• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Gua Bao med and - dampede, kinesiske boller

Gua Bao med and - dampede, kinesiske boller

Gua Bao med and
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 1. marts 2024 - Udgivet: 30. maj 2021

Gua Bao med and, hoisinsauce og grøntsager er så lækre. Spis dem som frokost eller aftensmad, server til gæster eller blot til dig selv.

Gua bao med and er kinesisk street food, når det er bedst. Dampede, luftige boller med fyld af kød og grøntsager samt en aromatisk hoisinsauce.

Man kan sagtens bage bollerne selv, men min erfaring er, at de bliver bedst, når man køber dem af en asiatisk købmand.

Jeg bruger for eksempel den kinesiske tæt på Nørreport Station, men de kan bestilles på nettet.

Hvis du ikke har mulighed for at købe dem, kan du følge opskriften nederst.

Opskrift på Gua Bao med and og grønt

Gua Bao med and
Karen SenecaKaren Seneca

Gua Bao med and - dampede, kinesiske boller

5 fra 2 stemmer
Gua Bao med and, hoisinsauce og grøntsager er så lækre. Spis dem som frokost eller aftensmad, server til gæster eller blot til dig selv.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad, Frokost
Køkken: Kinesisk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 8 stk Bao - frosne
Gulerodssalat
  • 3 gulerødder - groftrevet el. julienne
  • 1 rødløg - tynde ringe
  • 3 fed hvidløg - presset
  • 1 spsk eddike
  • 3 spsk rapsolie - el. sesamolie
  • 1 tsk koriander - stødt
  • 1 tsk cayennepeber
  • salt og friskkværnet peber
And
  • 1 dåse konfiteret and
  • ½ dl hoisin sauce
Servering
  • 4 forårsløg - tynde strimler
  • 1 bundt frisk koriander
  • 1 rød chili - tynde ringe
  • ⅓ agurk - tynde strimler
  • hoisin sauce

Fremgangsmåde
 

Gulerodssalat
  1. Skær eller riv gulerødderne i tynde strimler.
  2. Skær løget ud i tynde ringe og bland det med gulerødder.
  3. Varm olien op, til den ryger, og tag den af varmen.
  4. Pres hvidløg og vend det med resten af ingredienserne.
  5. Bland olien med marinaden og vend derpå gulerødder og løg deri. Sæt på køl, til det skal spises.
And
  1. Varm andelårene op i ovnen ifølge anvisningen. Ca. 10 minutter.
  2. Når de er færdige, piller du andekødet fra benene og vender stykkerne i hoisinsauce på en pande.
  3. Steg det i fem minutter, så kødet suger saucen til sig.
Servering
  1. Kom bollerne i ovnen på en rist over en bradepande med vand. Varm dem op i fem minutter og server dem nu på følgende måde:
  2. Fyld and nederst, kom derefter de rå snittede grøntsager i, derpå gulerodssalaten og til sidst de friske koriander. Sæt en flaske sød chilisauce, en flaske sojasauce og en flaske hoisinsauce på bordet, så I selv kan dosere saucerne.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips og andre opskrifter

Her er en udmærket opskrift på de dampede boller kaldet Bao. Fyldet kan variere alt efter, hvad du kan lide.

Du kan naturligvis også lave dem uden kød, for eksempel med sesamristede tofu.

Bao - opskrift på dampede brød

5 fra 3 stemmer
Bao er blevet det store hit de seneste år. Og de dampede boller smager da også utrolig godt med fyld af blandt andet and eller pulled pork.
Gå til opskrift
Bao

Læs også en af disse artikler og opskrifter:

  • Kinesisk kylling med nudler - lynhurtig aftensmad
  • Hoisin sauce - fakta og viden om kinesisk hoisinsauce
  • Stegetid på and og andesteg (vægt og tid i ovn)
  • Langtidsstegt and i ovn eller grill - opskrift med stegetid
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Forsiden lige nu

Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften
Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte med kransekage og flødecreme→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required