vandbadet.

Men du kan også lave andre stykker kylling i sous vide - herunder over- eller underlår. Længere nede kan du se en tabel med komplet oversigt over både temperatur og tid som sous vide.

Sous vide og salmonella

Som du kan se her, så tilbereder jeg altid kylling sous vide ved 62 grader når det er kyllingebryst (hvilket det oftest er for mig).

Men her vil du måske spørge: Skal kylling ikke have en kernetemperatur på 75 grader for at slå salmonella ihjel?

Jo, når vi taler almindelig stegning (eks. en hel kylling i ovn) er det korrekt. Men sous vide er noget andet.

Fordi kyllingekødet tilberedes ved så lang tid og med den konstante temperatur på 62 grader, så dræber det altså også eventuelle salmonellabakterier.

Så derfor skal du ikke være bange for at få et stykke kylling med salmonella, for varmebehandlingen har fjernet risikoen.

I forvejen er risikoen for salmonella i danske kyllinger i øvrigt i forvejen meget lav, men varmebehandlingen i vandbadet i din sous vide er altså sikker nok.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Opskrift på kylling sous vide

kylling sous vide
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kylling sous vide

4.62 fra 13 stemmer
Se her hvordan du laver kylling sous vide, hvor jeg giver dig den korrekte temperatur og tid i vandbadet. Plus gode råd til hvordan du krydrer kyllingen.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 171
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 stk. kyllingebryst
  • timian - eller rosmarin, tørret
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd for staven til din sous vide, og indstil den til 62 grader. Fyld vand i. Tilberedningstiden for kylling sous vide er en time og 30 minutter, når vi taler om kyllingebryst filet.
  2. Gør kyllingebryst fileterne klar ved at skære fedt, brusk og urenheder fra.
  3. Krydr med salt og friskkværnet peber, og kom også lidt timian eller rosmarin ved. Basilikum er i øvrigt også fremragende til kylling.
  4. Læg brystfileterne i en vakuumpose, og luk den tæt i en vakuumpakker.
  5. Kom posen ned i vandet, og giv det nu halvanden time.
  6. Varm en stegepande op ved en god varme, kom en lille sjat olie og en klat smør på. Lad det bruse af.
  7. Brun nu kyllingefileterne et halvt minut på hver side, så kødet får farve og stegeskorpe. Tryk gerne kødet let ned mod panden. Steg ikke længere, da kødet jo allerede er tilberedt.

Næringsindhold

Kalorier: 171kcalProtein: 32gFedt: 4gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.02gKolesterol: 96mgNatrium: 755mgKalium: 555mgVitamin A: 45IUVitamin C: 2mgCalcium: 8mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening
kyllingefilet i vakummpose til sous vide
Kylling sous vide i vakuumpose. Her har jeg krydret den med tomat og oregano, men du kan også blot anvende salt, peber og timian eller rosmarin. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Tips

Den færdigtilberedte kylling sous vide serveres straks.

Gerne med ristede grønne asparges, som steges et minut ved høj varme på panden. Krydres med lidt salt og peber.

Dertil en lækker italiensk risotto.

Temperatur og tid

Kylling sous vide kan ikke blot laves med kyllingebryst, men også med andre stykker kyllingekød.

Her følger lige en overskuelig tabel med temperatur og tid for tilberedning af kyllingekød i sous vide.

UdskæringTemperaturTid
Brystfilet62 grader1,5 time
Overlår62 grader6 timer
Underlåg62 grader8 timer
Helt kyllingelår62 grader10 timer
Hakket kylling (kødbolle)62 grader2 timer
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne Torp

    december 27, 2022 at 5:47 pm

    Tak for gode opskrifter.

    Kan jeg lave kyllingebryst dagen før, og varme dem op når jeg skal bruge dem?

    Mvh

    Anne

    Svar
    • Søren

      april 20, 2023 at 11:59 am

      Ja, metoden kaldes Cook-chill. Når sous viden er færdig, nedkøles kødet hurtigt i koldt vand (gerne isvand), før det lægges i køleskabet (koldeste zone). Før stegning opvarmes kødet i varmt vand fra hanen (skift løbende) eller i sous vide et par grader under tilberedningstemperaturen. Med kyllingebryst klares dette trin på en times tid - med stege tager det flere timer.

      Svar
  2. Tina

    maj 26, 2022 at 5:23 pm

    Hej
    Kan man komme en barbecue marinade i posen? Eller skal det helst være friske urter

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 26, 2022 at 6:21 pm

      Hej Tina
      Det kan være svært at holde marinaden i posen, når du vakuumpakker den. Men ellers kan du sagtens 🙂
      Giv dem hellere lidt BBQ-sauce, når kødet brunes efterfølgende.
      God fornøjelse.
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar
      • Tina

        maj 29, 2022 at 3:52 pm

        Tak. Hvis jeg gerne vil lave dem på forhånd, kan jeg så bare have dem køl, og så en tur på grillen inden servering, eller skal de varmes op i SV inden?

  3. Rasmus Hansen

    marts 07, 2021 at 10:51 am

    Hej
    Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvad du har gjort på billedet med tomat og oregano? Er det bare tomatskiver og oregano, eller gør du noget med tomaterne? Er det tomatsovs?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 08, 2021 at 7:59 am

      Hej Rasmus
      Godt spottet, og det hjælper jeg gerne med. Det er faktisk tørret tomatpulver, som man selv kan lave. Jeg plejer at bruge ca. 500 gram små tomater, som skæres i tynde skiver og derefter lægges på en bageplade. Bages så ved 60 grader i ovnen i ret lang tid, omkring 14-15 timer. Tomatskiverne skal være helt tørre. Derefter er det blot at blende dem til en tomatpulver. Det er fantastisk godt. Jeg får lige lavet en opskrift på det 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Gitte

    december 16, 2019 at 8:05 am

    Hej!
    Tak, for de gode råd og anvendelse af sous vide!
    Jeg har lige fået dette vidunderlige apparat og er total nybegynder!
    Jeg spekulerede på om man kunne ( jeg ville prøve med kylling) evt komme porre og frisk persille i posen med kylling og krydderi til mere smag?
    Hilsen Gitte

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 16, 2019 at 8:36 am

      Hej Gitte
      Tak for det, og du skal nok blive glad for din sous vide. Den kan jo bruges til alt fra kød og grøntsager til bearnaise 🙂
      Omkring kyllingen, så kan du sagtens komme lidt fintsnittet porre og persille ved. Min erfaring er dog, at jeg synes ikke det bidrager med ret meget smag, og porrer bliver lidt træge i det. Krydr i stedet med salt, peber, rosmarin eller timian. Salvie er i øvrigt også godt, men smag og behag er som sagt forskelligt 🙂
      Det gode ved mad er dog, at man altid skal prøve sig frem.
      Rigtig god fornøjelse - de bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required