Se her hvordan du laver den bedste ribs kompot med rørsukker og vanilje. Ribskompot passer med dens syrlighed super godt til is, kager og pandekager.
Hjemmelavet ribs kompot er nem at lave, og så passer kompotten fremragende til blandt andet desserter og is.
Ingredienser til ribs kompot
200 gram friske ribs
1 deciliter vand
50 gram rørsukker
2 teskefulde vaniljesukker
Fremgangsmåde
- Kom ribs i en skål med koldt vand, og skyl dem godt igennem.
- Pluk bærrene fra stænglerne, og læg dem til side.
- I en tykbundet kasserolle koger du vand op med rørsukker og vaniljesukker, og lader det koge igennem så sukkeret bliver helt opløst.
- Tilsæt så ¾ af de rengjorte ribs, og lad den sidste fjerdedel (50 gram) blive tilbage.
- Rør forsigtigt rundt, og skru ned for varmen, så din ribs kompot simrer for svag varme.
- Lad den nu simre i 10 minutter indtil din ribs kompot er kogt lidt ind. Rør i den et par gange undervejs.
- Når din ribskompot er ved at være klar, kommes de sidste ribs i, og koges med i 30 sekunder.
- Tag gryden af blusset, og lad kompotten køle lidt ned.
Hæld den så på et lille glas, og sæt den i køleskabet. Du kan eventuelt tilsætte en smule Atamon.
Så har du en fantastisk ribskompot i de kommende uger.
Ribskompot har en dejlig syrlighed, der passer godt til søde ting.
Derfor er den fremragende til hjemmelavet vaniljeis eller en Gateau Marcel chokoladekage. Eller prøv kompotten til en god pandekage.
TIP: Med samme fremgangsmåde kan du lave kompot af stikkelsbær, brombær, hindbær, solbær og lignende bærtyper.
Comments
No Comments