• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Ribskompot

Ribskompot

billede med ribskompot
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
89
SHARES
FacebookMessenger89PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 15. september 2024 - Udgivet: 24. juli 2016

Se hvordan du laver den bedste ribskompot med rørsukker og vanilje. Kompot med ribs passer med dens syrlighed godt til en række søde sager.

Hjemmelavet ribskompot er nem at lave, og så passer kompotten fremragende til blandt andet desserter og is.

Ribs har en relativ kort holdbarhed, men så er det jo godt man meget nemt kan lave en hjemmelavet kompot af dem.

Se også de populære opskrifter på:

  • Rysteribs
  • Ribskage
  • Ribsgrød

Opskrift på ribskompot

billede med ribskompot
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Ribskompot

5 fra 1 stemme
Se hvordan du laver den bedste ribskompot med rørsukker og vanilje. Kompot med ribs passer med dens syrlighed godt til en række søde sager.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Kalorier: 201
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g ribs
  • 1 dl vand
  • 50 g rørsukker
  • 2 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde
 

  1. Kom ribs i en skål med koldt vand, og skyl dem godt igennem.
  2. Pluk bærrene fra stænglerne, og læg dem til side.
  3. I en tykbundet kasserolle koger du vand op med rørsukker og vaniljesukker, og lader det koge igennem så sukkeret bliver helt opløst.
  4. Tilsæt så ¾ af de rengjorte ribs, og lad den sidste fjerdedel (50 gram) blive tilbage.
  5. Rør forsigtigt rundt, og skru ned for varmen, så din ribs kompot simrer for svag varme.
  6. Lad den nu simre i 10 minutter indtil din ribs kompot er kogt lidt ind. Rør i den et par gange undervejs.
  7. Når din ribskompot er ved at være klar, kommes de sidste ribs i, og koges med i 30 sekunder.
  8. Tag gryden af blusset, og lad kompotten køle lidt ned.

Næringsindhold

Kalorier: 201kcalKulhydrater: 53gProtein: 2gFedt: 0.2gMættet fedt: 0.04gFlerumættet fedt: 0.02gEnkelumættet fedt: 0.01gNatrium: 23mgKalium: 389mgKostfibre: 2gSukker: 46gVitamin A: 37IUVitamin C: 2mgCalcium: 45mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Hæld den så på et lille glas, og sæt den i køleskabet. Du kan eventuelt tilsætte en smule Atamon.

Så har du en fantastisk ribskompot i de kommende uger.

Ribskompotten har en dejlig syrlighed, der passer godt til søde ting.

Derfor er den fremragende til hjemmelavet vaniljeis eller en Gateau Marcel chokoladekage. Eller prøv kompotten til en god pandekage.

TIP: Med samme fremgangsmåde kan du lave kompot af stikkelsbær, brombær, hindbær, solbær og lignende bærtyper. 

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    september 15, 2024 at 8:12 am

    Tak fordi du bruger opskriften og skriv gerne din mening om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Forsiden lige nu

grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
Billede af salat med torsk og grøntsager.
Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado→ Se opskriften
ribskage kage med ribs
Ribskage - mormors luftige kage med ribs→ Se opskriften
billederesultat for tærte
Hjemmelavet tærte: De 5 bedste opskrifter på tærte→ Se opskriften
Vegetarisk grillspyd kan sagtens laves i god tid, inden grillen tændes. De har kun godt af at ligge og trække i marinaden, så de får ekstra knald på smagen. Foto: Charlotte Mithril
Vegetarisk grillspyd med grøntsager og halloumi→ Se opskriften
Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required