• Skip til indhold
  • Gรฅ direkte til footer
Madens Verden
Sรธg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • ร†ggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehรธr
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brรธd
    • Snacks og sรธde sager
  • Madplan
  • Rรฅvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside โ€บ Rรฅvareguide โ€บ Hummer - opskrifter, fakta og forklaringer

Hummer - opskrifter, fakta og forklaringer

Billede med hummer.
Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMSSubscribe

Hummer smager af hav og sol. Dens kรธd er fast og sรธdmefuldt og dens skal har den flotteste koralrรธde farve.

Det er let at anrette en flot tallerken med en hummer, fordi den i sig selv er dekorativ. Det er ikke sรฅ sรฆrt, at mange mennesker er vilde med hummer.

Man kan dog vรฆre uheldig at fรฅ en hummer, der har en kedelig, lettere vandet smag. Hvorfor? Det fรฅr du forklaringen pรฅ her.

En hummer skifter skal som en slange skifter ham. I dens fรธrste leveรฅr skifter den skal hele seks gange, efter det sker det kun en gang om รฅret.

Og det er her, man ikke skal spise hummeren, for skal-skiftet gรธr, at kรธdet mister lidt smag et stykke tid efter.

Hummerkรธd er en delikatesse og prisen er i den hรธje ende. Meget gรฅr til spilde, nรฅr man begynder at flรฅ dyret fra hinanden.

Hvorfor skifter dyret farve?

Hummere har et farvepigment, der hedder astaxanthin.

Nรฅr den rammer det kogende vand eller en varm ovn, bliver farvepigmentet frigivet og underet sker.

Den gรฅr fra at have en blรฅlig eller grรฅlig farve til den smukkeste koralfarve.

Jomfruhummer vs hummer

Hummeren er et krebsdyr med ti ben, der lever pรฅ to til 50 meters dybde isรฆr langs Nordamerikas og Europas kyster.

Dens klosakse har forskellige stรธrrelser, da den bruger de forreste klosakse til at knuse smรฅdyr med og de mindre til at fรธre maden op til munden.

Den stรธrste hummer fra de danske farvande mรฅlte 72 cm. og vejede 5,6 kg, men der nu en sjรฆlden fangst. Normalt vil en danskfanget (sort hummer) typisk vรฆre 30-35 cm. og veje 600-700 gram ifรธlge Skaldyrcenter.dk.

Jomfruhummeren er lyserรธd, og dens klosakse er ens modsat hummerens.

Den lever som regel dybere i havet end den almindelige hummer, helt ned til 500 meter, og har derfor ogsรฅ kรฆlenavnet dybvandshummer.

Den kan blandt andet fanges i danske farvande som Kattegat, Skagerrak og Nordsรธen.

Jomfruhummere er mindre end den almindelige hummer. Hannen kan blive op til 25 cm., hunnen er lidt kortere. Kรธdet har en finere konsistens end hummerens.

Sรฆson

Du kan kรธbe friskfanget danske hummere fra april frem til oktober.

Jomfruhummernes hรธjsรฆson er fra begyndelsen af august til slutningen af september.

Hummeren forbindes oftest med sommer og sol, men er ogsรฅ en populรฆr spise til nytรฅr i en kendt klassiker som hummerbisque.

Kogning

Mange kommer den levende hummer ned i spilkogende vand, hvorefter den dรธr. Personligt bryder jeg mig ikke om det. Det er bedre at tage en skarp kniv og tage livet af dyret fรธr kogningen.

Find det lille kryds der er pรฅ hummerens nakke og stik kniven hele vejen ned, til knivspidsen rammer spรฆkbrรฆdtet.

Sรฆt en stor gryde over med vand og lad det spilkoge et minut, fรธr du kommer hummerne i vandet. Sรฅ sikrer du dig, at det ikke gรฅr helt af kog, nรฅr skaldyrene rammer vandet.

Kog hummerne i ca. 10 minutter og smid dem direkte i en stor skรฅl med isterninger bagefter, sรฅ de ikke koger videre, nรฅr de er taget op ad vandet.

Grill

Du kan ogsรฅ grille hummere. Her er det bedst at flรฆkke dem midt over pรฅ langs, fjerne tarmene og lรฆgge dem pรฅ et fad med smรธr og hvidlรธg over.

De skal kun have ca. fem minutter pรฅ grillen. Lรฆgger du dem direkte pรฅ den glohede grill, risikerer du, at kรธdet bliver en anelse tรธrt, hvis du ikke hele tiden pensler din hummer med smรธr eller olie.

Men penslet du konstant, kan du fรฅ en pragtfuld smag.

Opskrifter

Her er nogle af de populรฆre hummeropskrifter pรฅ Madens Verden:

Hummerbisque

Skaldyrscocktail

Grillede jomfruhummere

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og sรฅ er hun en รฆgte madnรธrd, som elsker at eksperimentere i kรธkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
  • Adgang til den populรฆre favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode
Kรธb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT รฅr)

Lรฆserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Pรฅkrรฆvede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sรฆtter ogsรฅ pris pรฅ at hรธre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er sรฅ glad for siden. Pรฅ forhรฅnd tak.

Fรธlg os pรฅ Instagram

Besรธg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilfรธj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilfรธj til kurv
  • Madens Verden forklรฆde

    Madens Verden forklรฆde

    kr. 125,00
    Tilfรธj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilfรธj til kurv

Nyeste indhold

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift pรฅ bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grรธntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grรธntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkรธbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidlรธg og rosmarin

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lรฆkre sommerretter

Forsiden lige nu

hasselback svinemรธrbrad med hvidlรธgssmรธr
Hasselback svinemรธrbrad med hvidlรธgssmรธrโ†’ Se opskriften
Billede resultat for bagte nye kartofler
Bagte nye kartofler med rosmarin i ovn eller grillโ†’ Se opskriften
salat med nye รฆrter og agurk
Salat med nye รฆrter, agurk og รฆrteskudโ†’ Se opskriften
hyldeblomst panna cotta
Hyldeblomst panna cotta - opskrift pรฅ en skรธn dessertโ†’ Se opskriften
Billede med parmaskinke.
Parmaskinke - alt om den lรฆkre italienske skinkeโ†’ Se opskriften
nem aftensmad
Nem aftensmad - nemme og lรฆkre retter pรฅ kort tidโ†’ Se opskriften
Svinemรธrbrad med champignonsovs opskrift
Svinemรธrbrad med champignonsovsโ†’ Se opskriften
billederesultat for burritos
Burritosโ†’ Se opskriften
nem pastaret
Nem pastaret med flรธde og bacon pรฅ bare 20 minutterโ†’ Se opskriften
billede med italiensk focaccia brรธd
Italiensk focaccia brรธd med rosmarin og olivenolieโ†’ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rรธrby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Mรธllers Allรฉ 43B
2791 Dragรธr
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Lรฆs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rรธrby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rรธrby Madsen, redaktionschef
Jan Sรธrensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgรฅ reklamer, nรฅr du bruger opskrifterne, og fรฅ din egen favoritliste. Samtidig stรธtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden mรฅ kun finde sted pรฅ institutioner eller virksomheder, der har indgรฅet aftale med Copydan Tekst & Node. Du mรฅ altid gerne linke til indhold pรฅ Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Fรธlg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv stรธttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsรฆt gratis med annoncer her