• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Råvareguide › Hoisin sauce - fakta og opskrifter med lækre sauce

Hoisin sauce - fakta og opskrifter med lækre sauce

Billede med hoisin sauce.
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMSSubscribe

Hoisinsauce er sød og salt og fuldstændig eminent i kinesiske wokretter. Du kan også bruge den til marinering. Læs fakta om saucem her.

Den er tyk, krydret, sød og salt. En kinesisk sauce som kan gøre underværker, når du laver wokretter og marinerer.

Men man kan også kalde den en kinesisk ketchup, for kinesere fra Nordkina bruger hoisin sauce som dip til alt fra forårsruller til friteret fisk.

Indhold
  • Indhold
  • Næringsfordeling og kalorier
  • Hvad er hoisinsauce?
  • Typiske ingredienser
  • Anvendelse
  • Oprindelse af hoisin
  • Tips
  • Opskrifter
  • Hoisinmarineret kylling til pande eller grill
  • Forårsruller - den memme opskrift
  • Nudler med oksekød, grønt, soja og hoisin sauce
  • Kylling cashew - lækker opskrift på cashew chicken
  • Gua Bao med and - dampede, kinesiske boller
  • Kyllingeinderfilet i ovn med hoisinsauce og soja
  • Kinesisk kylling med nudler
  • Grydestegt kalkunbryst - nem opskrift med lækker sovs
  • Mongolian beef med grøntsager og ris på 20 minutter
  • General Tso's kylling - nem og lækker opskrift på kinesisk kylling
  • FAQ
  • Kommentarer

Indhold

En klassisk hoisin sauce er baseret på soja, eddike, hvidløg, krydderier og sukker. Ofte vil der også være fermenterede sojabønner og/eller blommer i.

Når du ser på supermarkedets sauce, er indholdet lidt mere broget. Her er for eksempel ingredienslisten for Blue Dragons Hoisin Sauce:

Sukker, vand, eddikesyre, modificeret majsstivelse, ristet sesamolie, sojabønnepasta, farvestof karamel, hvidløgspuré, stabiliseringsmiddel, chilipulver.

Man kan sagtens lave saucen selv, så det er værd at overveje, da det er pærelet.

Næringsfordeling og kalorier

Det siger sig selv, at der er stor forskel i kalorie-indhold og energifordeling alt efter, hvilken sauce man køber.

Men generelt indeholder saucen mange kulhydrater og få proteiner samt lidt fedt.

Her er næringsinformation for 100 gram Blue Dragon Hoisin Sauce:

Energi: 292 gram
Proteiner: 0,3 gram
Kulhydrater: 66.7 gram
Fedt: 2,6 gram.

Hvad er hoisinsauce?

Hoisinsauce er en tyk, mørk, kinesisk sauce med en sød, salt og let krydret smag. Den bruges som marinade, glasering eller dip – især til retter med and, svinekød og grøntsager.

Navnet "hoisin" betyder egentlig "havets friskhed" på kinesisk – selvom saucen ikke indeholder fisk eller skaldyr.

Typiske ingredienser

  • Fermenterede sojabønner
  • Sukker og eddike
  • Hvidløg og chili
  • Sesamolie og stivelse
  • Krydderier (varierer – eks. stjerneanis eller Five Spice-krydderi)

Den har ofte en let røget og fyldig umamismag, som minder lidt om en asiatisk version af barbecuesauce.

Anvendelse

  • Marinade: Perfekt til and (fx Peking-and), svinekød eller tofu
  • Glasering: Til eks. spareribs eller grillet kød
  • Dip: Bruges til forårsruller, bao eller dim sum
  • Wokretter: Giver dybde og sødme
  • Sauceblanding: Blandes ofte med soja, eddike eller sesam for ekstra smag

Oprindelse af hoisin

  • Stammer fra det kantonesiske køkken i Kina
  • Populær i Hongkong, Taiwan og Vietnam (her bruges den ofte i pho og friske forårsruller)
  • Nu udbredt i hele verden som en fast del af asiatisk madlavning

Tips

  • Brug lidt ad gangen – den er kraftig i smagen
  • Kombiner med lime eller riseddike for mere syre
  • Holdbar i køleskab i mange uger efter åbning.

Opskrifter

Hoisinsauce er helt eminent som smagsgiver til retter med nudler og ris. Enten marinerer du kødet i saucen, hvorefter du griller eller lynsteger det.

Eller også hælder du den i wokken - eller på stegepanden - når dine grøntsager er stegt sprøde.

Som dip til grøntsagsstave kan den give en fyldig smag, og blander du den op med finmalede nødder, vil den blive tykkere og klæbe godt til for eksempel selleristave.

Alt i alt en allround sauce til alle os, der elsker det asiatiske køkken.

Hoisinmarineret kylling til pande eller grill

4.6 fra 5 stemmer
Her får du min opskrift på hoisinmarineret kylling. En nem og lækker marinade med hoisin sauce og soja, og den er både til pande og grill.
Gå til opskrift
billederesultat for hoisinmarineret kylling

Forårsruller - den memme opskrift

4.8 fra 87 stemmer
Opskrift på hurtige forårsruller, der laves med hakket oksekød og masser af friske grøntsager. Rulles i filodej og grydesteges i fritureolie.
Gå til opskrift
billederesultat for forårsruller

Nudler med oksekød, grønt, soja og hoisin sauce

4.3 fra 18 stemmer
Her får du min opskrift på nudler med oksekød. En nem ret til pande eller wok med hakket oksekød, broccoli, soja og hoisin sauce.
Gå til opskrift
billederesultat for nudler med oksekød

Kylling cashew - lækker opskrift på cashew chicken

5 fra 2 stemmer
Få den lækre opskrift på kylling cashew. En nem ret til wok eller pande med kylling, cashewnødder, masser af peberfrugt og kinesisk sovs.
Gå til opskrift
kylling cashew

Gua Bao med and - dampede, kinesiske boller

5 fra 2 stemmer
Gua Bao med and, hoisinsauce og grøntsager er så lækre. Spis dem som frokost eller aftensmad, server til gæster eller blot til dig selv.
Gå til opskrift
Gua Bao med and

Kyllingeinderfilet i ovn med hoisinsauce og soja

4.8 fra 10 stemmer
Min opskrift på kyllingeinderfilet i ovn. Inderfilet kalds også kyllingens mørbrad, og den er da også meget mør efter blot 15 min. i ovnen.
Gå til opskrift
kyllingeinderfilet i ovn med hoisinsauce og soja

Kinesisk kylling med nudler

4.8 fra 12 stemmer
En nem og hurtig opskrift på kinesisk kylling med nudler. Tynde skiver kylling steges og vendes med soja og hoisinsauce. Til pande eller wok.
Gå til opskrift
billederesultat for kinesisk kylling

Grydestegt kalkunbryst - nem opskrift med lækker sovs

5 fra 1 stemme
Nem og lækker grydestegt kalkunbryst, der er en fedtfattig ret til aftensmad. Skyen , der laves med hoisinsauce, jævnes til en skøn sovs.
Gå til opskrift
billede med grydestegt kalkunbryst

Mongolian beef med grøntsager og ris på 20 minutter

5 fra 5 stemmer
Mongolian beef er en lækker og hurtig ret med bøffer i tynde skiver, steges på en varm pande med sojasauce og grøntsager. Serveres med ris.
Gå til opskrift
mongolian beef med ris

General Tso's kylling - nem og lækker opskrift på kinesisk kylling

5 fra 1 stemme
Nem og lækker opskrift på general Tso's kylling, der er en populær kinesisk og amerikanske ret med friteret kylling, ris og sur-sød sauce.
Gå til opskrift
billede med general tso's kylling

FAQ

Hvad indeholder hoisinsauce?

Den klassiske hoisinsauce er lavet af soja, eddike, hvidløg, krydderier og sukker. Der kan også være fermenterede sojabønner i den.

Hvordan bruger man hoisin sauce?

Hoisinsauce er fantastiske som smagsgiver til retter med nudler og ris. Du kan marinere kød i saucen, som derefter grilles eller lynsteges. Du kan hælde den i wokken eller panden, når dine grøntsager er stegt sprøde.

Hvad er forskellen på hoisinsauce og teriyaki?

Hoisin anvendes ofte i kinesiske retter, mens teriyaki bruges til retter inspireret af det japanske køkken. Desuden er hoisinsauce typisk anvendt i mange forskellige retter, mens teriyaki ofte bruges mest til egentlige teriyakiopskrifter.

Hvor længe holder hoisinsauce?

En flaske åbnet hoisin sauce opbevares på køl, hvor den kan holde sig frisk i op til 4 uger.

Hvad smager hoisin af?

En klassisk hoisinsauce smager både sødt og salt, og derfor er den en god smagsgiver i mange retter. Den er let krydret.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Forsiden lige nu

Billede af sød kartoffelgryde.
Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler→ Se opskriften
Torsk - sunde retter
10 gode bud på sunde retter→ Se opskriften
spaghetti med gulerødder
Spaghetti med gulerødder - nem kødfri pastaret→ Se opskriften
Hjemmebagte knækbrød
Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner→ Se opskriften
Billede med asparges.
Asparges - fakta og de bedste opskrifter→ Se opskriften
Billede af wokret med stangbønner.
Wokret med stangbønner og kylling→ Se opskriften
Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
billede med rabarbercrumble
Rabarbercrumble med friske eller frosne rabarber→ Se opskriften
kyllingebryst med frossen spinat
Kyllingebryst med frossen spinat→ Se opskriften
Friterede hyldeblomster
Friterede hyldeblomster - en dejlig junidessert→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her